התלמידים ציירו את בית הספר שהיו רוצים לראות וזכו ב-125 אלף ש"ח להגשמת החלום

$(function(){setImageBanner('c0202463-87ea-45a0-a70c-b55a37ef5c3e','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

בית הספר מולדת בבאר שבע זכה במקום הראשון בתחרות הבנייה הירוקה של המועצה הישראלית לבנייה ירוקה! ילדי בית הספר עמלו על הפרויקט לאורך השנה וכעת יוכלו ליישם אותו במציאות עם פרס על סך 125,000 ש"ח

תעשו כבוד לתלמידים ולתלמידות בית הספר היסודי "מולדת" בבאר שבע! בית הספר זכה במקום הראשון בתחרות הבנייה הירוקה מבין 30 בתי הספר המשתתפים מכל הארץ, ובפרס על סך 125,000 ₪ אשר ישמש אותו ליישום הפרויקט הירוק אותו הציגו. בתחילת שנה"ל 2018, יזמה המועצה הישראלית לבנייה ירוקה, בשיתוף משרד החינוך והמשרד להגנת הסביבה, זו השנה השנייה, תחרות ארצית לבתי ספר בבנייה ירוקה. הילדים מבית הספר ציירו את בית הספר שהיו רוצים וכעת הציורים יהפכו למציאות.

הפרויקט המנצח בתחרות בתי הספר של המועצה הישראלית לבניה ירוקה, משרד החינוך והמשרד להגנת הסביבה

התחרות מספקת הזדמנות ל-30 בתי ספר יסודיים ירוקים מתמידים מכל הארץ, לבצע מיזם ירוק במרחב הבית ספרי. עשרת בתי הספר הזוכים בתחרות, קיבלו כל אחד פרס: חמשת בתי הספר הראשונים זכו ב 125,000 ₪ וחמשת בתי הספר הבאים זכו ב-70,000 ₪ כל אחד, לצורך הוצאה לפועל של פרויקט הבנייה הירוקה בבית הספר, אשר משלב בתוכו היבטים פיזיים ופדגוגיים. בתי הספר נדרשו לזיהוי בעיה או אתגר, איתם התמודדו בהקשר של המבנה הפיזי. בתי הספר שהשתתפו בתחרות, נהנו מתהליך חינוכי ומקצועי מרתק של תכנון מיזם בנייה ירוקה, אשר הציע פתרונות לבעיה, עם ליווי וסיוע של צוות מומחים מתחום הבנייה הירוקה ומלווים ממפרש, חממה ליזמות חינוכית.

"הוצאנו קול קורא באוגוסט שעבר שהזמין בתי ספר למצוא צורך שיש להם שקשור למרחב הבנוי, למבנה החצר של בית הספר. למשל אין מספיק צל, אין אור, הכל מסדרונות, אין מספיק אוויר, אין צמחייה, אין מספיק חללים לשחק בהם... כל צורך מהותי בבית הספר. ולצורך הזה התלמידים היו צריכים לתת פתרון שמיישם את עקרונות הבניה הירוקה, כמו חיסכון באנרגיה, מים, משאבים, שימוש בפסולת וכדומה", מסבירה הילה ביניש, מנכ"לית המועצה הישראלית לבניה ירוקה. היא אומרת כי הלמידה בבית ספר בבנייה ירוקה משמעה צמצום החשיפה של התלמידים למזהמים שמקורם במבנה, כמו גם הגדלת האור והאוורור הטבעיים.

הפרויקט המנצח בתחרות בתי הספר של המועצה הישראלית לבניה ירוקה, משרד החינוך והמשרד להגנת הסביבה

חשיבה ירוקה

איריס נבון, מנהלת בית הספר מולדת, מספרת כי הפרויקט היווה הזדמנות לממש את חזון בית הספר בנושא הקיימות והסביבה תוך יצירה של סביבת למידה מאתגרת, דינאמית וחדשה שעונה על צרכי התלמידים. "בבית הספר אין לנו מספיק כיתות לכל התלמידים, אז זו הייתה הזדמנות לדאוג לצורך הזה. עשינו סקר של הילדים, המורים וההורים וכך זיהינו את זה. על הפרויקט עבדה קבוצת תלמידים בכיתות ד'-ו' ביחד עם וועד ההורים המרכזי של בית הספר וצוות המורים. למדנו לאורך השנה על נושאים שקשורים לבנייה הירוקה ואיך זה יכול לשרת אותנו. ליוו אותנו אדריכלים ויועצת אקדמית", מסבירה איריס. אחד מהמשתתפים בפרויקט, נאור לוי, תלמיד בן 12 שסיים כיתה ו' בבית הספר, מספר על הפרויקט מנקודת מבטו: "בבית הספר חסרים לנו מקומות ללמוד וגם מרחבי למידה שונים, כי לפעמים יכול להיות משעמם לשבת בכיתה וללמוד כל היום, אז חשבנו על דרך שונה ליצור מרחבים להיות בהם".

אז מה היה הרעיון? תלמידי בי"ס מולדת רצו להקים בחצר בית הספר, שלא מנוצל, מרחב למידה דינאמי ומאתגר שיכלול שתי יחידות לימוד העשויות מכיפות גיאודזיות, עליהן יהיו פאנלים סולארים. בין כיתות הלימוד הללו יהיה שביל חושים, גינת צמחי תבלין ומרפא, ופינה מוזיקלית ממוחזרת. "כל הבנייה תהיה רק מחומרים מן הטבע, תוך התחשבות במיקום, הפקת אנרגיה סולארית וכדומה. כך נוכל לבטא את ערך הקיימות וכך גם נוכל לענות על הצרכים שלנו ללמידה אחרת, חוץ כיתתית, למידה מגוונת ויצירתית לתלמידים", מוסיפה איריס. גם נאור אומר שבסוף מדובר במקום למידה שהוא גם כיפי וגם טוב לסביבה, "אנחנו משלבים בבית הספר תלמידים לקויי שמיעה אז זה יכול גם לעזור לריכוז שלהם, ללמוד באזור כזה שונה מכיתה", אומר נאור.

זוכים בתחרות בתי ספר המועצה הישראלית לבניה ירוקה, משרד החינוך והמשרד להגנת הסביבה - צילום יחצ

איך היה לכם, התלמידים, לשמוע שזכיתם במקום הראשון?

נאור: "היה ממש כיף לשמוע שזכינו במקום הראשון! זה משהו לא רגיל כי זה לא רק אנחנו, זה מתוך כל בתי הספר בארץ. להיות אחד מתוך כולם זה משהו מיוחד. גם כל השנה היה מאוד מעניין, אתה מכיר נושא חדש, שומע רעיונות חדשים... היו לנו דיונים מפרים, כל אחד יצא עם משהו חדש לדרך ומאוד שמחתי לקחת חלק בזה. היה לנו מאוד חשוב להצליח בפרויקט הזה, זה בית ספר שצריך את המרחב הזה. עבדנו קשה ועשינו כל מה שיכולנו בשביל שנוכל להגיע להישג הזה. אנחנו ממש שמחים שהצלחנו".

הילדים היום נמצאים זמן רב מול המסכים והסמארטפונים. האם לדעתך הפרויקט עזר להם לעסוק במשהו יותר ערכי וחברתי? להוציא אותם מהמסכים?

הילה: "זו הייתה אחת המטרות שלנו בפרויקט וגם השגנו אותה. בסוף הפרויקט נותן מענה לזה, יש פה הסתכלות על בית הספר כמקום בו אני נמצא כל יום מספר שעות ביום ולחשוב מה הפריע להם ומה רוצים לשפר. ללמד חינוך בדרך בה נוכל לשפר את האזור והסביבה שלנו. דרך ערכים סביבתיים. משהו שיש לו ערך שמיטיב גם עם התלמידים וגם עם הסביבה. הילדים הם אלו שחשבו על זה ויצרו את זה, יש פה תהליך למידה קצת אחרת, דרך יזמות ויישום פרויקטים בשטח".

איריס: "הילדים היו ממש חלק מכל תהליך הלמידה, החשיבה, בניית הדגמים. הם ציירו מה שהם רצו שיהיה וזה יהפוך למציאות. הילדים היו מאוד מאושרים ושמחו על הזכייה. היה מרתק לראות אותם לוקחים חלק, מגיעים אחרי צהריים, משקיעים מזמנם, עוזבים את הטלפונים... מציירים וחולמים יחד איתנו. הם הראו בגרות, חלמו בגדול. זו הייתה יוזמה מבורכת. יש לנו ילדים מקסימים בבית הספר ואנחנו גאים בהם מאוד".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('d0b22036-75ae-496a-8e9f-7dcdeefb9f9a','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה