בחירת סכין מטבח – כך תעשו את זה נכון

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('91333d83-9cde-4f0c-b961-5297c85d8e8a','/dyncontent/2022/9/29/6d85e308-fcfa-410d-ae1c-105b97c61e18.jpg',15320,'מכללת השף אייטם',525,78,true,39323,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('91333d83-9cde-4f0c-b961-5297c85d8e8a','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,true,39323,'Image','');},7]]);})

מכל כלי המטבח, כנראה שהכלי שמקבל את ההערכה הפחותה ביותר ביחס לחשיבות שלו זו דווקא הסכין. גם מי שעובדים שעות ארוכות במטבח לא תמיד משקיעים בצורה המתאימה בבחירה של סכין. בלי להיכנס לסיבות שמובילות לזה, אנחנו כאן כדי לעזור לכם להבין עד כמה מדובר על כלי חשוב, וכמובן לעזור לכם לבחור את הסכין האולטימטיבית לעבודה שלכם.

צילום יחצ

סכין שף איכותית – למה זה כל כך חשוב

סכין שף היא אחד הכלים היחידים במטבח שאתם עובדים איתו בצורה בלתי אמצעית. בנוסף, סכין שף היא כלי מכני לגמרי, כך שהאיכות שלה משפיעה באופן ישיר על העבודה שלכם, בניגוד לכלים שאתם לא עובדים איתם בצורה ישירה.

 

פרמטרים שחשוב לבדוק בסכין

בכל בחירה של סכין שף, יש מספר פרמטרים שאתם צריכים לבחון כדי לדעת שהסכין שבחרתם תוכל לשפר את הביצועים שלכם במטבח.

  1. ייעוד הסכין: ככל שסכין שף מקצועית יותר, כך סביר להניח שהיא תתאים לסוג מסוים של עבודת מטבח. סכין שף יכולה להיות כזו שמיועדת לחיתוך דגים לטובת סושי, סכין לחיתוך בשר או כזה שמיועדת דווקא לחיתוך של ירקות בצורה מסוימת. כמובן, ישנן סכינים שמתאימות למגוון רחב יותר של משימות, אולם המגוון יבוא על חשבון האופטימליות של ביצועי הסכין.

 

  1. סוג הידית: הידית היא אמנם חלק שלא משחק תפקיד בכל הנוגע לחיתוך, אולם ברגע שאתם עובדים לאורך זמן עם הסכין, חשוב שהידית תתאים ליד שלכם. כאמור, הסכין היא כלי חשוב דווקא בשל העובדה שאתם עובדים איתה בצורה רציפה לאורך זמן, אך כדי שהיא תהיה נוחה לכם הידית צריכה להתאים לכף היד שלכם.

 

  1. סוג הפלדה: אחד הדברים שחשוב לדעת בכל הנוגע לסכיני שף מקצועיות הן החומר ממנו הסכינים עשויות. רוב הסכינים עשויות מפלדה, כאשר יש שני סוגי פלדה. הסוג הראשון היא פלדת אל חלד, שכפי שניתן להבין מהשם שלה היתרון הגדול שלה הוא שהסכין אינה מחלידה. למעשה זה אומר שהסכין תחזיק לכם מעמד יותר זמן, אך זה על חשבון העוצמה של הסכין. הפלדה השנייה היא פלדה שמעורבת בסיבי פחמן, מה שהופך אותה לחזקה יותר אולם עליכם לתחזק את הסכין באופן הדוק יותר.

 

  1. הלהב: הדבר האחרון הוא הלהב של הסכין. הלהב הוא החלק המרכזי של הסכין, כיון שהוא זה שחותך את המוצרים. להב עבה יאפשר לכם לעבוד במהירות ובצורה מאסיבית יותר, אך זה יבוא על חשבון הדיוק של החיתוך. אם צורת החיתוך חשובה לכם, ואתם לא עובדים עם מוצרים גדולים מידי, להב דק הוא הבחירה הנכונה.

 

איפה קונים סכין שף

קנייה של סכין שף צריכה להיעשות רק במקום מקצועי. בניגוד לכלי מטבח אחרים שקל יותר לזהות האם מדובר על מוצר מקצועי או לא, בבחירה של סכין לעין רגילה קשה להבחין האם מדובר על סכין איכותית או לא. הדרך היחידה שלכם לדעת שבחרתם סכין איכותית היא פשוט לקנות אותה במקום שידוע ככזה שמשווק סכינים איכותיות.

 

לסיכום

אחת הבחירות הכי חשובות שאתם צריכים לעשות בכל הנוגע לציוד המטבח שלכם היא בחירת סכין מתאימה. לא משנה מה סגנון הבישול שלכם, הסכין היא כנראה שנמצא ביד שלכם הכי הרבה זמן. בעת בחירת הסכין הקפידו לבחור כלי שיהיה לכם נוח לעבוד איתו, אך כזה שגם יוכל לעזור לכם לבצע את העבודה בדיוק וביעילות. קנו את הסכין בחנות שמתמחה בשיווק של סכיני שף מקצועיות.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('6281b1b7-fd86-47ef-8d66-828c22e40131','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,39325,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה