שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

$(function(){setImageBanner('ae539704-55fb-4251-a012-9c498ae41cc0','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,43241,'Image','');})

רגע לפני ארוחת החג רשת טיב טעם חולקת מתכון שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמוטלה הדרים. שוק טלה שחומה ופריכה היא מנת חג מרשימה במיוחד. כאן מיץ הגזר מעשיר את הבשר בטעמים מתקתקים, ואלה מתאזנים היטב בזכות עלי הגפן וקליפות ההדרים. רגע לפני ההגשה מפזרים על השוק גרמולטה — תערובת תיבול איטלקית ירקרקה ומרעננת.

צילום רונן מנגן

מרכיבים ל־8 מנות:

 

שוק טלה במשקל ½2-1 ק"ג

שמן זית להברשה ותיבול

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כוס מיץ גזר

2 ליטר ציר עוף או מים

4 גבעולי תימין

10 בצלי שאלוט

10 גזרים קטנים קלופים

10 תחתיות ארטישוק מבושלות

10 קישואים קטנטנים

10 עלי גפן

אופן ההכנה:

 

לגרמולטה הדרים:

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 שיני שום כתושות

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מברישים שוק טלה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בתבנית גדולה ועמוקה. 
  • מרתיחים בסיר מיץ גזר עם ציר עוף או מים ויוצקים על השוק. מוסיפים תימין, בצלי שאלוט וגזרים.

צולים בתנור כשעה. מוציאים את התבנית ומעלים את הטמפ' ל-190 מעלות.

 

  • מוסיפים לתבנית תחתיות ארטישוק, קישואים ועלי גפן ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. צולים עוד כ-30 דקות עד לדרגת מדיום-וול.

 

  • בסמוך להגשה מכינים גרמולטה: מערבבים פטרוזיליה, שום וקליפות הדרים ומפזרים על השוק הצלויה.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('c9429e10-89c4-4a41-9fc1-dfe8704b1d1e','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,43243,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה