מרק שעועית עשיר, מלא בטעמים ומנחם

$(function(){setImageBanner('e3482f72-454b-40b4-8710-d00483f045cc','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,43241,'Image','');})

לא צריך להתאמץ בשביל להכין בבית מרק עשיר, חמים ומנחם. השף הראשי של רשת קפה גרג אלעד אמסלם מעניק מתכון של מרק שעועית עשיר, מלא בטעמים ומנחם, שהוא מרק מתפריט חורף 2023 של רשת גרג, שניתן להכין גם בבית.

צילום אמיר מנחם

מתכון להכנת מרק שעועית לבנה  

 

1 ק"ג שעועית לבנה -  ( את השעועית יש להשרות לילה לפני במים או להוסיף אבקת אפייה בבישול )

שמן קנולה\סויה – 100 גרם

בצל לבן קוביות –  250 גרם

שום פרוס -  50 גרם

סלרי גבעול קצוץ –  100 גרם

גזר קוביות –  250 גרם

גמבה אדומה קוביות –  100 גרם

תפוא קוביות – 250 גרם

כרוב לבן פרוס- 250 גרם

נפוליטנה –  500 גרם

פרסייד – כף

מים -    4ליטר

מלח –  30 גרם

סילן –  30 גרם

פטרוזיליה – 50 גרם (חופן)

בצל ירוק –  50 גרם (חופן)

 

אופן ההכנה:

את השעועית הלבנה מבשלים בהרבה מים עד ריכוך מוחלט! מסננים מהמים ומתחילים את המרק בסיר חדש. מטגנים את הבצל והשום, פרסייד, מוסיפים את הסלרי, גזר, גמבה, מטגנים כמה דקות. מוסיפים את

הנפוליטנה ומשחימים אותה מעט על אש גבוהה, מוסיפים את המים, מרתיחים, מוסיפים את השועית, תפו"א, כרוב, מרתיחים שוב, מורידים את האש ומבשלים כשעה (עד ריכוך הגזר). מורידים עם מצקת שמן, קצף מעל המרק, מוסיפים את המלח, סילאן, פטרו, בצל ירוק, מערבבים, טועמים, מתקנים טעם במקרה

הצורך. מחלקים שווה בין הקופסאות את הנוזל יחסית לשעועית. מומלץ להגיש עם בצל ירוק .

 

חורף חם וטעים !

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('53942f88-27bb-42b8-931b-16fe9f27994c','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,43243,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה