אז איך מכינים מופלטה בדיוק כמו הסבתות המרוקאיות?

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('e4348f58-5696-4d61-8ae3-ebfee595fac2','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('e4348f58-5696-4d61-8ae3-ebfee595fac2','/dyncontent/2022/9/29/6d85e308-fcfa-410d-ae1c-105b97c61e18.jpg',15320,'מכללת השף אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7]]);})

לא צריך להמתין שמישהו יתקשר להגיד לכם בואו לאכול מופלטה, אולי הפעם תכינו בעצמכם?
קבלו מתכון של הסבתות מפעם וגם סרטון של שף גיא פרץ, מומחה מספר אחד בישראל לבישול המרוקאי

מופלטה

מצרכים

1 ק״ג קמח לבן

1 כף סוכר

1 כפית שמרים יבשים

½ כפית מלח

3 כוסות מים מהברז (אם צריך מוסיפים עוד חצי כוס)

שמן לטבילת כדורי הבצק

אופן ההכנה

1 - בתחתית הקערה זורים את המלח, מעליו שופכים את הקמח ומעליו את השמרים והסוכר. יוצקים פנימה את המים בהדרגה ולפי הצורך ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק יפה ואחיד.

2 - מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג, טובלים כל אחד בשמן ומניחים על מגש או תבנית למנוחה של 15 דקות.

3 - על משטח משומן פותחים כדור ראשון עם הידיים לעלה בצק דק ככל האפשר. מניחים על מחבת חמה ובינתיים פותחים כדור בצק נוסף.

4 - הופכים את המופלטה הראשונה אחרי בערך 2 דקות, מניחים מעליה את המופלטה החדשה שפתחנו ושוב הופכים ושוב מניחים מופלטה חדשה. ממשיכים ככה. כל 10 מופלטות מתחילים ערימה חדשה.

5 - על הצד השחום של כל מופלטה מורחים חמאה ודבש. מגלגלים ומגישים.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('635c723e-2e22-44ed-93eb-00d92acc046c','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,43243,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה