על גאווה ללא דעה קדומה: סצנת הדראג בבאר שבע צוברת תאוצה
05.07.16 / 15:22
מצעד הגאווה הקרוב העלה לפני השטח עולם נסתר מרוב תושבי באר שבע. מופעי הדראג שבמשך שנים נפוצו באזור תל אביב הגיעו גם לבירת הנגב ולאט לאט צוברים תאוצה והערצה. אז איפה כל זה קורה?
היוודעו של קיום מצעד הגאווה בבאר שבע העלה על פני השטח עולם חדש, פתוח ומגוון. בשנים האחרונות מנהלים חברי הקהילה הגאה בבאר שבע חיי קהילה תוססים. אם כן, אין זה מפתיע שבאר שבע נבחרה לאחרונה על ידי ארגון 'איגי' בין הערים הידידותיות ביותר לקהילת הלהט"ב בישראל. באר שבע היא עיר עם אוכלוסייה מגוונת מרחבי הארץ, צבעונית ותוססת, הדרך אל עבר מטרופולין פתוח וליברלי כבר נסללה, והצעדים הראשונים כבר נעשו בה.
הפתיחות הרבה מאפשרת את קיומה של תרבות הדראג בבאר שבע. מופע דראג ידוע כמופע בימתי בו הכוכבות הן מלכות דראג, או "דראג קווינס" בסלנג המקובל, שמעלים מופע מרהיב המהווה אטרקציה לכל דבר ומשלב שירה, ריקוד, תיאטרון ואפילו סטנדאפ. תרבות הדראג הזו שרבים אינם מכירים בבאר שבע ידועה רבות ברחבי הארץ לרבות העיר תל אביב ואזור המרכז, אך סצנת הדראג בבאר שבע צוברת תאוצה, עם מופעי דראג שונים שמתקיימים ברחבי העיר.
מופעים רבים מארח בר ה'ביאליק 26' בשכונה ב' בבעלות אבישג טביב ומיקי לוי, הידוע בשנים האחרונות כ'בר הבית' של הקהילה הגאה. הבר מארח באופן קבוע את ליין הופעות הדראג "טוינק" ומקיים ליין מסיבות גאה בימי שישי הידוע בשם "ליין מונרו". גם בסוף השבוע האחרון התקיים בבר "סופ"ש גאה" עם חגיגות צבעוניות של הקהילה הגאה.
נתון שאולי יפתיע רבים, אבל אפילו קיים בית ספר לדראג בבאר שבע בהנהלת סלין לה דיווין, אחת ממלכות הדראג המוכרות בעיר או בשמה הגברי הידוע אסף פרן, תושב באר שבע ומוביל תחום הסטנדראג בדרום. "בית הספר לדראג, הוא פרוייקט חדש שחנכנו השנה", מספר אסף, "זה בעצם קורס שמכיל בתוכו את כל האלמנטים של למידה של אומנות הדראג, ברמה הכי מקצועית שיש. השנה היו 7 תלמידים, והם משתלבים בתעשיית הדראג באזור הדרום וגם ברחבי הארץ".
סלין לה דיווין (אסף פרן) בהופעה – מתוך עמוד "התא הגאה בן גוריון" בפייסבוק.
בית הספר מתנהל כמובן, בתוך פאב הביאליק 26: "הביאליק הוא מקום שמתחפש כל ערב. כל ערב הוא נראה אחרת, מבחינת אופי הערבים שיש בו. וגם עכשיו יכנס לשם התוכן הזה של לימודים״ מוסיף פרן, "הביאליק הוא מקום שנתן במה לקהילה אבל לא רק".
ואכן התקיימו ליין גם ב'חלוץ 33' למשך תקופה ארוכה. ליין 'מונרו' שמתקיים בביאליק רץ כבר יותר מ-5 שנים והוא אחד הליינים הגדולים ביותר בארץ. כמו כן, ליין 'הטוינק' רץ כבר 3 שנים ובעצם מארח הופעות דראג מלאות בימי שבת בערב, פעם בשבועיים. ההופעות הן מופע אומנות לכל דבר, ברמה מקצועית ביותר.
עוד מוסיף פרן: "מעבר לליינים הקבועים, אנחנו מקיימים ליין שנקרא 'ג'נדר בלנדר' שהוא חיבור של שני הליינים 'מונרו' ו'טוינק' שנותן במה פתוחה לכל מי שרוצה להתנסות בדראג גם אם זה חד פעמי, נשים או גברים. אחרי המופע הכל הופך להיות מסיבה נטולת מגדר. חופש ביטוי עצמי לחלוטין".
והקהל?
"הליין של הסטנדראג הוא ברובו קהל סטרייטי", מספר פרן, "התחום של הדראג זה תחום שהוא מהקהילה החוצה, רוב התומכים של הסטנדראג הם מכלל האוכלוסייה גם גייז וגם סטרייטים".
על באר שבע מציין אסף כי: "באר שבע כיום אחרי תל אביב מובילה את נושא הדראג ברמות הכי גבוהות שיש ומאפשרת חופש ביטוי לחברי הקהילה".
נראה כי סצנת הדראג בבאר שבע מקבלת מרחב חדש של פתיחות וקבלה גם מצד חברים ותושבים רבים שאינם משתייכים לקהילה הגאה. הם מגיעים יחד עם חברי הקהילה כדי ליהנות ממופע מרהיב וצבעוני, בו כוכבות הדראג יכולות להביע את עצמן בגאווה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]