רק רוצים לרקוד!
04.10.20 / 06:27
רגע לפני הסגר התחילו בסטודיו קולג' של דן אודיז ביוזמה מדהימה שמשחררת את הגוף והנפש, רוקדים פריסטייל בימי רביעי, אך עד שנצא מהסגר הם נאלצים לבטל את המפגשים. כעת, מספר לנו דן על ההתמודדות עם אתגרי הקורונה והיוזמה שהפעיל ללא עלות, כדי שלא נפסיק לרקוד
בסטודיו קולג' של דן אודיז יצאו ביוזמה קהילתית מדהימה, אבל הסגר שיבש הכל והסטודיו נאלץ להיסגר. במסגרת היוזמה עוד הספיקו לקיים מספר ערבי ריקודי פריסטייל, במהלכם הגיעו אנשים מכלל סגנונות הריקוד ורמות הריקוד, הכל כמובן תחת הגבלות השעה, כדי להעביר את התקופה המתוחה יחד ולשחרר את הגוף בריקוד. עד שיתאפשר לפתוח את הסטודיו, שמענו מדן אודיז על היוזמה והאתגרים שהקורונה הציבה בפני הסטודיו.
ספר על היוזמה הברוכה של ערבי פריסטייל בחינם איך הכל התחיל?
"אפשר לומר שיובל רחמים שהיא אחת התלמידות בקבוצה (רוקדת בקולג׳ כבר 8 שנים) ממש נדבקה בחיידק הפריסטייל ובשנה האחרונה זכתה במקומות ראשונים בכל מיני תחרויות בארץ והחליטה שאין מצב שלא מפתחים את הסצנה כן בבאר שבע" מספר דן ומוסיף לתאר את הביקוש שהיה מהרגע הראשון "זה מדהים כי כבר בפרסום הראשון הייתה היענות מטורפת ועקב מגבלות הקורונה הכנסנו רק 18 משתתפים ולא רק מהדרום, הגיעו אלינו פניות מאנשים מהמרכז ששמעו ורצו גם לקחת חלק".
"מאחר וזה בשעות הערב המאוחרות 19:00-21:00 הסשן מיועד לכיתות ט׳ ומעלה מגיעים אפילו רקדנים בני 28 מסגנונות ההיפ הופ והברייק דאנס מכל איזור הדרום ואפילו כמו שסיפרתי היו כאלה שהתעקשו להגיע מתל אביב וחיפה וסיפרו לנו שהסצנה בבאר שבע מדהימה ומפרגנת הרבה יותר ממה שהם מכירים. יש כאלה שבדיוק עושים את הצעדים הראשונים שלהם ויש כאלה שברמה ממש מתקדמת ואפילו מורים בקולג׳ שפשוט ממשיכים להתקדם ולהשתפר".
ואיך זה בדיוק עבד, היו גם מדריכים? "כן, דין פרטוש שהוא אלוף העולם לפריסטייל לשנת 2018 (ארה״ב) ועד היום לא מפסיק להפציץ בתחרויות ביפן ואירופה. בישראל הוא שופט בכל התחרויות והוא המורה של קבוצת הפריסטייל של הקולג׳. בשנתיים האחרונות יצר קבוצה מדהימה. כמו משפחה קטנה שחורשת את הארץ בתחרויות ואפילו זוכים במקומות ראשונים ועושים הרבה כבוד לקולג׳".
"וכמובן יובל רחמים שממנה הכל התחיל יחד עם לאורה אודיז (המנהלת האומנותית של הקולג׳) פצחו ב״סשן הפריסטייל״ שהוא בעצם מקום מפגש לכל מי שרוצה ללמוד, להעשיר, לפגוש רקדנים אחרים ולקבל השראה מרקדנים אחרים".
ובמעבר חד מיוזמה שפעלה כל כך טוב, נאלצתם להפסיק הכל, בעקבות הגל השני של הקורונה, ספר על התחושות כשהבנתם שצריך לסגור "חוסר היציבות שכולנו חווים מהממשלה מהדהדת עד אלינו וזה בא ליידי ביטוי בלא מעט תכניות שכתבנו והתחלנו להוציא לפעול ואז ביטלנו בדקה ה-90 עקב הנחיות החדשות" אך דן לא מוכן להתייאש ונראה כי גם הרקדנים מגלים הבנה וסבלנות "לשמחתנו הלקוחות שלנו מאוד מבינים נענים להנחיות ומקבלים כל החלטה בהבנה ובשיתוף פעולה מלא. אני חייב לומר שעם כל הקושי אנו בוחנים את המודל שבו הקולג׳ עובד ומשנים את צורתנו בהתאמה וזה אומר גם דברים שמטיבים איתנו ועם הלקוחות" הוא אומר ומפרט את השינויים שביצעו רגע לפני הסגר.
"כוריאוגרפיה ללא מגע: זה מוציא את כל היצרתיות המורים שלנו. עד 18 תלמידים: אני בטוח שכל הורה ותלמיד ישמח לרקוד בקבוצות קטנות ולקבל יותר תשומת לב. הכנו תשתית שבה בשניה שתלמיד נכנס לסגר: מקבל קישור לשיעור בו הוא צופה בחבריו לקבוצה עם תאורה נכונה ולוקח ממש חלק בשיעור. בזמן סגר הכנו מערכי שיעור אינטראקטיביים שלא משאירים אף אחד אדיש ולמרות המרחק הפיזי מרגישים קרוב ואפפילו ממשיכים לצעוד לקראת הפקת סוף השנה".
לסיכום מספר דן עם המון תקווה לשוב לרקוד, על ההשפעות החיוביות של הריקוד לא רק על הגוף, אלא גם על הנפש וחיזוק תחושת הביחד שכל כך חסרה לכולנו בתקופה זו: "אנו עדים ללא מעט תלמידים שהגל הראשון עשה להם לא טוב, הכניס אותם לתחושת בדידות, המוטיבציה שלהם ירדה. אני יכול להבין את החוסר איזון שהם חווים וליבנו איתם. אנו מנסים מהצד הפדגוגי והאומנותי שלנו להייצר להם את התכנים שיחזירו אותם למסלול הטוב ביותר עבורם. ובניהם הסשן פריסטייל בו הם חלק מקבוצה, חלק ממשפחה ולאו דווקא תוך כדי שיעור ללא אפשרות לפטפט ועם מערך שיעור מוסדר. זה לגמריי עושה את העבודה".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]