באר שבע אירחה את וועידת דה-מרקר לכלכלה ולחברה

$(function(){setImageBanner('c109f5c9-b82e-4f14-a627-01422cd99ac2','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

למעלה מ-1,000 אנשי הייטק, תקשורת, פוליטיקה, יזמים ותעשיינים הגיעו היום אל בירת הנגב, לוועידה השנתית של "דה מרקר" לכלכלה ולחברה, שדנה בנושאים רבים, ביניהם צמיחת המשק והקשר בין שלטון המקומי לשלטון המרכזי.

החל משעות הבוקר ועד הערב, אירחה העיר באר שבע את תכנית וועידת "דה מרקר" לכלכלה ולחברה. בוועידה התארחו למעלה מ-1000 אנשי תקשורת, שרים, חברי כנסת, אנשי הייטק, תעשיינים, אנשי עסקים, אנשי עסקים. בדיונים וההרצאות שנערכו בוועידה השתתפו בין היתר שר האוצר משה כחלון, נגידת בנק ישראל קרנית פלוג, השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, שר התחבורה ישראל כ"ץ וכמו כן גם ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ', נשיאת אוניברסיטת בן גוריון פרופ' רבקה כרמי והבעלים של קבוצת הפועל באר שבע אלונה ברקת. דיוני הוועדה והרצאותיה התמקדו השנה בניסיון להבין מהם החסמים שמונעים מהמשק לממש את פוטנציאל הצמיחה האמיתי שלו וכיצד בכלל מעודדים צמיחה בחברה.

נאומו של ראש העיר רוביק דנילוביץ' עסק בעיקרו בקשר בין השלטון המוניציפאלי לבין השלטון המרכזי ועל השינויים שמתחוללים במהותו של הקשר הזה בעקבות התפתחות התקשורת העולמית. "כדי להיות ראש רשות בעולם כיום, אתה צריך להבין שאתה לא האדם החשוב ביותר. פעם היה מקובל שעל פי המנהיגים ישק דבר, הם חוללו את השינוי. בשנים האחרונות העולם משתנה לנגד עיניינו בכל רגע. אנשי המדע והחדשנות, העוסקים בתחומים הסביבתיים וחברי המגזר השלישי והאקדמיה, הם שלוקחים אחריות ומובילים שינוי. הם מבינים שצריך לטוס מהר וגבוה".

"רשות, אם אינה יזמית חדשנית ושיתופית, אין לה אפשרות להיות על המפה, היא הופכת ללא רלוונטית" אמר דנילוביץ'. עוד הוסיף כי "אם נבין שהעיר נוגעת בתושב בכל יום, אז אני הכתובת שלו מבחינת השילטון ומבחינת ההשפעה של המדינה על החיים שלו. הלוואי שגם הממשלות בעולם יבינו שהערים הופכות יותר ויותר דומיננטיות בחיי האזרחים. אם אנחנו רוצים לספק שירותים טובים יותר, המדינה צריכה להתחיל לשחרר יותר סמכויות לשלטון המקומי".

אחריו עלתה לנאום נשיאת האוניברסיטה פרופ' רבקה כרמי, שדיברה על תפקיד האוניברסיטה בעיר, על שיתוף הפעולה של האוניברסיטה עם פארק ההיי-טק שהולך ורוקם גידים בעיר, כמקום המציע אפשרויות תעסוקה לבוגרי האוניברסיטה, על השאיפה להרחיב את האוניברסיטה ועל התוכנית להקמת קמפוס חברתי. "אוניברסיטת מחקר היא מנוע צמיחה. ידענו שאפשר לחזק את תחום ההיי-טק באוניברסיטה ולהפוך אותו לעוגן בקשר עם התעשייה. קיבלנו החלטה אסטרטגית להגדיל את האוניברסיטה ולהכפיל אותה. הפרויקט הראשון יהיה בניית מעונות, ולאחר מכן מעבדות וכיתות. התוכנית היא לקלוט 4,000 סטודנטים נוספים בשנים הקרובות בעקבות מעבר צה"ל לנגב. זו מהפכה משמעותית".

"כדורגל הוא גם פלטפורמה לשינוי חברתי", אמרה הבעלים של קבוצת הפועל באר שבע, אלונה ברקת בוועידה. על הקושי בניהול הקבוצה כאשר חזרה לארץ סיפרה "למדתי ששינוי אמיתי לוקח המון זמן. חשבנו שזה יהיה יותר מהר. הקהל עזב את המועדון בתקופה הקשה והיו לנו גם טעויות אבל למדנו בתנועה. היינו צריכים לעשות שינוי כדי להחזיר את האמונה במועדון ובמערכת, וכשכל התהליכים התחברו - אז התחלנו לראות הישגים".


ברקת ציינה כי "היה קשה יותר בבאר שבע ונתקלנו בקשיים שאולי לא היינו נתקלים בהם במרכז הארץ. היה לנו מאוד קשה להביא שחקנים ישראלים איכותיים. שחקנים ראו את באר שבע כאילו מדובר בסוף העולם שמאלה. אני שמחה שהקפטן המדהים שלנו, אליניב ברדה, חזר מחו"ל ועזר לנו להגיע לאן שהגענו. בסוף ההצלחה באה גם בזכות הקהל".

כשנשאלה האם לדעתה הצלחת הקבוצה תורמת לעיר, השיבה- "אין לי ספק. אנחנו חלק מהקבוצה. רבע מכל הכתבות שהיו בשנה שעברה על באר שבע היו על הפועל באר שבע. אני מרגישה שאנחנו חלק מהותי מהעיר ושהחיבור אבסלוטי. הרבה אנשים באו ואמרו שההצלחה של הקבוצה גורמת להם לשאוף הרבה יותר ולהתקדם בעבודה שלהם".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('255b14cc-c95a-40ea-9ffa-e29bf717e6d7','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה