אות גבורת העיר: אופקים הצדיעה ל־51 הנופלים מה־7 באוקטובר

$(function(){setImageBanner('ce1e9a0f-8d16-4ce3-a595-a7a764aa6674','/dyncontent/2025/10/21/f9963a8e-dc60-4bf5-aeef-427c125cafe1.jpg',20148,'נטו ספיר 0925 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

במעמד שר הביטחון וראש העיר איציק דנינו, נערך טקס יקירי העיר אופקים 2025 בסימן חגיגות 70 שנה לעיר. לצד הוקרה ל־16 יחידים וארגונים מצטיינים, הוענק אות גבורת העיר לזכר 51 הנופלות והנופלים מה־7 באוקטובר – ערב של זיכרון, חוסן וגאווה מקומית

קרדיט: עיריית אופקיםהשבוע (שלישי) התקיים בהיכל התרבות העירוני טקס "יקירי העיר אופקים 2025", במעמד שר הביטחון ישראל כ"ץ, ראש העיר איציק דנינו, סגני ראש העיר, חברי מועצת העיר ובכירים נוספים. הטקס, שנערך השנה בסימן חגיגות ה־70 לאופקים, היה לאירוע מרגש של זיכרון, הוקרה וגאווה מקומית, במסגרתו הוענק אות יקיר העיר ל־16 יחידים וארגונים שתרומתם לחיי העיר בולטת במיוחד.

מעבר להענקת אותות ההוקרה, העניקה העיר גם את אות גבורת העיר לזכר 51 הנופלות והנופלים מיום השבעה באוקטובר – צעד שסימן את החיבור בין החוסן המקומי לבין ההקרבה של בני העיר.

את הערב הנחתה העיתונאית קרן אוזן, שפתחה בדברים נוגעים ללב על ההתחדשות והחוסן של אופקים. את האירוע ליוו נגני הסינפונייטה הישראלית באר שבע עם הזמרת רוני דלומי, והאולם התמלא מאות תושבים ואורחים באווירה חגיגית ומרגשת.

במהלך הטקס נשאו דברים ראש העיר איציק דנינו, מנכ"ל העירייה ויו"ר ועדת יקירי העיר יורם נחמן ושר הביטחון ישראל כ"ץ, שהדגיש: "קראתי את סיפוריהם של יקירי העיר – וכל אחד מהם הוא מופת של נתינה ומעורבות. אופקים ידעה מכות קשות, במיוחד ב־7 באוקטובר, אך בזכות הגבורה והנחישות של תושביה היא ממשיכה לצמוח ולהוות קהילה חמה ותומכת."

הבחירה ביקירים נעשתה מתוך 98 מועמדים שהומלצו על ידי 804 תושבות ותושבים – נתון חסר תקדים שמדגיש את מעורבות הקהילה. השנה נבחרו 12 יחידים ו־4 ארגונים, בהם:

  • רפי טויזר – מחנך ומנהל תיכון לשעבר, ממובילי החינוך הערכי בעיר.

  • שלמה אדלר – מתנדב ותיק, מחלק ירקות ומוצרים למשפחות נזקקות.

  • הרב ראובן פילו – רב ומוהל, פועל לאחדות הקהילה.

  • רחל אדרי – סמל של גבורה ותושייה ביום השבעה באוקטובר.

  • ג׳וזף ווקס – פילנתרופ מארה"ב שתמך בעיר ובאלמנותיה.

  • דוד גזהי – ממובילי קליטת יוצאי אתיופיה בעיר.

  • ד"ר מרט גנדלר ז"ל – מראשוני הפעילים הציבוריים בעיר.

  • פאולינה פוקס – חברת מועצה לשעבר ופעילה חברתית.

  • רחל סרור – מנהלת במרפאת כללית, על מסירות יוצאת דופן.

  • אורנה עמר – יוזמת קבוצת "אהבת חינם", מתנדבת ותיקה.

  • ד"ר מני מלכה – מומחה לחוסן וטראומה.

  • ד"ר איתן שחר – מומחה לחוסן קהילתי.

ארגונים: תחנת משטרת אופקים, ארגון הג׳וינט, ארגון "באים לטוב", והאגודה למען הזקן.

קרדיט: עיריית אופקים

ראש העיר איציק דנינו אמר בטקס: "הערב אנו מצדיעים למי שמייצגים את רוח אופקים יותר מכולם. אתם עמודי התווך של הקהילה – בחינוך, בהתנדבות, בביטחון וברווחה. בזכותכם אופקים היא לא רק עיר שצומחת אלא עיר שמחבקת, עיר שבנויה מערכים."

הטקס כלל גם מחוות מרגשות לגיבורי העיר – לוחמים ותושבים אמיצים שהגנו על אופקים ביום השבעה באוקטובר. הקהל כולו עמד והריע להם, ורוני דלומי הקדישה להם את השיר "איש של לילה". בסיום הערב הוקרן וידאו מרגש עם תמונות החטופים, ובמיוחד התייחסות לבן העיר מתן צנגאוקר, כשדברי הסיום נשאו תפילה לחזרתו ולחזרתם של כל החטופים הביתה.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('14941ae8-b16e-4604-bd2d-50d66acad62e','/dyncontent/2025/11/30/ed6644f2-80bc-4005-9044-7e78f9badcd7.jpg',20500,'אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה