''מספר הילדים המאובחנים באוטיזם עולה מדי שנה''
17.02.22 / 13:21
כך עולה מתוך הכנס הלאומי ה-4 לחקר אוטיזם, אשר יצא לדרך השבוע בחסות המרכז הלאומי ע"ש עזריאלי לחקר אוטיזם ונוירו-התפתחות באוניברסיטת בן-גוריון. הכנס, שנפרש על פני שלושה ימים, עסק במגוון נקודות מבט העוסקות בחייהם של אוטיסטים, במחקר ועשייה שתשפיע על הטבת אורחות חייהם בשנים הבאות.
יום קהילה עבור הורים, מטפלים, מרפאים ומבוגרים על הרצף האוטיסטי, יום מדע עבור חוקרים וסטודנטים וגם שולחנות עגולים עבור קבוצות מחקר, כל אלו התקיימו במסגרת הכנס הלאומי לחקר אוטיזם שנערך זו השנה הרביעית מטעם המרכז הלאומי ע"ש עזריאלי לחקר אוטיזם ונוירו-התפתחות באוניברסיטת בן-גוריון.
הכנס הציף נושאי מחקר חדשניים בנושאים מגוונים, כגון: שירות צבאי משמעותי, מוזיקה ואוטיזם, התמודדות עם תחלואה נלווית, שילוב בתעסוקה, טכנולוגיה בשירות האוטיזם, גנטיקה ועוד, תוך שילוב מופעים מוסיקליים של זיו רובינשטיין, מיכאל יוספסברג, עידן שלום ומקהלת אשכולות הדרום.
נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' דניאל חיימוביץ, ברך את הנוכחים ואמר: "מרכז עזריאלי לחקר אוטיזם ונוירו התפתחות מייצר קסם. במקום בו השמיים הם הגבול, זה תלוי רק בנו לאן נוכל להגיע. השותפים במרכז הם לב העשייה, המחקר והבשורה שיצאה ועוד תצא מכאן תשפיע על כל המדינה ואף מחוצה לה. אני בציפייה לגבי הגילויים החדשים שעוד נכונו למרכז הלאומי".
ד"ר שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה: "שיתוף הפעולה בין חוקרים לרופאים במרכז מהווה מודל מוצלח בו כולם רתומים למחקר וחדשנות. יחד עם קרן עזריאלי הרי שזהו מכפיל כוח. מרגש לראות את העשייה המשותפת". ''הכנס הוא אבן דרך להעניק לנו את הכלים להצליח" ציינה יעל יוספסברג, יו"ר הנהלת ההורים של אלוט והוסיפה: "אנחנו יודעים שעלינו להסתכל קדימה, לעבר העתיד והדמיון הופך כמעט הכל לאפשרי. השאיפה של כולנו היא לאורח חיים נורמטיבי.
ד"ר רפי לטנר, סגן מנהל המחלקה לאוטיזם במשרד הבריאות: "כמות הילדים המאובחנים באוטיזם עולה דרמטית מדי שנה. רק השנה נוספו 870 ילדים מאובחנים, כאשר מחצית ממעונות היום השיקומיים ייעודיים לילדים על הרצף. אנו נמצאים במחסור חמור של מטפלים ומחפשים פתרונות יצירתיים. למרכז חשיבות גדולה בהבנת מקור העלייה המתמדת, גורמי הסיכון והחשיפה לגורמים אלו".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]