השקת אמנה נגד חרמות ומופעי בכורה: פסטיבל הצגות הילדים בבאר שבע ננעל בהצלחה
19.08.26 / 11:19
המוני משפחות מהנגב ומרחבי הארץ גדשו את בית תמוז לפסטיבל הצגות הילדים ה-9, שעמד השנה בסימן סובלנות לאורה של מפל אדם. האירוע כלל את הפקת המקור "על הספסל של הירח" במעמד הסופרת שלומית כהן אסיף, לצד השקה מרגשת של אמנה עירונית חדשה למאבק בחרמות יחד עם יונה, אמה של מפל.

המוני משפחות מתושבי הדרום ומכל רחבי הארץ גדשו בימים האחרונים את בית תמוז בבאר שבע, שם נערך פסטיבל הצגות הילדים ה-9 של תיאטרון הילדים והנוער המקומי לקיץ 2026. הפסטיבל השנה התקיים בסימן הנושא הערכי "רוקמים חברויות", ונערך לאורה של מפל אדם. הפעילות הענפה לילדים ולהוריהם הייתה גדושה בהצגות ובמופעי חוצות בהשתתפות עשרות אמנים ותיאטראות שונים מרחבי הארץ. מתוך רצון לאפשר לכל ילדי העיר והנגב לקחת חלק בחוויה התרבותית, רוב המופעים הוצעו לקהל הרחב במחירים סמליים או בכניסה חופשית.
בהתאם לנושא הפסטיבל, תכני האיכות שהוצגו בו עסקו ברוח מסרי חברות, הכלה, אחריות חברתית, חיזוק תחושת השייכות, אומץ, עידוד שיח מעצים ומיגור תופעת החרמות. אירוע הנעילה של הפסטיבל היה מרגש במיוחד, כאשר יונה אדם, אמה של מפל, העבירה את ההרצאה מעוררת ההשראה "מפל של אור". בהרצאתה סיפרה יונה על מורשת הסובלנות וההעצמה שבתה הותירה אחריה, כמי שחוותה חרם בילדותה ולימים צמחה להיות קצינה מצטיינת בצה"ל ומודל לחיקוי עבור רבים.
באותו מעמד מרגש, התכבדה יונה אדם להשיק ולחתום ראשונה, יחד עם מנכ"לית התיאטרון מור אזולאי, על אמנה חברתית עירונית חדשה נגד חרמות בשם "מודל רעו"תי" (רגישות, ערבות, ויתור, תקשורת, יחד). האמנה החדשה עתידה להיות מופצת בין מוסדות החינוך השונים ברחבי העיר, במטרה להחתים עליה תלמידים ואנשי חינוך. בנוסף, יונה צפתה בהצגה "בנצי הפיל הצבעוני" (בבימויו של רונן גולדפרב פלד ובליווי מוזיקה מקורית של ילידת העיר יהודית רביץ), שנבחרה להשתתף בפסטיבל בשל אהבתה המיוחדת של מפל לחיה זו.
המופע המרכזי של הפסטיבל היה הבכורה החגיגית להצגה "על הספסל של הירח", הפקת מקור של תיאטרון הילדים והנוער באר שבע מאת ובבימויו של חנוך רעים, המשמש גם כמנהלו האמנותי של התיאטרון. ההצגה מבוססת על יצירותיה של הסופרת והמשוררת האיקונית שלומית כהן אסיף, אשר שיריה וסיפוריה מלווים דורות של ילדים בישראל. האירוע המרכזי אף התקיים במעמדה ובנוכחותה של הסופרת. עלילת ההצגה עוקבת אחר ילד המתמודד עם גמגום ועם יחס הסביבה אליו, ומגלה כיצד אמונה עצמית, אנושיות, חברות וצלילים מעניקים לו כוח. המסר המרכזי של ההצגה הוא שכל מה שנדרש כדי לפרוח הוא סיפור טוב, יד מושטת וחבר אחד שמאמין בך. מעבר להצגות, נהנו המבקרים הרבים ממופעי רחוב, מוזיקה, מתחמי יצירה וסדנאות שיצרו אווירת פסטיבל צבעונית ושמחה.
מנכ"לית תיאטרון הילדים והנוער באר שבע, מור אזולאי, והמנהל האמנותי חנוך רעים, סיכמו את האירועים וציינו כי הפסטיבל השנה ביקש להזכיר עד כמה כוחם של החיבור האנושי, החברות והרגישות לאחר הם משמעותיים בעולמם של ילדים. לדבריהם, באמצעות היצירה, הסיפורים והמפגשים שנחוו יחד בפסטיבל, ביקש התיאטרון לטפח דור שמאמין בקבלה, באמפתיה וביכולת של כל אחד ואחת להיות אור עבור האחר.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
