ממשיכה לצמוח: אופקים תארח את תערוכת 'אגרומשוב' בפעם השנייה ברציפות
05.07.26 / 12:25
לאחר ההצלחה הגדולה אשתקד, התערוכה המרכזית בישראל לחקלאות ואגרוטק חוזרת לדרום. עיריית אופקים תציג בתערוכה את האקו-סיסטם המקומי, הכולל אזור תעשייה חכם, חוות ניסיונות ומרכז חדשנות. ראש העיר, איציק דנינו: "חזון שהופך למציאות". יזם התערוכה: "הלוקיישן הטבעי והנכון ביותר"

אופקים ממשיכה לבסס את מעמדה כבירת האגרוטק של ישראל: זו השנה השנייה ברציפות שהעיר נבחרה לארח את "אגרומשוב", התערוכה המרכזית והוותיקה בארץ בתחומי החקלאות, האגרוטק והחדשנות. הבחירה המחודשת באופקים מגיעה בעקבות ההצלחה יוצאת הדופן של התערוכה בשנה שעברה, ומהווה הבעת אמון משמעותית בתהליך האסטרטגי שמובילה הרשות המקומית לחיזוק התעשייה החקלאית-טכנולוגית בעיר.
תערוכת אגרומשוב, שתציין השנה את שנתה ה-35, נחשבת למוקד המשיכה המרכזי של ענף החקלאות הישראלי. היא צפויה לארח גם השנה מאות חקלאים, יזמים, משקיעים, חוקרים ואנשי מקצוע מכל רחבי הארץ. הבאים ייחשפו לפיתוחים הטכנולוגיים החדשניים ביותר, יקיימו מפגשים מקצועיים וייצרו שיתופי פעולה עסקיים פורצי דרך.
עבור עיריית אופקים, אירוח התערוכה הוא חלון ראווה לאקו-סיסטם המקיף שנבנה בעיר. במסגרת התערוכה, תציג העירייה את המעטפת הרחבה שהיא מציעה לחברות בתחום. בין היתר יוצגו אזור התעשייה הייעודי לתעשיות אגרוטק מתקדמות, מרכז חדשנות חדש שתומך בסטארט-אפים, מעבדות מחקר, וחווה חקלאית ניסיונית. כמו כן, ייחשפו שיתופי הפעולה הענפים של העיר עם מוסדות אקדמיים וגופי חדשנות בארץ ובעולם.
"העובדה שאגרומשוב בחרה לחזור ולהתקיים באופקים גם השנה היא הוכחה נוספת לכך שהחזון שלנו הופך למציאות," מסר ראש עיריית אופקים, איציק דנינו. "אופקים כבר אינה רק עיר סובבת שטחי חקלאות, אלא עיר שמובילה חדשנות חקלאית ומשלבת בין חינוך, מחקר, תעשייה וטכנולוגיה. נמשיך להשקיע בפיתוח האקו-סיסטם העירוני, בהקמת אזורי תעסוקה מתקדמים וביצירת הזדמנויות חדשות עבור תושבי העיר והנגב כולו".
גם בהנהלת התערוכה הביעו סיפוק רב מהחזרה לדרום. חיים אלוש, יזם התערוכה – אשר זכתה ברבות השנים לכינוי 'המונדיאל של החקלאות' ולאורך עשורים התארחה באקספו תל אביב ובבנייני האומה – הסביר את הבחירה להשתקע בדרום: "הופתענו לטובה מההצלחה הגדולה של אגרומשוב באופקים, ולכן היה לנו ברור שנחזור גם השנה. אופקים היא המרכז הגיאוגרפי של ישראל – בדיוק באמצע הדרך בין קיבוץ אילות למטולה – ולתערוכה חקלאית זו נקודת מפגש אידיאלית. היום היא הגיעה ללוקיישן הטבעי והנכון ביותר: עיר שנמצאת בלב אחד האזורים החקלאיים הגדולים והמשמעותיים בישראל. אין ספק שאופקים ביססה את מעמדה כבירת האגרוטק, ואנחנו גאים לקיים כאן את התערוכה".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
