"כואב שעוקרים עצים בריאים, חושבים על הפתרון הקל ולא הסביבתי"

$(function(){setImageBanner('81ffa8d2-8c6e-4572-9631-696eae0af20d','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

תושבי באר שבע ופעילים סביבתיים ביקרו ביער לון בעיר וגילו להפתעתם כי עץ בוגר ובריא נעקר לגמרי ממקומו זאת כחלק מתהליך בנייה של פארק במקום. נשאלת השאלה מדוע נדרשת פגיעה בטבע ולא ניתן לשלב את הבנייה יחד עם העצים והצמחייה המקומית: "עוקרים עצים בני עשרות שנים וכואב הלב כי זה טבע שפשוט הורסים אותו"

פעילים סביבתיים בבאר שבע יוצאים מידי שבוע לטייל בטבע כשהם גם מסייעים בניקיון היערות בעיר ושמירה על הסביבה. באחד מהביקורים שלהם ביער לון שמו לב התושבים כי נעקרו עצים בריאים ביער בשכונת נאות לון בבאר שבע. העצים נעקרים היות ובמקום נעשות עבודות לצורך בניית פארק.

צילום פרטי

"אנחנו יוצאים בשבתות ומנקים את הטבע בעיר, במשך חודשיים ניקינו את יער לון שהיה מאוד מלוכלך, ידענו שבונים פארק אבל אמרו שלא ייגעו בעצים הבריאים", סיפר ל'באר שבע נט' מארק סימן, פעיל סביבתי, "לפני כמה ימים מישהי מהקבוצה ראתה עץ בריא לחלוטין שפשוט עקרו אותו והוא שכב שם על האדמה, למה? כנראה כדי לעשות שביל או גוף תאורה... זה לא משנה, זה מקומם וכואב הלב כי זה טבע שפשוט הורסים אותו".

התושבים טוענים כי אין פיקוח על הקבלנים שמבצעים את העבודה בשטח וכך מתאפשרת הפגיעה בסביבה. לטענתם ניתן להשקיע ולבנות פארקים אך עם תכנון נכון אפשר לעשות זאת בשילוב עם הטבע הקיים ללא צורך בפגיעה בו. "אין בקרה ופיקוח על הקבלנים בשטח, אומרים להם לעשות שביל אז הם פשוט יעשו את זה בלי לחשוב קצת מעבר, אין פיקוח על ההיבט האקולוגי והתחושה היא שהם עובדים כדי לסמן וי. העץ עדיין מונח שם ומתייבש לו, עץ בוגר ובריא לחלוטין, עץ יפה שעשה צל והיה חלק מהיער".

צילום פרטי

"הפתרון הקל זה לעקור את העץ ולא לחשוב איך לשלב אותו בפרויקט, לפני שניגשים לפרויקט בטבע אתה מצפה מהאחראים בעירייה להסתכל על הפרויקט באופן יותר מעמיק שלוקח בחשבון גם את הפן הסביבתי", מוסיף מארק, "אם היו יותר נציגים מטעם העירייה בשטח עם הקבלנים הכל היה יכול להיראות אחרת". במקרה זה העצים הם חלק מהיער והטבע וגם במידה ועוקרים את העצים התושבים לא מבינים מדוע לא ניתן לשתול אותם בשלמותם במקום אחר כדי לאפשר להם להמשיך לחיות. "אם כבר עוקרים עצים בריאים עם השורש אז תחפרו עם אותו המכשור בור ושימו בנקודה אחרת את אותם עצים שימשיכו לחיות. מדובר בעצים בני עשרות שנים שכולנו גדלנו איתם".

אז מה בעיניכם הפתרון?

"שהשבילים שיעשו לא יהיו על חשבון עצים, אם יש עץ לא צריך לעקור אותו רק כי על המפה מצויר שביל, אפשר לעשות את זה כך שהוא יעקוף את העץ. לא צריך להחליף את הטבע שכבר קיים בעיר ןלהרוס את הפארק הטבעי, גם אם רוצים לעשות פארק עירוני. אנחנו לא רוצים להרוס את הטבע רק כדי לבנות משהו אחר. גם אם עושים את זה כדי לבנות עוד בתים ושכונות שברור שיש מישהו שנהנה מזה, אבל זה בא על חשבון תושבים אחרים שאוהבים את הטבע ולא רוצים לפגוע בסביבה. צריך שיהיה פיקוח מבחינת אקולוגית כדי לצמצם את הפגיעה בטבע שכולנו אוהבים בעיר".  

צילום פרטי

מעיריית באר שבע נמסר בתגובה:

"במסגרת פרוייקט יער לון בהובלת החברה הכלכלית, בוצע סקר עצים שאושר על ידי פקיד יערות ארצי במשרד החקלאות. במסגרת הפרוייקט, נעקרו מספר עצים ובמקומם נשתלו מאות עצים חדשים באזור הנ"ל. לגבי העתקה של העצים, מאחר ומדובר בעצי אורן, לא ניתן לבצע העתקת עצים למקום חלופי".

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('35daf0fb-4730-4fe7-9cf7-d2bc74d24d8d','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה