בדרך שלהן - הכירו את המורות שלא מאמינות בשגרה ושעמום

$(function(){setImageBanner('a3a8b4ae-71cf-426c-8049-eed0a8c9633a','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

לרגל יום המורה הישראלי, שיחול ביום שבת הקרוב (27/11), מערכת באר שבע נט גאה להציג לכן שלוש מורות, שבדרכן הייחודית ביותר, מעבירות לתלמידים ערכים וחינוך מהדרגה הראשונה.

אפרת, לאה ואשרת. קרדיט - צילום פרטיאם נצטרך לבחור מקצוע אחד, שבדרך כלל לא זוכה להערכה הראויה לו, זה לבטח יהיה מקצוע ההוראה. השעות המפרכות, והתמודדות עם תלמידים היא אינה קלה בכלל, ופעמים רבות אף גוררת את המורים והמורות עצמם לשגרה שוחקת. 

עם זאת, לרגל יום המורה הישראלי שיחול ביום שבת הקרוב, אנחנו גאים להציג לכם הקוראים שלוש מורות מבתי ספר שונים בבאר שבע, שמבחינתם, אפשר להעביר את היום עם התלמידים גם בדרך אחרת. 

נתחיל באפרת מרדר (55), מחנכת כיתה א' בבית ספר בן גוריון בבאר שבע. נשואה לנתן, ואמא לנטע רז ואסף, ואף סבתא לפלג. אפרת, לה 30 שנות ותק בהוראה, החליטה שביום שישי פעם בחודש משאירים התלמידים את הילקוטים, הספרים והמחברות בבית ומביאים לוח מחיק קטן וקלמר. במהלך היום מכינה אפרת לתלמידיה הפתעות ומשחקי חברה לימודיים.

וכך, בזכות חשיבה מחוץ לקופסא, ובאמצעות אינטראקציה מיוחדת ביניהם היא מובילה למידה משמעותית. בנוסף לכך, באמצעות משחקי החברה המיוחדים, מקבלים הילדים אוטונומיה לדייק את רצונותיהם ובחירותיהם. אפרת: "הבחנתי שביום הזה באופן מיוחד נוצרים קשרים חברתיים חדשים, חברויות ועלייה בתחושת המסוגלות והעצמאות של התלמידים. כיתה א' זו שנה מכרעת ומיוחדת בדרכם וחשוב להקנות להם כלים מגוונים להתמודדות עם מצבים שונים ולהעצים אותם".

אפרת מרדר. קרדיט - צילום פרטיגם לאה לוטן, ממקיף רב תחומי עמל רמות באר-שבע, מלמדת היסטוריה גם בדרכים לא שגרתיות. עם לאה, לה יש ותק של לא פחות מ-36 שנה בתחום ההוראה, יוצאים התלמידים החוצה כדי להשתתף בטקסים לציון כיבוש באר שבע, או אפילו ללמוד נושא מתוכנית הלימודים דרך הרגליים ולא בתוך כותלי הכיתה. כך לדוגמא יצאו לוטן וכיתתה למסלול הליכה בין נקודות ואתרים היסטוריים בעיר ביניהם: האנדרטה לעליית אוניית אקסודוס, רחובות על שם עולי הגרדום ואנדרטת הנגב. בדרך הם גם עשו משימות מתוקשבות, מאתגרות ומעניינות כמו - פיענוח כתב מורס, צפייה בסרטונים והאזנה לשירים. 

מבחינת לאה, יש חשיבות אדירה לדרך בה השיעור מונגש -"התלמידים לא נשארים אדישים כאשר מאתגרים אותם בדרך מעניינת. הם לומדים כל מקצוע בחדווה. צריך לדבר אליהם בשפה שלהם, בטכנולוגיה שלהם, וכפי שהם יודעים - אני מדברת אליהם גם דרך הקיבה שלהם" היא אומרת וצוחקת "בסיור האחרון חיכתה להם ערימה של שניצלים חמים וטעימים שהכינה להם במיוחד אמא שלי. יש הרבה סוגי תקשורת עם תלמידים - צריך רק לבחור את זו הנכונה".

לאה לוטן. קרדיט - צילום פרטי

"צריך לדבר אליהם בשפה שלהם", התלמידים של לאה. קרדיט - צילום פרטיתכירו את אושרית פרביאש (38), מחנכת כיתה ט' ומורה לגיאוגרפיה במקיף דוד טוביהו בבאר שבע. פרביאש, מאורסת ואמא לשניים, מורה מזה 4 שנים, מובילה מזה מספר שנים את התלמידים שלה להישגים דרך יזמות ומחקר. בתקופת הקורונה והסגרים החליטה אושרית כי נדרש דבר מה חדש ומאתגר כדי לשבור את החוויה המנכרת של הריחוק החברתי והלמידה מרחוק. בעקבות כך, היא רשמה את כל התלמידים שלה לתחרות של כיתות נחשון, במטרה להעמיד אותם בפני אתגר שיישאב אותם לעשייה אחרת בתקופה מאתגרת. בתחרות עצמה, זכתה הכיתה במקום הראשון והמכובד.

אושרית פרביאש. קרדיט - צילום פרטיאושרית - "התלמידים התנסו בתהליך של יזמות ומחקר שבסופו המציאו מיזם בשם "מולטי טראש": הם יצרו פח מעוצב כצעצוע, המותאם לעולם התוכן של הילדים ומעודד מיחזור בבית. כך סברו שהילדים יוכלו להתיידד עם עולם המיחזור כבר מגיל צעיר. כדי להשלים את המהלך יצאו תלמידי בית הספר והתנדבו להסביר בגנים על קיימות, השלכת פסולת ומיחזור דרך שימוש בפח. בסוף הפעילות, כל גני הילדים קיבלו במתנה את הפח על מנת שימשיכו למחזר כחלק משגרת היום בגן, וכך יהפכו להיות שגרירי מיחזור גם בביתם הפרטי".

אושרית עם התלמידים בסיום התחרות. קרדיט - צילום פרטי

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('6988f852-a452-4509-b78d-e6724108cd1c','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה