פוי, איזה ריח! כל המידע על תקלות באסלה

$(function(){setImageBanner('527e495d-da81-455a-85eb-49f8ceff86c1','/dyncontent/2024/3/21/f0bff0df-977b-40ad-bfa7-e0143f5efecd.jpg',17661,'רבין 0324 אייטם',525,78,false,39323,'Image','');})

מים רבים זרמו מאז עבר הביוב בתעלות פתוחות לאורך רחובות העיר. כיום מצופה ממערכת השפכים והדלוחין לסלק את הפסולת ביעילות ונקיות, כך שגם השירותים, כמו כל פינה אחרת בבית, הפך לחדר נקי, נעים ומעוצב. תקלות בצנרת השירותים, במיכל ההדחה או באסלה הן מטרד בלתי נסבל ומהווה מפגע בריאותי ממדרגה ראשונה. המאמר הבא מציג בעיות שונות העלולות להיווצר ואת דרך ההתמודדות איתן.

 

פשוט סתימה

התקלה הקלאסית (ואולי הבוערת ביותר) באסלות היא סתימה: בעת הורדת המים בשירותים נוצרת בריכה לא סימפטית כמעט עד המפלס העליון. במצב כזה מומלץ לא לחכות לאינסטלאטור אלא לפתוח את הסתימה מייד בעזרת פומפה או ספירלה ידנית. אם הסתימה אינה משתחררת מדובר בבעיה עמוקה יותר שמחייבת התערבות בעל מקצוע.   

בעבוע בעת הדחת המים

כשצינור האוויר המחובר למערכת המים הכללית אינו תקין או סגור לגמרי, ייווצר ואקום רגעי בצנרת השפכים והדלוחין בעת הדחת האסלה (ממש כמו בקבוק מתרוקן). הוואקום עשוי לשחרר בועות אוויר גם בכיור האמבטיה הסמוך וגם בשירותים עצמו, וזו רק ההתחלה. מאחר ואין יציאת אוויר מיטבית ממערכת המים, יעברו מי הביוב את מחסומי הריח ויחדרו ריחות וגזים מזוהמים ממערכת המים אל תוך הבית. מומלץ להזמין אינסטלאטור מומחה במהירות האפשרית שיאתר את מוקד התקלה.

מי ביוב באסלה

מים עכורים ונודפים ריח רע באסלה הם סימפטום משותף לכמה בעיות אפשריות:

  • שינוי כיוון בזרימת מי הביוב בקומות העליונות עלול ליצור לחץ על חתם המים בקומות שמתחת ולערבב את מי הביוב עם המים הנקיים באסלה.
  • סתימה בשוחת הביוב או לפניה.
  • צינור אוויר סתום ששואב את המים מעבר למחסומי הריח. (כמו בסעיף הראשון).
  • סתימה חלקית בקו הראשי של הבניין, שמאפשרת מעבר מים חלקי בלבד.

תקלות מסוג זה קשה מאד לאתר בלי ידע מקצועי. אין ברירה אלא להזמין אינסטלאטור מומחה באזורכם לדוגמא רשימת אינסטלטורים באזור באר-שבע או אינסטלטור מומלץ באשדוד. ובשל הסכנה הבריאותית שבמי ביוב גלויים כדאי לעשות זאת מייד.  

האסלה נוזלת

זרם חלש ומתמיד בתוך האסלה נובע לרוב מבעיה מכנית של גומייה קרועה עקב בלאי או התקנה שגויה. בעלי ידיים טובות יכולים לפתוח את מנגנון ההדחה ולהחליף את הגומייה בקלות יחסית. גומייה חילופית ניתן לרכוש בחנות לממכר חומרי בנין.

טפטוף בין האסלה לצינור

גם טפטוף חיצוני בין האסלה לקיר או הצינור, שיוצר שלולית מים קטנה ולא נחמדה – ניתן לתקן לבד. חומר איטום כמו מרק אינסטלאטורים יחסום את בריחת המים החוצה. בכל זאת, אם האחריות על האסלה וההתקנה עדיין בתוקף, עדיף להיעזר בשירות מקצועי. ייתכן שהנזילה נובעת מצינור פנימי קצר מידי שיש להחליפו.

הפסולת מתעקשת להישאר

בחלקה הפנימי של האסלה, מאחורי פתח יציאת המים מותקנות תעלות שטיפה שתפקידן לפזר את המים מסביב לאסלה ולאפשר לפסולת להתנקז כראוי אל מערכת הביוב. אם הצואה אינה נעלמת בהדחת האסלה למרות לחץ מים מספק - כנראה תעלות השטיפה סגורות. ניתן למשש באזור יציאת המים ולבדוק האם הפתח פתוח לשני הכיוונים. פתח סגור הוא ליקוי בנייה חמור באחריות הקבלן או יצרן האסלות ויש לפנות אליהם ולתבוע שינוי. 

הניאגרה לא מתמלאת

ניאגרה שאינה מתמלאת במים מייד לאחר ההדחה מעידה על בעיה במצוף שבתוך המיכל. מומלץ לפתוח ולבדוק: ייתכן מאד שהמצוף נתפס במשהו ומונה את כניסת המים. אם התקלה לא נמצאה יש להיעזר באינסטלאטור.

דפנות מלוכלכות באסלה

לכלוך שמצטבר על דפנות האסלה עלול לנבוע משתי סיבות עיקריות:

  • צנרת ישנה שמפרישה חלודה. כל עוד לא מחליפים את הצנרת – הליך יקר ומורכב, אין פתרון ממשי לבעיה.
  • נזילה ממנגנון האסלה בשל גומייה או מצוף פגומים, שניתן להסיר ולהתקין חדשים בקלות ובעלות נמוכה.

צליל טפטוף

רעש כעין טפטוף מים תמידי באסלה שאינו ניכר לעין מעיד ככל הנראה על דליפה פנימית שמחייבת החלפת מנגנון. 

באדיבות אתר "טוב תודה"    

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('3694a5ea-6b47-4841-a7b6-ede2b9108495','/dyncontent/2024/3/17/260ec54c-8061-40bc-b317-3feb9c3dde6a.gif',17630,'סמי 0324 אייטם ת',525,78,false,39325,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה