עד כמה נחוצה לנו חברת אחזקת מבנים?

$(function(){setImageBanner('3048cfc5-9208-441c-8c99-230a91010d4f','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,39323,'Image','');})

בשנים האחרונות האחריות של תפעול בניין מגורים שבעבר היתה בידי הדיירים עברה לחברות אחזקה חיצוניות.
נהגו לחשוב בעבר כי למי יהיה אכפת יותר מהבניין מהאנשים שגרים בו?

freepik

אפשר להבין את אותה תחושה, אך בימינו קיים פער לוועדי הבתים ברמת הידע, מה שגורם להם לפעול בצורה שגויה בכל הקשור לניהול ועד הבית.

יש לדעת כי וועדי הבתים בבניינים רבים חוסכים כמה שהם יכולים בהוצאות על תחזוקת הבניין. מה שגורם לפגיעה בערך הדירות ובנוסף גם מסכן את חיי הדיירים באותו בניין.
מה שקורה, שאותו חיסכון עכשווי יעל ביוקר בהמשך.

אחזקת מבנים כוללת בתוכה את כל המערכות השונות בבניין מגורים שחייבים בתחזוקה שוטפת.
קיימות מערכות חירום להצלת חיים בנוסף למערכות היום יומיות כמו שערים, מעלית וכו.
כל המערכות נחוצות כדי ספק אורח חיים תקין לכל דיירי הבניין.

תפקידה של אחזקת המבנים היא לוודא את תקינות כל המערכות, לערוך בדיקות תקינות וגם לתקן כשצריך. וכל זה ע"י בעלי מקצוע מוסמכים.

הרבה פעמים יוצא שוועדי הבתים סבורים כי תחזוקת הבניין זה עניין קל. ואם נשברה נורה אז רק יחליפו אותה, או אם קיימת תקלה במעלית אז יש להזמין טכנאי. התנהלות זו אינה נכונה, מהסיבה שבניין קיימות מערכות רגישות. שאדם לא מוסמך אינו ידע לטפל בהן. ביניהן מערכות פינוי עשן, משאבות מים וכו.
אלו מערכות שצריכות תחזוקה ותפעול על בסיס חודשי\ חצי שנתי וכד' לפי החוק.

אנו נמצאים בעידן של תנופת בניין. וככל שהזמן עובר כך הבניינים גבוהים יותר. וגם גדילה זו גם המורכבות גדלה. לבניין עם 13 קומות קיימת מערכות מורכבות יותר מאשר בניין של 3 קומות. היום המצב שונה מפעם. כיום לכל מערכת יש בעל מקצוע המתמקצע רק בתיקונים וטיפולים באותה המערכת.

בניינים עם מעל ל 6 קומות הופכים למורכבים במיוחד. ישנם חוקים האומרים איך לטפל בכל מערכת בבניין. לכן חשוב לקחת חברת אחזקת מבנים שתהיה מודעת לכל חוקים אלו.

מערכות שמחויבות בבדיקה וטיפול שוטף בחוק:

חשמל

כיום חובת טכנאי מוסמך לטיפול מערכות החשמל בבניין מכיוון שגדולות ומורכבות מאי פעם. קיימים כבלים רבים שמשתרכים בתעלות הבניין והם מתחברים לגנרטורים ולארונות החשמל שבכל קומה. תפקידה של מערכת החשמלית בבניין בעל ערך גבוה וטיפול לא מקצועי לא אחראי ואף מסכן.

מעליות

כמו שכולם מכירים את המדבקה שרשום בה תאריך טיפול אחרון. ומעלית לא עברה טיפול בזמן הנכון הינה עברה על החוק והשימוש בה הינו מסוכן מאוד.

מערכות מים

כיום לכל בניין חדש יש מערכות מים שמזרימות את המים לדירות ולשטחים המשותפים בבניין.
קיימות מערכות מים נוספות כמו משאבת מים לבניינים מעל 4 קומות. תפקידה הוא להזרים מים לכל הקומות מה שמאפשר לכל דיירי הבניין להינות מזרימת מים טובה. משאבת המים היא מערכת מורכבת וחובה לטפל בה ע"י בעל מקצוע, אחרת זה עשוי להביא לתקלות באלפי שקלים.

מאגר

לפעמים אין אכיפה בנושא החיטוי במאגר המים ולכן הוא מוזנח. רובנו לא יודעים כי המים שיוצאים לנו בבית מגיע
ממאגר מים. אם לא מנקים את מאגר המים פעם בחצי שנה הוא יתמלא בבקטריות שלאורך זמן יפגעו בבריאותנו.
למאגר יש תפקיד חשוב בזמן חירום. הוא משמש לעזר למערכת כיבוי האש במקרה של שריפה חלילה. ואם אספקת המים מהעירייה תופסק, הוא זה שיספק לנו מים.

מערכות חירום

במקרים של חירום כמו מלחמה, שריפה וכו מערכת חירום תשמור על חיינו. במקרים של הפסקות חשמל היא תעזור לנו להמשיך לנהל אורך חיים תקין.
יש הגדרות ספציפיות שמסבירות איך לתפעל ולתחזק את המערכת הזו. מי שלא ילך לפי חוק הינו עובר על החוק ובנוסף יסכן חיי אדם.

לסיכום,

אפשר להבין מכך שלטובתנו ועדי הבתים יהיו חברות אחזקה וניהול.
למרות שלרוב נרצה לחסוך בכסף ,קיימים מקרים מסוימים בהם הזול הוא היקר.
כיום לא יכול אדם ללא התמקצעות לתחזק מבנה. העולם הופך מורכב יותר וכך גם המערכות בבניינים שלנו. במידה ולא יתוחזק כראוי, זה עלול לגרום לנזק.

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('2acaca49-3a16-4768-84e4-c64217ead684','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,39325,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה