התבלינים שיעזרו לכם למתן את תחושת הרעב
29.05.25 / 08:16
רבים מאיתנו רוצים לנשנש מזון לאורך כל שעות היום, גם אם אנחנו מקפידים על 3 ארוחות ביום. ברוב המקרים תחושת הרעב שאנו חווים בין הארוחות אינה קשורה באמת לצורכי הגוף ולרעב אמיתי, והרצון לנשנש בין הארוחות אינו מסונכרן עם המנגנון האחראי לתחושת הרעב והשובע.
החדשות הטובות הן שאיננו צריכים להסתמך רק על כוח הרצון כדי להימנע מנשנושים בלתי פוסקים בין הארוחות הקבועות שלנו במהלך היום. באפשרותנו לווסת את תחושת הרעב באמצעות תבלינים שונים מהטבע שיכולים לסייע לנו למתן את תחושת הרעב ולתרום לתחושת שובע לאורך זמן. אילו תבלינים יעזרו לנו למתן את תחושת הרעב מבלי לשבש את התזונה המאוזנת ולהסתכן בהשמנת יתר? בואו נתחיל!
תבלינים מומלצים לוויסות תחושת הרעב ולשמירה על משקל תקין
הכלל החשוב ביותר למיתון ולוויסות תחושת הרעב במהלך שעות היום הוא להקפיד על תזונה בריאה, נכונה ומאוזנת, אך מעבר לחשיבות השמירה על אורח חיים בריא ותזונה נכונה – כדאי להכיר כמה תבלינים שיכולים לסייע באיזון רמות הסוכר ולשמור על איזון רמות הרעב:
- קינמון – קינמון הוא תבלין נפוץ ואהוב המאופיין בניחוח מתקתק. לקינמון יש סגולות ייחודיות מאחר שהוא מאזן את רמות הסוכר בדם, ובנוסף הוא יעיל בהפחתת דלקתיות והורדת השומנים בדם1. הקינמון עשיר בנוגדי חמצון חזקים והוא יכול לסייע בהפחתת משקל2. אם נוסיף קינמון לדייסה, ליוגורט או למשקאות חמים כמו תה וקפה לא נסבול מצורך עז למתוק וגם לא נחווה תחושות רעב פתאומיות שגורמות לנו לנשנש מזון בין הארוחות.
- ג'ינג'ר – ג'ינג'ר הידוע גם בשם זנגוויל הוא תבלין נפוץ שניתן לרכוש בכל סופר, מכולת וחנות טבע. לג'ינג'ר יש טעם מרענן ומעט עוקצני והוא יכול לסייע בהפחתת תחושת הרעב. מחקרים שונים הוכיחו כי צריכת ג'ינג'ר כחלק בלתי נפרד מהתזונה משפיעה על הורמוני השובע ומווסתת את הרעב3. כמו כן, ג'ינג'ר יכול לסייע נגד בחילות ולהפחית את רמות הסוכר בדם. ניתן להוסיף ג'ינג'ר טרי או טחון לתבשילים שונים, מרקים, תה ושייקים.
- פלפל קאיין – פלפל קאיין (זן של פלפל אדום חריף) ידוע כתורם להגנה מפני כיבים בקיבה4 הודות לקפסאיצין, החומר הפעיל שבו. בנוסף, הוא בעל תכונה תרמוגנית ומסייע למטבוליזם תקין5. בנוסף, פלפל קאיין הוא אנטי פטרייתי, מעניק אנרגיה רבה ומדכא תאבון6. ניתן להוסיף את התבלין לתבשילים חריפים ואפשר להוסיף אותו לכוס מים עם לימון טרי.
- כמון – התבלין הפופולרי במטבח הישראלי יכול לסייע לתקינות מערכת העיכול והוא משפיע על תחושת השובע שלנו. כדאי להוסיף כמון לתבשילים שונים, בעיקר תבשילי קטניות, ירקות ובשר.
- כורכום – התבלין הנפוץ בעל הצבע הצהוב העז ידוע בסגולותיו הרבות, ובהן אנטי דלקתיות. הוספת כורכום למנות שונות משפיעה על תחושת השובע מאחר שהתבלין מפחית את הרעב7. כדאי להוסיף כורכום למנות כמו אורז, שייקים ותבשילי קארי שונים.
- הל – התבלין המוכר במטבח ההודי והים תיכוני תורם לשיפור תפקוד מערכת העיכול ותורם לתחושת מלאות ושובע8. להל יש טעם מתקתק וארומה חזקה וניתן להוסיפו למאפים, קינוחים, קפה ותה.
- לימון – הלימון ידוע בתכונות כמו וויסות תחושת הרעב ואיזון החומציות בגוף9. כמו כן, לימון תורם לתהליכי ירידה במשקל והוא מסייע באיזון רמת הסוכר בדם10. את הלימון אפשר להוסיף למשקאות כמו תה ושייקים ולתבשילים שונים.
לסיכום, כדי לווסת ולמתן את תחושת הרעב במהלך שעות היום, כדאי לנו להוסיף תבלינים שונים בתזונה היומית שלנו. את התבלינים ניתן להוסיף לארוחות ולמשקאות, וכדאי לשלב ביניהם כדי לגלות איזה טעם מועדף עלינו ולהימנע מנשנושים מיותרים העלולים לגרום לנו להשמין.
המידע באדיבות הרבלייף – תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא
רפרנסים:
- Basu et al., Journal of Nutritional Biochemistry, 2024
- Qin et al., Clinical Nutrition, 2019
- Wang et al., European Journal of Nutrition, 2021
- Gautam & Shah, Biomedicine & Pharmacotherapy, 2024
- Ludy et al., Physiology & Behavior, 2012
- Behbehani et al., Int. J. Mol. Sci., 2023
- Na et al., Nutrients, 2020
- Kato et al., Journal of Ethnopharmacology, 2019
- Kaur et al., Food & Function, 2020
- Basu et al., Nutrition Research, 2019
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
