הקשר בין תזונה מהים לבריאות הלב שלכם

$(function(){setImageBanner('abf0a9f1-daeb-47ad-abd6-0593ba74d177','/dyncontent/2025/10/21/f9963a8e-dc60-4bf5-aeef-427c125cafe1.jpg',20148,'נטו ספיר 0925 אייטם',525,78,false,39323,'Image','');})

בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים מתחילים להבין את הקשר בין תזונה נכונה לבריאות הלב. אחד מהמזונות שזכו לתשומת לב מיוחדת הוא הדג, ולא בכדי. מחקרים רבים מהשנים האחרונים מצביעים על כך שלדגים יש תפקיד מפתח בשמירה על תפקוד תקין של הלב וכלי הדם. בכתבה זו נצלול אל עומק הקשר בין אכילת דגים לבין בריאות הלב, נבין מה באמת עומד מאחורי ההמלצות, ונגלה איך אפשר לשלב דגים בתפריט השבועי.

קרדיט תמונה PEXELS

הלב והתזונה: מערכת יחסים עדינה

הלב הוא אחד האיברים החשובים והעדינים ביותר בגוף. חשוב להבין שכל מה שאנחנו מכניסים לפה, משפיע עליו. מחקרים רבים מוכיחים שתזונה עשירה בשומנים רוויים, סוכרים ונתרן עלולה להוביל למחלות לב וכלי דם, בעוד שתזונה מבוססת על מזונות טבעיים, דלים בשומן ומלאים בוויטמינים ונוגדי חמצון, יכולה לעשות בדיוק את ההפך.

הדגים, ובמיוחד הדגים השומניים כמו סלמון, מקרל, טונה וסרדינים, מהווים חלק מהותי מהתזונה הים תיכונית, שנחשבת לאחת הבריאות בעולם. הם עשירים בחלבון איכותי, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים כמו סלניום ויוד, וכמובן, גם, חומצות שומן חיוניות, בהן אומגה 3 מדובר בחומצת שומן חיונית לתפקוד תקין של הלב, הנמצאת בעיקר בדגים שומניים. אפשר לקבל אותה מהמזון אבל אפשר לצורך אותה גם בצורה של תוספי תזונה שיכולים להיות, במצבים מסוימים, מאד יעילים.  

כך דגים תורמים לבריאות הלב

הפחתת דלקת בגוף

מערכת הלב וכלי הדם רגישה מאוד לדלקות כרוניות שקטות, שלא מורגשות אך גורמות נזק מצטבר לכלי הדם. חומצות השומן הייחודיות שנמצאות בדגים תורמות להפחתת הדלקת בגוף, ובכך מגינות על כלי הדם ומונעות טרשת עורקים.

איזון רמות הכולסטרול

לא כל כולסטרול הוא "רע". הדגים עוזרים להעלות את רמות הכולסטרול הטוב ולהפחית את רמות הכולסטרול הרע. איזון זה מפחית את הסיכון להצטברות פלאק בעורקים, שגורמת לחסימות מסכנות חיים.

ויסות לחץ דם

לחץ דם גבוה נחשב לאחד מגורמי הסיכון המרכזיים לבעיות לב. ישנם מחקרים שמראים כי צריכה קבועה של דגים יכולה לסייע בהורדת לחץ הדם, בעיקר בזכות הרכב השומן שלהם והשפעתו החיובית על גמישות כלי הדם. 

כך תאכלו דגים שיטיבו עם הלב שלכם

הדגים המומלצים במיוחד

כדי להפיק את מלוא התועלת הבריאותית, ההמלצה היא לבחור בדגים שומניים המכילים יותר חומצות שומן חיוניות. בין המובילים: סלמון, סרדינים, מקרל, הרינג, טונה (רצוי לא מהקופסה).

צורת ההכנה חשובה לא פחות

כדי לשמור על היתרונות הבריאותיים של הדג, כדאי להימנע מטיגון עמוק. עדיף לאפות, לצלות או לבשל באידוי. כך שומרים על הערכים התזונתיים, מבלי להוסיף שומנים מזיקים שעלולים לבטל את היתרונות. 

פעמיים כי טוב

ארגוני הבריאות ממליצים על צריכת דג פעמיים בשבוע, לפחות. תוכלו להתחיל מפעם אחת, לשלב דג טרי בארוחת ערב, במקום בשר אדום, ובהמשך לגוון. מי שלא אוהב טעמים חזקים יכול לבחור בדגים עדינים יותר כמו דניס או לברק. אפשר לתבל את הדגים במגוון צורות עם תבלינים מעניינים ורטבים טעימים, אבל לפעמים גם רק שמן זית, מלח ופלפל וקצת פפריקה, יעשו את העבודה   

דגים טובים גם לנשים בהריון ולילדים

דגים הם מקור מעולה לחלבון וליוד, שחשובים במיוחד בהריון ובגדילה. עם זאת, חשוב להיזהר מדגים שעלולים להכיל מתכות כבדות כמו כספית. ההמלצה היא להעדיף דגים קטנים (כמו סרדינים) ולהגביל את הצריכה של טונה ודגי חרב בתקופה זו.

לסיכום, הקשר בין אכילת דגים לבריאות הלב הוכח בשנים האחרונות כמשמעותי, והוא תופס מקום של כבוד בעולם התזונה העכשווי. הוספת דגים לתפריט לא מחייבת מהפך קולינרי, אלא רק קצת פתיחות לשינוי והרגלים חדשים. בעידן שבו מחלות לב הן עדיין סיבת המוות מספר אחת בעולם המערבי, שינוי תזונתי קטן יכול להוביל לשיפור בריאותי גדול. אז בפעם הבאה שאתם מתלבטים מה להכין לארוחת ערב לכו על דג, הלב שלכם יודה לכם. 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('b5c41fa7-d72a-4659-bbb6-cd623046b8f0','/dyncontent/2025/11/30/ed6644f2-80bc-4005-9044-7e78f9badcd7.jpg',20500,'אייטם',525,78,false,39325,'Image','');})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה