בלי בשר: המבורגר משעועית שחורה והמבורגר מסלמון עם חומוס עדשים

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('75e92d92-1844-4e45-9057-de83955037a3','/dyncontent/2022/9/29/6d85e308-fcfa-410d-ae1c-105b97c61e18.jpg',15320,'מכללת השף אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('75e92d92-1844-4e45-9057-de83955037a3','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7]]);})

יום ההמבורגר שמצוין ב 28.5, אמנם נחשב ליום חג בארצות הברית, יבשת ההמבורגרים, אבל נחגג ברחבי העולם וכמובן גם בישראל. אחד המאכלים הכי פופולאריים, עבר שינוי בשנים האחרונות. הקציצה בלחמנייה בליווי חסה, עגבנייה ומיונז וקטשופ למי שאוהב, עדיין נחשבת לאחד מהמאכלים הפופולאריים במאה האחרונה, אבל אי אפשר להתעלם מהעבודה שההמבורגר עבר שינוי והתאים את עצמו גם למי שפחות מתחבר לבשר.
לכבוד יום ההמבורגר, מציע Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, שני מתכוני המבורגר מפתיעים שתוכלו להכין בבית.

המבורגר משעועית שחורה

 

מצרכים:

500 גרם שעועית שחורה מבושלת ושטופה

50 גר' שמן צמחי

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 פלפל ירוק גדול חתוך דק

3 שיני שום כתושות

100 גר' אגוזי קשיו קלויים

120 גר' גבינת פטה מפוררת או גבינת קוטג'

1 ביצה

90 גר' פירורי לחם

מלח ופלפל גרוס

גבינה לפי הטעם, למשל צ'דר או גבינה שוויצרית

4-6 לחמניות המבורגר מחיטה מלאה

רטבים לפי הטעם: קטשופ, מיונז, ברביקיו
תוספות לפי הטעם: למשל חסה, בצל, מלפפון חמוץ

 

אופן ההכנה:

- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן

- מוסיפים בצל, פלפל ירוק ושום ומטגנים במשך 5 דקות

- מעבירים את התערובת לקערה גדולה

- גורסים את אגוזי הקשיו במעבד מזון

- מוסיפים את אגוזי הקשיו הגרוסים לתערובת

- שמים את השעועית במעבד המזון ומפעילים בפולסים עד שהשעועית קצוצה

- מעבירים לקערת התערובת ומערבבים בעדינות לאיחוד

- מוסיפים ביצה ופרורי לחם, מתבלים ומערבבים

- יוצרים 6-8 קציצות מתערובת השעועית

- מחממים כפית שמן במחבת בחום בינוני, צולים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים

- מעבירים ללחמנייה, מוסיפים גבינה ותוספות לפי הטעם.

 

 המבורגר משעועית שחורה יחצ beko

 

 

מיני המבורגרים מסלמון עם חומוס עדשים

 

 

מצרכים:

180 גר' סלמון טרי

150 גר' בצל ירוק

150 גר' פלפל ירוק

2 חלבונים

1 כף שמן זית

190 גר' עדשים

מיץ מחצי לימון

60 גר' פירורי לחם

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

- קוצצים את הסלמון במעבד מזון ומעבירים לקערה

- קוצצים את הבצל ומוסיפים לתערובת הסלמון

- מתבלים במלח ופלפל

- מוסיפים לתערובת את החלבונים ופירורי הלחם ומערבבים הכל יחד

- מחממים כף שמן זית על מחבת

- יוצרים מהתערבות קציצות קטנות וצולים

- חותכים את הפלפל הירוק וצולים קלות

- טוחנים את העדשים ומוסיפים להם מיץ לימון, שמן זית ומלח

- מורחים את ממרח העדשים על לחם ומעליו מניחים את קציצת הסלמון

- מקשטים עם הירקות הצלויים

 

 

 

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('e0b9fce3-0e09-4bc3-81af-ad4d000bf642','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,43243,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה