1. ביטחון עצמי גבוה-
בדרך כלל, לחץ חברתי מופעל על ידי בני הנוער עם הביטחון העצמי הגבוה יותר, שמבוססים יותר בחברה ויודעים בדיוק באיזה נקודות חולשה ללחוץ. בהתאם- בני הנוער הנופלים למצבי לחץ חברתי הם אלו עם הביטחון העצמי הנמוך יותר. פתחו את הביטחון העצמי שלכם והאמינו בעצמכם ובהחלטות שלכם, בלי לתת לקבוצה להשפיע עלייכם.
2.רצון להיות מקובל-
הרצון להיות חלק מקבוצה יכול לגרום לנו הרבה פעמים לבצע דברים שלא באמת רצינו. העובדה שסירבתם לעשות משהו שלא מוצא חן בעינייכם, לא יגרום לכם להיות מנודים מהחברה, ואם כן- כנראה שאלו לא החברים המתאימים לכם.
3. חשבו על העתיד-
אולי כרגע זה נראה מגניב בטירוף להיות כמו כולם ולעשות מה שכולם עושים, אבל תחשבו- איך זה ישפיע עלייכם בעתיד?
4. חשבו על הסביבה שלכם-
לכל אדם יש את היכולת לבחור בין טוב לרע. לא משנה אם מלך השכבה אומר לכם שזה מגניב ואתם לא פוגעים באף אחד, אם אתם מרגישים שאתם פוגעים בסביבה שלכם או בעצמכם- פשוט אל תעשו את זה.
5. תגדירו לעצמכם גבולות-
גם אם בא לכם לנסות משהו חדש, זה בסדר, זה לא בהכרח אומר שאתם לא עושים את הדבר הנכון. אבל חשוב שתדעו להציב לעצמכם קווים אדומים ולהחליט עם עצמכם מה אתם לא מוכנים לעשות.
הורים, איך אתם יכולים לעזור?
- תסבירו למתבגרים שלכם, מה מותר ומה אסור. אל תתנו להם לשפוט לבד, הם לפעמים לא יצליחו.
- הכירו את החברים שלהם, תנו להם לשבת איתכם בבית וכך תוכלו להיות יותר בעניינים ולדעת מה קורה בסביבה שלהם.
- שימו לב לשינוי התנהגות, אולי הילד שלכם מסמן לכם שהוא זקוק לעזרה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]