שעת תה כשרה: תכירו את השף קונדיטורית סתיו סדן מבאר שבע שכובשת את בריטניה

$(function(){setImageBanner('b0c02e23-9b31-487a-96e0-adfbd0bccc9c','/dyncontent/2025/10/21/f9963a8e-dc60-4bf5-aeef-427c125cafe1.jpg',20148,'נטו ספיר 0925 אייטם',525,78,false,33920,'Image','');})


סתיו סדן, שהחלה את חייה כרקדנית בלהקת "חולית", החליטה לנסות את מזלה בעולם אחר, זה שהיה כולו מתוק, יצירתי ומאתגר. משולבת בעולם הריקוד בשעות הלילה, היא מצאה את עצמה במשכן של טעמים וכישרון על שולחן הקונדיטוריה במלון באילת. לאחר לימודים מרתקים בחו"ל ואירועים שהביאו לה את המקום הראשון בתחרות בריטית במאפים כרוכים ואפייה ייחודית, סתיו מוכיחה שחלומות משתנים, אך לא מתמסמסים. הנה סיפור של תשוקה, ההחלטות והפריצה מעבר לקו המוכר. "עובדת על רעיון לקינוח שיביא קצת ״חוצפה״ ישראלית לנימוסים הבריטים" אמרה בחיוך מנצח.


סתיו סדן, קונדטורית בבריטניה. צילום:פרטי

סתיו סדן (33) נולדה בכלל ברחובות, אבל גדלה בבאר שבע כל חייה. חיידק המטבח או האפייה לא נדבק בה בילדות, כי היא מעידה על עצמה שאפילו חביתה היא לא ידעה להכין, אבל כן אהבה לרקוד בלהקת המחול ״חולית״ והייתה בטוחה שתפתח קריירה מקצועית כרקדנית מקצועית - כד שהגיעה העבודה במטבח במלון באילת, ומאז הכל כבר היה מכתוב. החיים, כזכור, מלאי תהפוכות.

מתי בעצם חיידק הבישול  החל לחלחל בך?

"אחרי הצבא, בכנס משתחררים, לקחתי פלייר של מכללת השף ללימודי קונדיטוריה. אני חושבת שהמקצוע בחר בי לפני שאני בחרתי בו. לפני 12 שנה, אחרי הלימודים עברתי לגור באילת ושם בעצם התחלתי את חיי המקצועיים. עבדתי במלון המלך שלמה ורויאל ביץ׳ של רשת ישרוטל. לאחר מכן פתחתי קונדיטוריה ביתית בשם ״הצד שלה- סתיו סדן״, התחתנתי, התגרשתי ופתאום קיבלתי הזדמנות לעבוד בחו״ל במלונות 5 כוכבים וליצור קינוחים כשרים לאירועים שונים  כמו פסח, חופשות קיץ, סוכות וכו'. מפה לשם הגעתי ל13 יעדים שונים כגון: מקסיקו, שוויץ, דובאי, קולומביה, בריטניה יוון ועוד".

מתי הבנת בעצם שאת רוצה להתמקצע בתחום ומה משך אותך באפייה (קונדיטוריה)?

"במהלך הקורס גיליתי כמה התחום הזה צבעוני, אומנותי, פרי דמיון ושאין לו סוף. עשיתי כמה השתלמויות נוספות בחו״ל".

כשסתיו הייתה נוכחת במסגרת אחד הפרויקטים בבריטניה, היא פגשה בחור בשם ג'וש שהפך מן הימים לשותף במאפייה הכשרה שפתחו יחד בשם 'SAVOUR', שהפכה במהרה לרגל עליה לכל חושקי המאפים והקינוחים החדשים בסביבה - לא רק מהקהילה היהודית כמובן. "חווינו אתגרים ועיכובים" נזכרת סתיו בהתחלה. "לפני שנה בדיוק קיבלתי את הוויזה שלי ובדצמבר 2025 פתחנו את המאפייה".

 הקונדוטוריה של סתיו וגו'ש. צילום: פרטי

את כיום שף קונדיטורית בקונדיטוריה בבריטניה - הצלחה שחלמת עליה?

"בעקבות הפרויקטים הכשרים הבנתי כמה היד שלי מיוחדת, וכשג׳וש התקשר אליי עם המחשבה לפתוח בבריטניה זה היה חלום שהתגשם. ג׳וש נתן לי יד חופשית ליצור, התחלנו בבניית המותג, העיצוב, המיתוג, הזמנת ציוד והכשרת עובדים - פיתחתי תפריט שמביא קצת מכל מקום בעולם, ואפשר לומר שעיקר המוצרים הם בסגנון צרפתי, אבל יש לנו גם חלות בשישי, בורקס פינוקים וטירמיסו איטלקי".

מה הפתיע אותך בקהל שמגיע?

"הופתענו לגלות שקהל הלקוחות שלנו ברובו הוא לאו דווקא מהקהילה היהודית. אני חושבת שעבור הבריטים אנחנו מציעים טעמים מאוד שונים ומאוזנים יותר ממה שהם מכירים".

איך החיים שם לעומת ישראל?

"בשונה ממה שנראה בחדשות. יהודים ומוסלמים חיים פה באותו הרחוב, אל מול המאפייה הכשרה שלנו יש עסקיים עם בעלי בית מוסלמים והשקט והשלווה כאן היא משהו שלא אוכל להסביר במילים".

לשתות תה של ארבע עוד עובד שם?

"זה אכן קיים, אני חושבת שזה אחד הדברים המבוקשים כאן ולכן אני עובדת על משהו מיוחד משלנו שישלב את הסגנון הייחודי שלנו ויביא קצת ״חוצפה״ ישראלית לנימוסים הבריטים".

ספרי על התחרות שהשתתפת בה

"זכינו בתחרות בשתי קטגוריות והיינו ממש קרובים לנצח את התחרות כולה, אבל אני מאמינה שכל דבר קורה בזמן המדויק לו. מתוך 50 עסקים שעובדים עם ארגון שנקרא CBA, שזה ארגון שתומך במאפיות ברחבי בריטניה, זכינו מקום ראשון בקטגוריית מאפים כרוכים ואפייה ייחודית - הגשנו את מגוון המאפים הכרוכים שלנו, ומה שניצח היה כריך גבינת ברי עם אגס מקורמל, אגוזי לוז וחסה".

מה הכנתם?

"בקטגוריית אפייה ייחודית הגשנו כוס קפה שעשויה משוקולד ומלאה בטירמיסו אותנטי. הטירמיסו היה מהיום הראשון שפתחתו בדצמבר 2025, הקינוח הנמכר ביותר. באחד הימים הגיעה אלינו משפיענית רשת עם 300 אלף עוקבים, ובעקבות הפוסט שלה טירוף הטירמיסו רק הלך וגבר".

עוגת גבינה בעשרה טעמים לשבועות. צילום: pinchos helprin

קינוח מתוק. צילום: pinchos helprin

הופתעת?

"אני חושבת שהופתעתי שזכינו רק כי זו הפעם הראשונה שאני מתחרה, אבל תמיד האמנתי שעבודה קשה משתלמת והשופטים מאוד התרשמו מכל המוצרים שהבאנו, מהטכניקה והטעמים ביחד".

ואיך זה מרגיש כמעט לנצח?

"לאחר התחרות השופטים אמרו בפירוש שהיינו קרובים לנצח את כל התחרות כולה, אבל חריגת משקל בלחמי המחמצת שלנו גרמו לפסילה".

מה הפרס שקיבלתם?

"לא היה פרס מוחשי או כספי. קיבלנו תעודה וגביע זכוכית".

ומתי תפתחי קונדיטוריה גם בישראל?

"לתחזק עסק בתחום הזה בארץ הוא מלחמת הישרדות של ממש. מעבר לזה אני מרגישה שיש לי שליחות דווקא במקומות שבהם כשר הוא לא בהישג יד - מקומות שבהם האתגרים הם גדולים. הידע והניסיון שלי בתחום נחוץ הרבה יותר".

מה הקינוח הכי חביב עליך?

"אני חושבת שלנצח אהיה נאמנה לפאי לימון פטל ובזיליקום, זה אחד מסימני ההיכר שלי לאורך כל הקריירה". 

 הקונדיטוריה בבריטניה.

השף קונדיטורית סתיו סדן. צילום: פרטי

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('8957170f-1d28-4956-b51e-550f08731ee2','/dyncontent/2025/11/30/ed6644f2-80bc-4005-9044-7e78f9badcd7.jpg',20500,'אייטם',525,78,false,33922,'Image','');})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה