סוהר בכלא באר שבע הבריח אלכוהול ופורנו לאסירים בכירים, ולא ירצה זמן בכלא

$(function(){setImageBanner('296b6d56-5a65-41ed-9321-c68ab5ec3dab','/dyncontent/2024/3/21/f5c6fbf4-2749-4549-8c62-2139dbde48d2.jpg',17667,'עע יעדים 0324 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

גרשון בר-זיו, סוהר בכלא "אשל" מואשם כי הבריח אלכוהול, סרטי פורנו וציוד נוסף לאסירים בכלא בתמורה לתשלום. בית המשפט החליט כי אף על ההאשמות לא ירצה זמן בפועל.

פרקליטות מחוז דרום הגישה בשבוע שעבר כתב אישום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד גרשון בר- זיו, סוהר בכלא "אשל" בבאר שבע. כתב האישום הוגש לאחר חקירה מעמיקה של ימ"ר נגב.

לפי כתב האישום, בר זיו הואשם כי במשך תקופה ארוכה הבריח לאסירים מכשירי סלולר, משקאות אלכוהוליים, אוכל, דיסקים עם סרטי פורנו וציוד נוסף ועל כך שלשל לכיסו אלפי שקלים. כתב האישום מייחס לנאשם ביצוע עבירות של קשירת קשר לפשע, קבלת שוחד על-ידי עובד ציבור, מרמה והפרת אמונים וכן אישומים נוספים.

התובע, עו"ד שרון שוורץ, דרש מבית המשפט לגזור על בר-זיו עונש מאסר דומה לעונשים שנגזרו בעבר על סוהרים שהורשעו במקרים דומים - שלוש עד חמש שנים. על פי הפורטל המשפטי "תקדין" "לטענת המאשימה, במעשיו פגע בר זיו בערכים של סדרי השלטון והמשפט, טוהר המידות של פקידי ציבור ואמון הציבור במערכת השלטונית, וניצל את מעמדו כסוהר ואת האמון שניתן בו. לטענת בא כוח המאשימה, אין לתת משקל משמעותי להיעדר עבר פלילי שכן מדובר בתכונות המאפיינות את הנאשמים בעבירות שוחד, אשר לרוב ניהלו עד העבירה אורח חיים נורמטיבי וחיובי".

סנגוריו של הנאשם, עורכי הדין ג'קי סגרון ונדב אלמוג טענו מנגד כי יש להתחשב בשירותו העצום למדינה כלוחם בסיירת מטכ"ל ובמודיעין וכי יש לשקם אותו ולא לאסור אותו, כך שיוכל לחזור למסלול תקין ולא למעגל הפשיעה.

בבית המשפט המחוזי בבאר שבע הוחלט לבסוף לא לגזור על בר זיו מאסר בפועל. השופט יואל עדן דן בשיקולי השיקום ובעובדה שמדובר בהכנסת פרטי ציוד הנעדרים היבט ביטחוני, וקבע כי במקרה זה יש לרדת מתחת למדרג העונש המקובל. עוד צוין כי בר זיו מנהל אורח חיים נורמטיבי, חיי עבודה ומשפחה תקינים והשכיל להירתם לתהליך הטיפולי שהוצע לו.

"מעבר להכנסת מכשיר הטלפון, החפצים אשר הוכנסו, לצד חומרת עצם המעשה, אינם כאלו אשר מציבים אותו ברף החומרה הגבוה מאוד. כמו כן מכתב האישום עולה כי מדובר בסכומים שאינם גבוהים, וגם כאן, לצד החומרה שבמעשה, יש להביא גם נתון זה בשיקולים". ציין השופט בכתב האישום.

על אף חומרת המעשה ובהתחשבות בשיקולים, השופט עדן החליט לבסוף לגזור על בר-זיו שישה חודשי מאסר אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות, שישה חודשים של מאסר על תנאי וקנס כספי של 5,000 שקל. "ההתרשמות הינה כי הנאשם אכן מכה על חטא ומגלה מוטיבציה לשינוי אורחות חייו ודרכי חשיבתו למען המשך מסלול חיים נורמטיבי". נימק השופט את גזר הדין.

בעקבות החקירה והמידע שהגיע לשב"ס נעצר הסוהר והוא פוטר מעבודתו. לאחרונה חתם בר זיו על הסדר טיעון בו נקבע כי יודה במרבית העבירות המיוחסות לו וכתב האישום נגדו יתוקן.

יש שיגידו שמפתיע כי אדם כמו בר זיו יבצע עבירות שכאלה. בר זיו יוצא סיירת מטכ"ל ומודיעין, שהשתלב בשב"ס לאחר שחרורו משירותו הצבאי, ומאז עבד בכלא "אשל" כ-5 שנים, שידוע כאחד מבתי הכלא הקשים בישראל. כוונתו של בר זיו הייתה להתקדם בסולם הדרגות של שירות בתי הסוהר, אך לפי כתב האישום נכנע לפיתוי והבריח חומרים אסורים לכלא תמורת אלפי שקלים, אולי בשל מצוקתו הכלכלית בשנים האחרונות.

בר זיו, נשוי בשנית ואב ל-3 ילדים, נקלע לקשיים כלכליים עקב גירושיו לפני שנתיים. לאחר שלא הצליח לעמוד בתשלומי המזונות, ננקטו נגדו הליכי הוצאה לפועל ובשלב זה פנה להברחות כמקור הכנסה נוסף.

העבירות החמורות של בר זיו סיפקו אסירים רבים בכלא אשל, ביניהם גם אסירים "כבדים". בין האסירים שקיבלו את ה"סחורה" – חגי זגורי – ראש ארגון פשע בדרום המרצה עונש של 15 שנות מאסר בגין ביצוע שורה של עבירות חמורות. ארמונד (בבר) מיארה, ראש ארגון פשע באשדוד המרצה שש שנות מאסר, ומשה בן איבגי, אחד מרוצחיו של נהג המונית דרק רוט ב-1994.

כמו כן, הוגש כתב אישום נוסף לבית משפט השלום בבאר שבע נגד זגורי ועבריין נוסף בכלא בשם שלומי עיאש בגין מתן שוחד לעובד ציבור, קשירת קשר לפשע והכנסת ציוד לבית הסוהר. על פי כתב האישום, זגורי שילם לסוהר 1,000 שקלים לכל הברחה. כך לדוגמא, נפגש בר זיו עם איש קשר בתחנת רכבת צפון בבאר שבע וקיבל עבור זגורי אוכל, סרטי פורנו ואלכוהול והבריח אותם לכלא.

בעקבות מידע מודיעיני שהגיע ליאח"ס (יחידה ארצית לחקירות סוהרים) נגד הסוהר הוחלט לפתוח בחקירה. חוקרי ימ"ר נגב עצרו את איש הקשר שסיפק לנאשם את הציוד, והוא הודה במיוחס לו. בעקבות הגילויים בוצעה פשיטה על תאו של ראש ארגון הפשע והציוד המוברח הוחרם.

תגובת עו"ד אורי בן נתן, המייצג את אחד הנאשמים: "לאורך כל הדרך טען מרשי כי לא ידע שמדובר בסוהר ולא ידע שאותם פריטים שאכן מסר לו, לבקשתו של חגי זגורי, יגיעו לחגי עצמו. משום מה, לא חשבה המשטרה לאמת את גרסתו של מרשי עם גרסת השוטר וחבל שכך".

עו"ד שלום בן שבת, המייצג את חגי זגורי, אמר בתגובה: "כתב האישום, ולצדו בקשה למעצר עד תום ההליכים, הוגשו אך היום. אנו נלמד את חומר הראיות ונגבש עמדתנו".

המקרה של בר זיו הוא רק אחד מני רבים. בחודש מאי 2014 פורסם כי סוהר הבריח בתחתוניו סמים מסוכנים והעביר אותם לאסיר בכלא בו עבד. גם בדצמבר 2014 פורסמה פרשה נוספת בה סוהר הבריח טלפון סלולרי לידיו של אסיר בטחוני תמורת 25 אלף שקלים. נראה כי זו תופעה קשה הפוקדת את כל המדינה, כאשר מדי שנה מוברח לבתי הכלא בישראל ציוד רב המשרת אסירים בכירים, חלקם אף אסירים ביטחוניים, המצליחים לפעול גם מתוך כותלי בית הכלא. ציוד זה עלול לשמש גורמים פליליים להמשך פעילותם וגם לסייע לאסירים ביטחוניים להוציא פיגועים ופעילויות טרור נגד תושבי מדינת ישראל.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('244be10c-5f7a-4e19-9328-ac09dc60e813','/dyncontent/2024/4/10/1ce44408-1dd9-411b-b3d9-da123a2ff67c.jpg',17729,'עזריאלי 0424 אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה