שמעון פרץ מגיב לסערה: "נחוש לאשר את התקציב – התקופה הזו קריטית לעתיד מיתר"

$(function(){setImageBanner('e092f1f8-59ab-4898-89a6-a2b7d39443d3','/dyncontent/2025/10/21/f9963a8e-dc60-4bf5-aeef-427c125cafe1.jpg',20148,'נטו ספיר 0925 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

בראיון בלעדי ל"באר שבע נט", מתייחס ראש מועצת מיתר שמעון פרץ לראשונה למשבר הפוליטי החריף ביישוב, לאיום משרד הפנים במינוי ועדה קרואה ולביקורת מצד האופוזיציה – ומצהיר: "הצעת התקציב כוללת מענה לכל הדרישות, אני נחוש לאשר אותה למען התושבים"

שמעון פרץ. קרדיט - ראובן קופיצ'ינסקי

לאחר האיום החריף ממשרד הפנים והאפשרות המוחשית למינוי ועדה קרואה שתביא לפיזור מועצת מיתר – ראש המועצה שמעון פרץ מגיב לראשונה, בראיון בלעדי ל"באר שבע נט".

בריאיון, עונה פרץ לשאלות נוקבות סביב התקציב, הפוליטיקה המקומית והשלכות המשבר הנוכחי – ומבהיר: "הצעת התקציב כוללת מענה לכל הבקשות של חברי האופוזיציה, מדובר בתקציב מעולה".


מהם הצעדים המעשיים שאתה נוקט או מתכוון לנקוט על מנת להבטיח את אישור התקציב במועצה כבר בישיבה הקרובה?

"לראשונה בהיסטוריה של מיתר, הצעת תקציב 2025 נערכה בהתאם לכללים המפורטים בצו המועצות. כבר במהלך ספטמבר – אוקטובר 2024 זימנתי ישיבות עם כל חברי המועצה וגיבשנו יחד את הצעת התקציב בהתאם ליעדים משותפים בהם ביטחון, חינוך, ניקיון, גינון, שירות לתושב, השקעה בנוער ובוותיקים ועוד. קיימנו שלוש דיונים שנמשכו שעות, ענינו על כל שאלה שנשאלה, עדכנו ותיקנו את התקציב בהתאם לבקשות והגשנו תקציב מעולה למיתר ולתושבים''.

''מאז ינואר 2025 אני מקיים ישיבות, פגישות ויחד עם גזבר המועצה עדכנו את התקציב בהתאם לבקשות של חברי המועצה בין היתר תוספת 85,000 ₪ ללימודי אנגלית בגנים והעלאת שכר המאבטחים. באופן מוזר גם כשהבקשות של חברי האופוזיציה מולאו – הם הצביעו בעד התקציב. אני אמשיך לעשות כל מה שיידרש לאשר את התקציב יחד עם חברי לשולחן המועצה כי אני מאמין שזאת הדרך הנכונה לטובת הישוב והתושבים."

המכתב שנשלח לראש המועצה. קרדיט: משרד הפנים

מהי עמדתך בנוגע לאפשרות של מינוי ועדה קרואה – האם אתה רואה בכך תרחיש ריאלי וכיצד בכוונתך למנוע זאת?

"אנחנו לא בשלב הזה. כידוע, במידה ולא יאושר התקציב אחרי שביקשתי הארכה כדי שכהונתם של חברי המועצה לא תסתיים, כהונת חברי המועצה תסתיים והם יסיימו את תפקידם כחברי מועצה. בהמשך יתקיים הליך בירור ומנכ"ל משרד הפנים יבחן את הנושא ויקבל את ההחלטה ביחס להמשך כהונת ראש המועצה. צריך לשאול את חברי האופוזיציה מה לדעתם יקרה כשמי שינהל את הישוב יהיה ועדה חיצונית של משרד הפנים בלי שתהיה להם יכולת להוביל מהלכים או הצעות למען הישוב והתושבים."

כיצד תוכל להבטיח לתושבי מיתר שהמאבק הפוליטי במועצה לא יפגע עוד יותר בשירותים המוניציפליים והפיתוח השוטף של היישוב?

"למרות הקושי, גם בימים אלה המועצה עושה רבות למען הישוב והתושבים, אנחנו משקיעים בשרות לתושב, אנחנו בשלבים מתקדמים של השלמת מרכיבי ביטחון הכוללים מצלמות, מכ"מים, שערים, תאורה ועמדות חדשות בעלות של כ־7.6 מיליון שקלים, בחודשים הקרובים ולקראת פתיחת שנת תשפ"ו נשקיע מעל 1.2 מיליון שקלים בבתי הספר ומוסדות החינוך, אנחנו מקימים חדרי מחשבים חדשים, אני מתכוון לשמור על מספר ילדים קטן בגנים ובכיתות, בחודש הקרוב יחלו עבודות להקמת מפרידן כרמית, בקרוב תפורסם חוברת מכרז לשיווק 150 מגרשים לכוחות הביטחון וחיילי מילואים ועוד."


האם יש בכוונתך לשוב ולנסות לגשר בין הצדדים, למשל באמצעות שינויים בתקציב או התחייבויות חדשות לצורכי הקואליציה והאופוזיציה, לרבות הסוגיה של השכרת בניין המועצה הישן?

"הצעת התקציב שתובא לאישור המליאה ביום שני הקרוב כוללת מענה לכל הבקשות של חברי האופוזיציה. ההצעה כוללת עליה משמעותית בתקציב בזכות כספים שגויסו במהלך החודשים האחרונים. מדובר בתקציב מעולה ואני נחוש להמשיך ולהשקיע בתושבים ובישוב''.

לעניין 'בניין המועצה'. לצערי מרבית המידע המפורסם על ידי גורמים שונים אינו נכון. בין הקמת המבנה והתהליכים שאנו מובילים לבין תקציב המועצה אין שום קשר. במועצה הקודמת אחרי שהתברר שמזוז החל לבנות בניין ללא היתר, ללא אישור, בניגוד לחוק על קרקע שלא שייכת למועצה הוא נאלץ לבטל את הרעיון להקים בניין מועצה חדש. המועצה הקודמת קידמה היתר להקמת מתנ"ס במקום וברור לכל בר דעת שמבנה מתנ"ס לא יכול להיות מקור הכנסה למועצה אלא הוצאה. מעבר לאמור חשוב לזכור, מזוז הקים בניין באמצע האמפי המפואר של מיתר, הנזקים שנגרמו הם אדירים ודי אם נציין את העובדה שאמפי שיכול לאפשר הופעות עם קהל של עד 10,000 צופים, הפך לאמפי שמאפשר הופעות לעד 3,000 צופים. לסיכום, פניתי למנכ"ל משרד הפנים בבקשת הארכה כדי לאפשר לכל שותפי לשולחן המועצה, להניח בצד את הפוליטיקה הקטנה בוודאי בימים אלה ולהצטרף לעשייה למען הישוב והתושבים."

השטח שעליו אמור להיבנות הבניין החדש. קרדיט - צילום פרטי


ביום שני הקרוב (30.6.2025), בשעה 18:00, תתכנס מועצת מיתר לישיבה קריטית בה יוכרע האם תאושר הצעת התקציב – או שמא תיסגר הדלת האחרונה בפני פיזור המועצה ומינוי ועדה קרואה. ראש המועצה שמעון פרץ נחוש למנוע את התרחיש הזה – אך ההכרעה, כך נראה, תלויה לא פחות בחברי האופוזיציה.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('ccaa206b-0453-4403-992d-05c043e7216e','/dyncontent/2025/11/30/ed6644f2-80bc-4005-9044-7e78f9badcd7.jpg',20500,'אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה