שיא באסותא באר שבע: 150 ניתוחים הועברו מבתי חולים אחרים
31.03.26 / 10:44
בעקבות המצב הביטחוני, בית החולים שפתח את שעריו לפני פחות משנה קלט למעלה מ-150 מטופלים מסורוקה, קפלן ומרכזים רפואיים נוספים. בזכות חדרי ניתוח עיליים וממוגנים, הצוותים מבצעים הליכים מורכבים ברציפות מלאה וללא צורך בהפסקה בעת הישמע אזעקות.
בית החולים אסותא בבאר שבע מדווח על קליטת מספר שיא של למעלה מ-150 מטופלים מבתי חולים אחרים, בהם סורוקה וקפלן.
המטופלים, שנדרשו לעבור ניתוחים מורכבים וארוכים, הועברו לאסותא בעקבות הצורך לשמור על רציפות טיפולית בטוחה בצל המתיחות הביטחונית.
המעבר הרחב מתאפשר הודות לחדרי הניתוח העיליים והממוגנים של בית החולים, אשר פתח את שעריו רק לפני פחות משנה. המיגון הייחודי מאפשר לצוותים הרפואיים להמשיך בפעילות הכירורגית באופן רציף גם בעת הישמע אזעקה, ללא כל צורך בהפסקת הניתוח, או בפינוי חירום של המטופלים והצוות למרחבים מוגנים בתוך המבנה.
הפעילות מתבצעת בכפוף להנחיות פיקוד העורף ומשרד הבריאות, וכוללת מגוון רחב של פרוצדורות מורכבות, ביניהן ניתוחי כירורגיה כללית, נוירוכירורגיה וקרדיולוגיה. בנוסף, נמסר כי במקביל לפעילות בדרום, גם בית החולים אסותא רמת החייל בתל אביב קולט בימים אלה מטופלים מבתי חולים אחרים לתוך מערך חדרי הניתוח הממוגנים שלו.
מנהלת אסותא באר שבע, רוחמה אלחיאני, התייחסה למהלך: "שיתוף הפעולה ההיסטורי בין אסותא לבתי חולים אחרים, בהכוונת משרד הבריאות, הוא פרי המחויבות שלנו לשמירה על רציפות הטיפול עבור המטופלים שלנו, ושל מערכת הבריאות ככלל. הצוותים שלנו מגויסים למשימה זו, ונמשיך לבצעה בסטנדרט הגבוה ביותר כל עת שנדרש – בשגרה ובשעת החירום בה אנו נמצאים".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
