משבר חינוך בשכונת הפארק: הורי גן חובה זועמים – ''אין צהרון לילדיהם''

$(function(){setImageBanner('2d56f0c3-e668-437a-9063-ce47bbe4b0b4','/dyncontent/2025/10/21/f9963a8e-dc60-4bf5-aeef-427c125cafe1.jpg',20148,'נטו ספיר 0925 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

הורי גן רום בשכונת הפארק בבאר שבע גילו ימים לפני תחילת שנת הלימודים כי לילדיהם לא יופעל צהרון. ההורים מתריעים על הפקרות, מחסור במסגרות חינוכיות והבטחות שלא מומשו מצד העירייה וחברת "כיוונים".

אילוסטרציה אין צהרונים

סערה בשכונת הפארק בבאר שבע: ימים ספורים לפני פתיחת שנת הלימודים, הורי ילדי גן חובה בשכונה גילו כי עבור ילדיהם לא יופעל השנה צהרון. לדבריהם, למרות ההבטחות מצד העירייה וחברת "כיוונים" להקים מערך חינוכי מלא בשכונה החדשה, בפועל הם נתקלים במציאות של חוסר מענה, חוסר שקיפות והפקרת הילדים בשעות הצהריים.

בגן רום, כך מתארים ההורים, המצב חמור במיוחד: מתוך 35 ילדים, כולם נמצאים ברשימת המתנה משום שאין צוות צהרון. רק שבעה ילדים קיבלו הקצאה ראשונית, וגם עבורם לא ברור היכן ישובצו ובאיזה אופן תפעל המסגרת. נציגת "כיוונים" אף ציינה בפני ההורים כי במידה והורה יאחר באיסוף, הגננת של שעות הבוקר תישאר עם הילד – פתרון שההורים מכנים "מקומם ולא ראוי".

הצהרון, שאמור לפעול בשעות 14:00–16:30, אינו פועל, ולא ניתנה להורים כל חלופה אחרת. "עברנו לשכונת הפארק עם הבטחות למערכת חינוך מודרנית ומקיפה, והגענו למצב שאין אפילו צהרון בסיסי", אומרת אחת האימהות. "זה חוסר אחריות כלפי הילדים וכלפי ההורים".

הבעיה אינה ייחודית לשכונת הפארק. בשנים האחרונות התריעו שוב ושוב הורים בשכונות חדשות בבאר שבע על מחסור בצהרונים. כך למשל בשכונת כלניות, שם התריעו הורים בשנת 2023 על כך שילדי כיתה ג' נאלצו לשוב לבתיהם לבדם בשכונה הנמצאת בעיצומו של פיתוח מסיבי, עם כבישים לא מוסדרים, משאיות וכלים כבדים – מצב מסוכן לכל הדעות.

גם אז נמסר מחברת "כיוונים" כי הסיבה נעוצה במחסור בכוח אדם וכי הצהרונים מוגבלים לגילאי גן עד כיתה ב' במסגרת תוכנית "ניצנים". בפועל, רק לאחר חגי תשרי, ובתנאי שיש מספיק נרשמים, נפתחו קבוצות נוספות – מה שהותיר מאות הורים חסרי מענה במשך שבועות ארוכים.

קרדיט: החברה הכלכלית

הורי שכונת הפארק טוענים כי מדובר ב"חוסר אחריות מתמשך" מצד העירייה. "בכל שנה אנחנו מגיעים לאותו מצב – ברגע האחרון מגלים שאין צהרון, מוצאים פתרונות פרטיים, ואז אומרים לנו שאין מספיק נרשמים ולכן אין צורך. זה מעגל שלא נגמר", אומרת אחת האמהות.

לדבריהם, בערים אחרות בדרום – בהן אשדוד, אשקלון וקריית גת – מופעלים צהרונים גם מעבר לתוכנית "ניצנים", בעוד שבבאר שבע הבעיה נגררת משנה לשנה. "בכל עיר מתוקנת צהרון הוא חלק אינטגרלי מהמערכת. כאן אנחנו נאלצים להתחנן, ואין פתרון בסיסי לילדים שלנו", מוסיפים ההורים.

בעוד השכונות החדשות בבאר שבע משווקות כפתרון מושלם למשפחות צעירות, המציאות בשטח מלמדת על פערים גדולים בין ההבטחות לבין הביצוע. הורי גן רום בשכונת הפארק דורשים מהעירייה ומחברת "כיוונים" למצוא מענה מיידי, לפני שהשנה תיפתח עם ילדים ללא מסגרת חינוכית וללא פיקוח בשעות הצהריים.

מחברת כיוונים נמסר: ''מדובר במתחם בן 3 גנים: ברק, רום ומשגב. בשלושתם יפעלו צהרונים, החל מ-1/9/2025, בין השעות 14:00 עד 17:00. לעניין "הנוהל", נבקש להעמיד דברים על דיוקם. מדובר בפניה של אחת האימהות שביקשה לברר מה יעלה בגורל בנה, אם לא תגיע לאסוף אותו בסיום יום הלימודים, אף שאינו רשום לצהרון ועל כך נענתה, כי המשמעות היא שצוות הבוקר יידרש להישאר עם הילד עד לאיסופו על ידי ההורים. בכל מקרה, באתר כיוונים, בדף הצהרונים מופיעים כל הנהלים המחייבים ואנו פועלים על פיהם''.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('883c36cb-a2d9-4149-914e-45e2f1646ed8','/dyncontent/2025/11/30/ed6644f2-80bc-4005-9044-7e78f9badcd7.jpg',20500,'אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה