יש לכם רכב בצבע לבן? כדאי מאד שתשמרו עליו מפני הגנבים
28.08.25 / 14:35
50% מהרכבים הגנובים מיועדים לפירוק חלפים, 50% למכירה בשטחי הרשות ובישראל. בחציון האחרון נעצרו 320 חוליות, והנזק שנחסך למשק נאמד ב־1.74 מיליארד שקל
מחקר חדש של חברת איתוראן מציג תמונת מצב עדכנית על היקף גניבות הרכב בישראל במחצית הראשונה של שנת 2025. על פי הנתונים, נרשמה ירידה של כ־3% במספר הגניבות בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, בין היתר בשל המלחמה מול איראן והפעילות המוגברת של כוחות הביטחון ביהודה ושומרון.
בולטת במיוחד הירידה החדה של 35% באירועי גניבה במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן – תוצאה של פריסת כוחות רחבה, סגירת צירים מרכזיים והקשחת המעבר לשטחי הרשות הפלסטינית.
יחד עם זאת, המחקר חושף ממצאים מדאיגים בנוגע לפרופיל הגנבים: לראשונה נותחו נתונים משלוש השנים האחרונות, ומהם עולה כי רוב גנבי הרכב הם נערים בני 17 בלבד, כאשר כ־80% מהם כלל אינם מחזיקים ברישיון נהיגה.
מנכ"ל איתוראן, ניר שרצקי, מסר כי בחציון זה הובילה החברה לסיכול ולמעצר של 320 חוליות גנבים, מהלך שחסך למשק הישראלי נזק בהיקף אדיר של כ־1.74 מיליארד שקל. לדבריו, המעצר בזמן אמת מאפשר גם להביא להרשעת החשודים ולמאסרם – מה שמונע אלפי גניבות פוטנציאליות נוספות.

נתוני הגניבות המרכזיים:
יעדי הגניבה: 50% מהרכבים הגנובים מיועדים לסחר בחלפים, 50% נמכרים בשטחי הרשות ובישראל.
מיקום: גוש דן מוביל עם 50% מכלל אירועי הגניבה, אחריו השרון (18%), השפלה (10%), הדרום (9%), ירושלים ומודיעין (9%), הצפון (3%) ויו"ש (1%).
סוגי רכבים: ג'יפים וג'יפונים הם המותקפים ביותר (50%), אחריהם רכבים פרטיים (30%), אופנועים (15%), כלי רכב מסחריים, משאיות וכלי צמ"ה בשיעורים נמוכים יותר.
צבעי רכבים מבוקשים: לבן (42%), שחור (16%), אפור (16%), כסוף (6%) וכחול (3%).
זמני גניבה: מרבית הגניבות מתרחשות בימים שלישי ורביעי, וב־54% מהמקרים – בין השעות 5:00 ל־6:00 בבוקר.
שיטות פעולה: 64% מהגניבות נעשו באמצעות התחברות וקידוד לשקע OBD, 14% כשהמפתח נמצא ברשות הגנב, 12% באמצעות גרירה או העמסה, ו־10% בפריצה אלימה.
הנתונים מעידים על ירידה מסוימת בשיעור הגניבות, אך בו בזמן על מקצועיות הולכת וגוברת של חוליות הגנבים – לצד המעורבות ההולכת וגוברת של קטינים ללא רישיון, המהווה אתגר נוסף למערכת אכיפת החוק.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
