בצל המלחמה: מבצע חירום לתמיכה נפשית ב-25,000 ילדים ובני נוער בפנימיות ובמשפחות אומנה
04.03.26 / 10:40
הלחימה מול איראן מעמידה את ילדי המסגרות החוץ-ביתיות, שרבים מהם שוהים באזור הדרום, בפני אתגרים מורכבים במיוחד. "הפורום הציבורי" חבר לעמותת נט"ל כדי לספק מעטפת תמיכה מיידית לצוותים ולילדים, וכעת נערכים שם לגיוס ערכות הפגה ותרומות.
המלחמה מול איראן והמתיחות הביטחונית משליכות על הציבור כולו, אך עבור אוכלוסיות פגיעות – ההשלכות קשות אף יותר. כ-25,000 ילדים ובני נוער החיים כיום במסגרות חוץ-ביתיות, בהן פנימיות רווחה, כפרי נוער ומשפחות אומנה, מתמודדים עם אתגרים נפשיים מורכבים במיוחד נוכח המצב.
עם פתיחתו של מבצע "שאגת הארי", הפורום הציבורי למען כפרי הנוער, פנימיות הרווחה והאומנה פתח בפעילות חירום מיוחדת. הפעילות החלה במיפוי מהיר של צרכים ומענים העולים מהשטח, כאשר דגש מיוחד ניתן למסגרות הרבות השוכנות באזור הדרום, שנמצאות תחת איום מתמיד.
מעטפת רגשית וכלים מעשיים לצוותים: מהמיפוי הראשוני עלה כי הצורך הדחוף ביותר כרגע הוא ציוד הצוותים החינוכיים והטיפוליים בכלים מעשיים, שיאפשרו להם לחזק את החוסן הנפשי של הילדים ובני הנוער. לשם כך, חבר הפורום הציבורי לעמותת נט"ל (נפגעי טראומה על רקע לאומי), ויחד הקימו מערך חירום שנועד לספק מעטפת רגשית מקצועית, נגישה ומידית.
בנוסף למענה הנפשי, בפורום נערכים להתמשכות מצב החירום. כפי שנעשה בעבר במבצע "עם כלביא", הצפי הוא לעלייה משמעותית בצורך ב"ערכות הפגה" לילדים השוהים שעות ארוכות במסגרות ובמרחבים המוגנים. בימים אלה כבר החלו בהיערכות לגיוס ערכות מותאמות שיסייעו להעביר את זמן השהייה בחירום.
אבי אלבאז, מנכ"ל הפורום הציבורי, מסר: "בעת הזו, יותר מתמיד, חוסנם של הילדים נשען על חוסנה של הקהילה סביבם – ואנו מחויבים לעמוד לצידם בכל דרך נדרשת".
איך אפשר לעזור? בפורום קוראים לציבור ולגופים השונים להירתם. ליצירת קשר, הצעת תמיכה או התנדבות, ניתן לפנות בדוא"ל:
אבי אלבאז: [email protected]
דנה: [email protected]
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
