"מעצבים את המחר": המחזור הראשון של אדריכלי SCE מציג את חזון העתיד
21.07.26 / 11:48
לראשונה בתולדות SCE – המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, הציגו המחזור הראשון של בוגרי המחלקה לאדריכלות את פרויקטי הגמר בתערוכה חגיגית שהתקיימה ב-15 ביולי בקמפוס באר שבע. התערוכה, שכותרתה: "מעצבים את המחר", חשפה לציבור, לאנשי מקצוע ולמקבלי החלטות את הדור הבא של האדריכלים בישראל ואת תפיסות התכנון שיעצבו את המרחב הישראלי בעשורים הקרובים.
אירוע היסטורי ומרגש במכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון (SCE): המחלקה לאדריכלות קיימה את תערוכת פרויקטי הגמר הראשונה בתולדותיה, תחת השראה והכותרת "מעצבים את המחר". התערוכה מסמנת ציון דרך דרמטי בהתפתחות המכללה ובהעמקת מעמדה כמוסד מוביל להכשרת דור העתיד של אדריכלים ומתכננים במדינת ישראל ובדרום בפרט.
הפרויקטים שהוצגו לקהל הרחב הם תוצר מובהק של מסע אקדמי אינטנסיבי בן חמש שנים. במהלך הדרך, נדרשו הסטודנטים להתמודד עם שאלות מהותיות המעצבות את פני המחר: עתיד הערים, מרקם הקהילה, שמירה על הסביבה ושילוב טכנולוגיות מתקדמות. העבודות שילבו מחקר מעמיק, תכנון מוקפד וכלים דיגיטליים חדישים, במטרה להציע פתרונות יצירתיים ופרקטיים לאתגרים המורכבים הניצבים בפני המשק והחברה הישראלית.
מייסד SCE, פרופ' יהודה חדד, התייחס למעמד המכונן והדגיש את החזון שעומד מאחורי הקמת המחלקה: "מעצבים את המחר" אינה רק תערוכת גמר – אלא הצצה לדור האדריכלים הבא של ישראל ולרעיונות שעתידים להשפיע על הדרך שבה נחיה, נבנה ונעצב את המרחב המשותף שלנו. תערוכת הבוגרים היא רגע מכונן עבור המכללה: הקמת המחלקה נבעה מההבנה שעל מנת לתכנן את המרחב של המחר נדרש חיבור עמוק בין אדריכלות לבין מקצועות ההנדסה. האתגרים העומדים בפני החברה הישראלית – החל מפיתוח ערים חכמות ודיור בר-השגה ועד קיימות והתחדשות עירונית – מחייבים שיתוף פעולה הדוק בין אדריכלים למהנדסים. אנו גאים להכשיר דור חדש של אנשי מקצוע שיובילו יחד את תכנון ובניית הסביבה העתידית של ישראל, ובמיוחד של הנגב והדרום.
החזון המוביל את המחלקה חורג הרבה מעבר להישג האקדמי המיידי, ושם לו למטרה לפתח מתכננים שיובילו קיימות סביבתית, חיזוק הקהילות המקומיות, ויצירת סביבה בנויה המכילה ומשרתת את כלל האוכלוסייה.
האירוע החגיגי משך אליו עניין רב ונוכחות מרשימה במיוחד של דמויות מפתח מכל קשת העשייה: החל מאנשי מקצוע מובילים מתחומי האדריכלות והתכנון, דרך נציגי התאחדות האדריכלים וראשי רשויות מקומיות, וכלה באנשי תעשייה, אקדמיה ותקשורת. לצד כל אלו, גדשו את חללי התערוכה בני משפחות נרגשים של הבוגרים והקהל הרחב, שהגיעו לחזות מקרוב בתוצרת המקצועית של דור המחר.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
