רופא מסורוקה מאשים את מנהל חדר המיון בהריגה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('ec8e3314-a435-45a2-9e18-49d7cd2ae692','/dyncontent/2024/3/21/f5c6fbf4-2749-4549-8c62-2139dbde48d2.jpg',17667,'עע יעדים 0324 אייטם',525,78,true,36411,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('ec8e3314-a435-45a2-9e18-49d7cd2ae692','/dyncontent/2024/3/21/f0bff0df-977b-40ad-bfa7-e0143f5efecd.jpg',17661,'רבין 0324 אייטם',525,78,true,36411,'Image','');},7]]);})

לפי פרסום ראשון של יורם ירקוני ועודד שלום ב"ידיעות אחרונות", רופא בכיר בחדר המיון בסורוקה טוען כי חולה מבוגר נפטר רק בגלל שמנהל חדר המיון מנע ממנו טיפול. מסורוקה נמסר כי התלונה מופרכת לחלוטין.

 בימים אלה חוקרת משטרת ישראל את מותו של מ', תושב דימונה בן 83, לאחר שנפטר בבית החולים סורוקה באוקטובר האחרון. המשטרה בחרה לפתוח בחקירה בעקבות עדותו של רופא בכיר בחדר המיון, ד"ר שחר לבנת, כנגד מי ששימש עד לאחרונה מנהל בפועל של חדר המיון, ד"ר דן שוורצפוקס.
  
על פי עדותו של ד"ר לבנת, ד"ר שוורצפוקס מנע טיפול בחולה בעת היותו במצב רפואי קריטי, ובכך מצבו התדרדר ולבסוף נפטר מ'.

  
ד"ר שוורפוקס
  
אם שמו של ד"ר שוורצפוקס מוכר לכם, זה רק בגלל שבמאי שנה שעברה נמתחה ביקורת על מינויו של המומחה לרפואה פנימית למנהל חדר המיון, וזאת עקב חוסר התמצאותו בתחום הרפואה הדחופה. יו"ר איגוד הרפואה הדחופה בהסתדרות הרפואית, ד"ר ערן טלאור, מנהל המחלקה לרפואה דחופה ב"פורייה", מתח ביקורת על המינוי ואמר לערוץ 2: "מדובר באדם נפלא וברופא טוב, אבל לא יתכן שברפואה דחופה ימנו מישהו שאיננו מומחה בתחום הרפואה הדחופה. האם זה הגיוני שבראש המחלקה הנוירוכירורגית ימנו מישהו שכלל איננו נוירוכירורג?" על מינויו של הרופא הגיב בזמנו בית החולים כי את תת ההתמחות הנחוצה לו ישלים הרופא בחדר המיון שאותו ינהל. "מנהל המיון החדש ד"ר שוורצפוקס", טענו בבית החולים, "הוא רופא מוערך מאוד ובעל ניסיון קליני עשיר בבית החולים וגם מחוצה לו. תחום הרפואה הדחופה הוא תחום התמחות חדש וצעיר יחסית. מרגע כניסתו לתפקיד ניכרו שיפורים רבים בתפקודו של חדר המיון, בדגש על קיצור בשיעור ממוצע של 25% בזמן ההמתנה במיון".
  
אולם נראה כי מינויו לא עבר על מי מנוחות במחלקה ומלבד ביקורת מחוץ לבית החולים, הגיעה גם ביקורת מתוך הצוות בסורוקה עצמו. 
  
באוקטובר שנה שעברה אושפז מ', גימלאי של קמ"ג במחלקה פנימית עקב קשיי נשימה. אולם לאחר זמן קצר יחסית, שוחרר מ' לבית החולים הסיעודי "נווה שבא" שממנו הגיע בסברה כי מצבו התייצב. אולם צוות בית החולים הסיעודי החזירו את מ' חזרה אל המיון, כיוון שהרופא שם לא הצליח למדוד לחץ דם, מה שסימן מצוקה אצל החולה. 
ביתו של מ' סיפרה ל"ידיעות": לא צריך היה להיות מבין גדול ברפואה בכדי לראות שמצבו ממש לא טוב. הוא נשם נשימות מאוד כבדות ונראה מאוד לא טוב."
  
כל מה שקרה הלאה, מרגע חזרתו של מ' לחדר המיון מפורט במכתב ששלח עו"ד יעקב שקלאר, המייצג את ד"ר לבנת, מגיש התלונה. במכתב כתוב: "ד"ר שוורצפוקס מנע מהחולה מ' טיפול רפואי ששתי רופאות אחרות סברו שצריך לתת לו". לפי התלונה, ד"ר א' ניגשה אל מיטתו של מ' וגילתה כי אין לו דופק וכי צבע עורו מכחיל. רופאה שנייה, הבכירה מד"ר א', הגיעה גם היא למסקנה שיש להכניס את מ' לחדר ההלם באופן מיידי ולהנשימו, אחרת לא ישרוד.
  
על פי העדות המפורטת במכתב, ד"ר שוורצפוקס התערב וענה: "איזו הנשמה? מה קרה לך? לא להנשים, לא צריך לעשות כלום, צריך פשוט להעיף אותו למעלה (מחלקה פנימית משם הגיע)".
  
סורוקה
  
"מנהל המיון ניגש אלי ואמר לי שהמצב חמור מאוד", טוענת ביתו של מ', "ואז האחיות והרופאים ניסו למדוד לו לחץ דם והם לא התליחו בגלל שהלחץ דם שלו היה מאוד נמוך. שמו אותו במיטה רגילה וכעבור כמה זמן חיברו אותו למוניטור". בהמשך נטען כי ד"ר שוורצפוקס נתן הנחיה לתת לו נוזלים ואנטיביוטיקה בלבד, ולא להנשימו או להעבירו לחדר הלם. אולם גם הטיפול הזה, ניתן 20 דקות לאחר ההנחיה ואז, על פי הנטען, כבר היה מאוחר מדי. מ' שכב ללא טיפול נשימתו או קבלת טיפול כלשהו לייצוב לחץ הדם, ולאחר חצי שעה שכבר הספיק להגיע למצב קריטי, הוא הועבר גוסס בליווי סטאז'ר למחלקה הפנימית ובדרך למחלקה, נפטר.
בתלונה מצויין כי העברתו של החולה בליווי סטאז'ר בלבד הוא בניגוד להוראות משרד הבריאות, שלפיהן במקרה כזה על המלווה להיות רופא הבקי בהחייאה.
  
ד"ר שחר לבנת
  
לפני כשלושה חודשים מסר ד"ר לבנת עדות במשטרה, בינתיים הספיקו חוקרי משטרת ישראל לזמן לחקירה מספר גורמים בחדר המיון, אך החקירה לא התקדמה מאז.
  
דוברות מרחב הנגב במשטרה: "התקבלה תלונה שעניינה חשד לרשלנות רפואית וגרימת מוות למטופל. מדובר בחקירה שגם משרד הבריאות מעורב בה".
  
דוברות משרד הבריאות: "בעקבות פגישה במשרד המשפטים הוחלט להעביר את המקרה להמשך טיפול של נציב תלונות הציבור במשרד הבריאות".
  
מדוברות בית החולים סורוקה נמסר בתגובה: "אנו שוללים מכל וכל את הטענות שמועלות על ידי ד"ר שחר לבנת. התלונה מופרכת לחלוטין. ד"ר לבנת מנהל מאבקים אישיים כנגד המנהל הנוכחי. עובדים ומטופלים הגישו נגדו תלונות הנבדקות לקראת בירור משמעתי. ד"ר לבנת הצהיר פעמים רבות כי בכוונתו 'לטפל' במנהל שלו וכי הוא 'יסלק אותו כפי שסילק את קודמיו'. הוא הצהיר שהוא מקליט וש'יש לו צוות שלם שעובד על זה'. מאז כניסתו של ד"ר שוורצפוקס לתפקידו הוא מוביל את המיון להישגים בכל התחומים הודות לניסיונו הרב ולכישוריו והוא אף קיבל אות המופת לרופא".
  
ד"ר שחר לבנת הגיב: "כל הטענות של ההנהלה נגדי מוכחשות. עצוב לי שחולה נפטר בגלל יחס מתנשא ושכך מתייחסת ההנהלה לחשיפת המקרה. המשטרה שלחה אלי מכתב תודה על הדיווח לגבי החשד לביצוע עבירה".
  
פרקליטו של ד"ר לבנת, עו"ד יעקב שקלאר מסר: "הנהלת בית החולים עסוקה בטיוח במקום לעזור לחקירת המשטרה. הטענות של בית החולים הינן ניסיון להשחיר את פניו של מרשי על מנת לפגוע באמינותו".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('a71e6a3a-ded8-447f-873b-82e6dfceafef','/dyncontent/2024/4/10/1ce44408-1dd9-411b-b3d9-da123a2ff67c.jpg',17729,'עזריאלי 0424 אייטם',525,78,false,36412,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה