שדרת הכוכבים של העיר העתיקה: הסוד של הפלאפל הירוק

setImageBanner('f1e3cfaa-b3b8-47c8-9b9e-1f7b8a93fbad','/dyncontent/2020/8/6/46a1d3f5-af7d-46f0-82f7-bfe3c3258e24.jpg',11223,'',525,78,false,33743);

בסדרת כתבות הבאה נכיר לכם את העסקים המקומיים שהפכו את הקולינריה בעיר העתיקה בבאר שבע למיוחדת כל כך! הפעם- נגלה את סוד הקסם של 'הפלאפל הירוק'

העיר העתיקה המתפתחת מקדמת לאורך השנים האחרונות ובימים אלו במיוחד את העסקים הרבים שמושכים אליהם מבקרים מכל רחבי הארץ. לצד אתרי תיירות ותרבות שונים ומלונות בוטיק רבים שקמים לאורך השנים האחרונות, קיימת גם קולינריה ייחודית שמאפיינת את העיר העתיקה וממצבת אותה כמרכז קולינרי עירוני. הבילוי ברחובותיה הקסומים של העיר העתיקה של באר שבע הוא חוויה של ריחות וטעמים אותנטיים שמחברים בין וותיק לחדשני ומייצגים את קיבוץ הגלויות הבאר שבעי. בסדרת הכתבות הבאה של 'באר שבע נט' נכיר לכם את עמודי התווך הקולינריים של העיר העתיקה, את העסקים המקומיים הוותיקים באזור שאין באר שבעי שלא מכיר! הפעם, נגלה את סוד הקסם של 'הפלאפל הירוק'.

העיר העתיקה שוקקת חיים ביום- עם אתרי תיירות ותרבות היסטוריים, מרכזי מבקרים בינלאומיים, מוזיאונים, גלריות, בתי קפה, מסעדות עממיות ושדרת אוכל רחוב, ובלילה – עם שפע של ברים איכותיים ומדליקים. העיר העתיקה היא שילוב מרתק של אותנטיות לצד טרנדיות, של מוסדות קולינריים וותיקים מול מסעדות גורמה חדשות, של אוכל רחוב מול דוכני שוק אופנתיים.

אחד ממוסדות הקולינריה הוותיקים בעיר הוא 'הפלאפל הירוק'. הפלאפל הירוק נוסד בשנת 1960 ובעל מוניטין רב שמעניק ללקוחות טעם של פעם. את הפלאפל פתחו זוג הורים תימנים שעבדו בבוטקה ירוק קטן ומכרו פלאפל, הם היו באים עם עגלה מהבית שלהם, מוכרים את הסחורה וחוזרים הביתה. כשעיסת הפלאפל הייתה נגמרת גם הבוטקה היה נסגר. מהדוכן הצנוע צמחה לה אימפריה ירוקה בלב המדרחוב בעיר העתיקה, שבה מוכרים פלאפל ושווארמה. "הפלאפל הירוק נוסד לפני שישים שנה על ידי ההורים שלי", סיפר ל'באר שבע נט' מאיר אלוש, "אני היום דור שני במקום. אני זוכר שכילד הייתי בא עם עגלה עם כל המצרכים של הפלאפל והיינו עובדים כמה שעות ביום, מכינים את כדורי הפלאפל ומוכרים אותם".

 הפלאפל הירוק. צילום: יהלי אוזן

מה הבאר שבעים הכי אוהבים לאכול? מה המנה האהובה ביותר על הלקוחות?

"המנה האוהבה היא הפלאפל הירוק עם הלימון, החצילים, תפוח האדמה, המנה הקלאסית של פלאפל בפיתה עם טחינה וחומוס וכל התוספות".

מה סוד הקסם שלכם? מה הופך עסק מקומי בלב העיר העתיקה לכל כך מצליח בעיניך?

"סוד הקסם שלנו זה שאנחנו נמצאים בעיר כבר הרבה שנים ויש לנו מוניטין, כולם מכירים את הפלאפל הירוק. וגם הסוד הוא בקציצה של הפלאפל, אנחנו היחידים בעולם שלא שמים קמח בקציצה. אז גם מי שלמשל רגיש לגלוטן יכול לאכול אצלנו בלי בעיה. אצלנו תמצאו את הטעמים המיוחדים שאף אחד אחר לא עושה".

כשבאים בבאר שבע, למה חייבים לבקר גם בעיר העתיקה ובפלאפל הירוק: "כי זו נוסטלגיה! בעצם החוויה אצלנו בפלאפל הירוק אנחנו מעלים זיכרונות של פעם עבור הלקוחות שלנו".

 הפלאפל הירוק. צילום: יהלי אוזן

מינהלת עיר עתיקה ותיירות באר שבע ממשיכה לקדם את העסקים השונים בעיר העתיקה בתחום התיירות וכך במהלך ימי הקורונה הועלו בין היתר שידורים חיים בפייסבוק עם עצות לקידום ופיתוח התיירות, הכשרות תיירות, פורום תיירנים, סיורים קולינריים שונים בשיתוף עם עיריית באר שבע ועוד. כל זאת לצד מבצעים מיוחדים שנרקמים בשיתוף פעולה בין מוקדי התיירות העירוניים (ביניהם באר אברהם, מתחם הקטר, נגב ZOO, המוזיאונים ועוד) עם מקומות הלינה בעיר על מנת ליצור חבילת נופש שלימה שכוללת קולינריה מקומית, לצד תרבות ולינה ברמה גבוהה. מינהלת עיר עתיקה ותיירות באר שבע ממשיכה לפעול ולקדם את העסקים ברחבי העיר העתיקה ומחזקת את פעילותם הענפה במיוחד בימים אלו.

 

'הפלאפל הירוק', קק"ל 70 באר שבע

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה