תבואו רעבים: כוכבי משחקי השף מגיעים לבאר שבע
12.01.25 / 09:49
כולם כבר שמעו על זה: בפעם השישית, כוכבי משחקי השף חוזרים השבוע לבאר שבע. נעמי גיאת, שחר תמיר, טומאס יול ומקס סביץ', יתארחו במסעדות קבוצת קמפאי: 'קמפאי', 'קפאסה', 'הספרייה', וקו-תאי, עם תפריטי ספיישל מגוונים ומפתיעים שיוגשו בימים שני ושלישי (14-15.1.25) החל מהשעה 18:00.
מסעדת קמפאי תארח את שפית נעמי גיאת מירושלים, כבר שש שנים במטבחים ירושלמיים, שבאה לעשות לכם אווירה של ערק, מזרחית וריקודים על שולחנות. נעמי עושה כרגע ערבי שף אורח, סדנאות, שיתופי פעולה עם מסעדות וקבוצות גדולות בארץ. היא עבדה בקבוצת מחנהיודה של אסף גרניט במשך שנתיים וגם הייתה השף של הגטסבי ושל מסעדת תמול שלשום בירושלים. בתפריט של נעמי תמצאו בין היתר: טאקו קמח תירס טרי עם שיפוד מוסר ים בגלייז יפני, קרם אבוקדו וליים, מיקס עלים, שמן צ׳ילי, סלסה למון גראס. טאטאקי בלאק אנגוס מושרה בפונזו, פרוסות קולורבי מדורה, פירה בטטה לבנה וג׳ינג׳ר, דמי גלאס ובקצ׳וי. טרטר בר ים בויניגרט יוזו, כפיר ליים ודבש, אבקת אצות ובזיליקום תאילנדי.
מסעדת קפאסה תארח את שף שחר תמיר (זוכה התוכנית) – הגישה הקולינרית של שחר מבוססת על דינמיות וגמישות. הוא מתעדכן ומשנה את התפריטים שלו כך שישקפו את המרכיבים הזמינים לו. עבורו, הלב של חוויית האוכל טמון בהערכה למה שכל עונה מציעה. שחר עובד עם המרכיבים הטריים ביותר ויוצר מנות שתופסות את הרגע הנוכחי, ומדגישות את הטעמים והמרקמים שהטבע מספק בכל זמן נתון. ההשראה של שחר מגיעה מכל דבר, במיוחד מהטבע ומהארכיטקטורה. וכשמעצב מעצב מנה או תפריט חדש, הוא מתחיל בבחירת המרכיבים בעונתם בשיאם, ואז בוחר את הטכניקות והדגשים שיתאימו. כל מנה היא סיפור, לפעמים פשוט ולפעמים יותר טכני. אצל שחר תמצאו בין היתר בתפריט: טרטר שייטל על מח עצם, חלמון סגור, וויניגרט דיג'ון ואורנים. מוסר ים פלאנצ׳ה, ניוקי תפוחי אדמה קלויים, אחו בלאנקו, בטטה סגולה, אפונת גינה ושמן עשבים. סיגר זנב שור, עגבניות מגורדות, דמי גלאס, טחינה שחורה וצ׳ילי ירוק.
מסעדת הספרייה תארח את שף מקס סביץ' – שף יצירתי ובעל חזון קולינרי ייחודי שהמטבח עבורי הוא דרך לספר סיפור. ממסורות המטבח הים-תיכוני ועד ל"פיין דיינינג" עכשווי, סביץ' שואף לשלב בין חדשנות לכבוד עמוק למסורת תוך הקפדה לעבוד עם חומרי גלם מקומיים ואיכותיים כדי להבטיח טעמים אותנטיים ומרגשים. אצל מקס תמצאו בתפריט בין היתר פלח כרוב בלאדי צלוי ומושחם על טחינה ירוקה, סלסת ג׳חנון, סחוג שבור ופיסטוק. טרטר שייטל בקר, 2 יחידות מוגשות בכף עם קציפת ליים. נתח פיקניה צלוי, קרם כרישה, צ׳יפס כרישה וגלייז ציר בקר. ההמבורגר של מקס, אנטריקוט קצוץ, בייקון טלה, חלת בצל מטוגנת בבלילת בירה, איולי צ'יפוטלה ומלפפון כבוש.
מסעדת קו-תאי תארח את שף טומאס יול - היישר ממנהטן העיר הגדולה לארצנו הקטנטונת ועירנו הקסומה. תומאס יול - יליד לונדון, מגיע למסעדת קו-תאי להביא קצת מהמנות ספיישל שלו שלמד בתאילנד באחד מהמסעות הקולינריים שלו. אומנם הוא לא מדבר עברית, אבל צבר בנשמה, שבילה מספיק שעות לצד אסף גרניט שגילה שכנראה בגלגול הקודם היה ישראלי מרוקאי. קבלו את שף טומאס עם תפריט תאילנדי שייקח אתכם לסיבוב בקופנגן! טומאס יגיש בתפריט: כיסוני עוף עם הויסין וחמשת התבלינים, מאודים ומוגשים עם שמן צ'ילי, תבלינים וסויה מתוקה. תאי פיש קייקס, לביבות דגים תאילנדיות מתובלות בקארי אדום ובזיל תאילנדי. מטבל סוכר דקלים, למון גראס וכפיר ליים. צ'או- פאן בקר, נתחי שייטל ואטריות צ'או פאן מוקפצים עם פלפלים, בצל סגול וירוק, נבטים ברוטב סויה מתוקה, חומץ אורז שחור ויין שאוסינג.
מחכים לראותכם!
מסעדת קו תאי - רחוב סמילנסקי 25, באר שבע, טלפון: 08-6654854
מסעדת קפאסה, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. טלפון : 08-6655122
סעדת הספרייה, רחוב נפחא 25, באר שבע. טלפון : 08-6655120
מסעדת קמפאי, רחוב חיל ההנדסה1, מתחם ביג, באר שבע. טלפון :
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]