כולנו מכירים את שף אליעד דנון, שף "מונדו 2000" רסטו קלאב בתל אביב ופיינליסט העונה הרביעית של התכנית "משחקי השף". השבוע נוכל כולנו ליהנות מהאוכל הטעים והמנות המיוחדות של דנון, כי הוא מגיע לבאר שבע לבשל לכם! את דנון תמצאו בבירת הנגב בימים שני ושלישי ה-24 וה-25 לפברואר, בשני ערבי ספיישל מיוחדים בטאפאס בר כפרה בעיר העתיקה.

דנון, בן 27 מראשון לציון, הגיע מבית מסורתי-דתי, בן להורים ממוצא מרוקאי בעלי קריירה צבאית, שגדל אצל סבא וסבתא. "בתור ילד כל יום הייתי חוזר מבית הספר לבית של סבא וסבתא שם היה אוכל אותנטי, אוכל מרוקאי, וככה התחילה התשוקה ליצור ולבשל", מספר דנון ל'באר שבע נט'. אחרי הצבא הוא התחיל לעבוד במסעדת "שגב", המשיך ל"המזללה" של מאיר אדוני כסו שף עד שהיא נסגרה, ועבר למסעדת "לומינה" שם קודם להיות השף. לאחר מכן היה סו שף ב"משייה" אצל יוסי שטרית, ובימים אלה הוא שף "מונדו 2000", רסטו קלאב בתל אביב.

 שף אליעד דנון. צילום: אנטולי קריניצקי

ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('9993e1fe-5cc2-4358-8fcd-8c2194bc3348','/dyncontent/2020/3/15/c0066c06-70a5-4856-8672-cea4c249d60f.jpg',10469,'',510,80,true,43242);},15],[function() {setImageBanner('9993e1fe-5cc2-4358-8fcd-8c2194bc3348','/dyncontent/2020/3/25/23e55180-e8c1-4bfd-80e5-e6fcb5be4f9b.jpg',10526,'',510,80,true,43242);},15]]);

כיצד היית מתאר במשפט אחד את טביעת האצבע הקולינרית שלך? מה מייחד אותך מאחרים?

"מה שמייחד אותי לדעתי זה הטעמים שלי בצלחות שאני מוציא, מי שמכיר אותי יודע לזהות את זה. אני אוהב שהאוכל מתפוצץ בפה, שאתה לוקח ביס ומרגיש מלא טעמים וזה מה שאני מנסה להביא בכל פעם שאני מכין מנה".

מה אתה מתכנן להכין לקהל הבאר שבעי?

"כל מקום שאני מבשל בו אני מנסה להביא את עצמי אבל גם להביא אוכל שהקהל יתחבר אליו. הפעם לבאר שבע הבאתי מנות שאפשר לאכול ולהתלכלך עם הידיים, מטבח ים תיכוני טורקי ערבי עם הטאצ' שלי ומנות עם כל חומרי הגלם שאני אוהב, יהיה שמח!".

 שף אליעד דנון התחיל בהכנות בכפרה

הספיישלים של אליעד דנון אותם תוכלו למצוא בכפרה: סלט קישואים שרופים, פריקי, עגבניות ובולגרית של פנחס, סלט ראשי קלמרי מטוגנים, עגבניות שרי, רכז רימונים, בצל ירוק ואורגולה, טרטר דג לבן – יוגורט מצומצם, ארטישוק מוחמץ, פומלה ופיסטוקים, גזלמה מטוגן - מאפה טורקי מבצק יוגורט במילוי תרד, קשקבל וברינזה מגיע ליד ג'יג'יק, טרטר בקר על חלה צרובה בחמאה חומה, טירשי דלעת, וטחינת הר ברכה וספריבס טלה בגלייז רימונים מעושן, תפוח אדמה קריספי ואיולי.

כפרה - טאפאס בר, רחוב סמילנסקי 25, באר שבע, טלפון: 08-6654854

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]