קציצות בשר ברוטב עגבניות שכיף להכין!



ארוחת צהריים אהובה שתמיד כיף להכין! מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מנצח

הפעם ניתן לכם מתכון לארוחת צהריים קלאסית ומנצחת! קציצות בשר ברוטב עגניות שכיף לאכול עם אורז לבן.

מצרכים (כ-25 קציצות)

לקציצות:

חצי קילו בשר טחון טרי

בצל גדול קצוץ דק

כוסברה קצוצה דק

ביצה

כף שמן

שלוש כפות פירורי לחם או שקדים טחונים

מלח ופלפל לפי טעם

כפית פפריקה

כפית כורכום

מעט כמון

לרוטב:

שתי כפות שמן

שתי שיני שום קצוצות

עגבניה חתוכה לקוביות

קופסת שימורים עגבניות מרוסקות

3 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל לפי הטעם

כף פפריקה

קמצוץ סוכר

חצי כוס מים

 קציצות בשר. צילום: יהלי אוזן

אופן הכנה:

קציצות:

  1. שמים בקערה את הבשר הטחון
  2. קוצצים בצל וכוסברה דק ומוסיפים לקערה
  3. מוסיפים ביצה, מעט שמן, פירורי לחם (או שקדים טחונים לנמנעים מגלוטן) ותבלינים
  4. מערבבים היטב את העיסה עד לקבלת תערובת אחידה
  5. על מגש או צלחת מניחים נייר אפייה
  6. יוצרים עם הידיים כדורים מתערובת הקציצות ומניחים כל כדור על נייר האפייה
  7. שמים את הקציצות במקרר לשעה להתייצבות

רוטב עגבניות:

  1. בסיר עמוק ורחב מחממים שמן
  2. כשהשמן חם מטגנים מעט את השום, מוסיפים עגבניות וממשיכים לטגן על אש בנונית לריכוך העגבניות
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ומתקנים לפי הטעם
  4. מוסיפים מים לרוטב ומביאים לרתיחה. לאחר מכן נותנים לרוטב להתבשל 15 דקות על אש נמוכה.

 

  1. כשהרוטב חם ומוכן מניחים בעדינות את הקציצות בסיר הרוטב
  2. מבשלים את הקציצות על אש נמוכה כ-15-20 דקות עד שהן מוכנות.
  3. מומלץ להגיש עם אורז לבן

בתיאבון!

קציצות בשר. צילום: יהלי אוזן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה