במיוחד לימים הקרים: מרק סלק ודלעות צלויות



החורף הגיע שוב לבקר ואיתו החשק למרק מפנק ומשביע. מרכז Mall 7 בבאר שבע בשיתוף סניף ניצת הדובדבן בישלו לכם מתכון למרק שאתם חייבים לנסות בבית

מרק קרם סלק ודלעות צלויות | צילום: יעל יצחקי

מצרכים ל-4 מנות:

שלב 1:

1 דלעת קטנה או דלורית (1 קילו)

1 כף שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה 'ניצת הדובדבן'

1 כף מלח הימלאיה

1 כפית שטוחה פלפל שחור

 

שלב 2:

1 דלעת קטנה או דלורית (1 קילו) (נוסף על הדלעת בשלב 1) קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

1 בטטה גדולה או 2 קטנות (חצי קילו) חתוכות לקוביות בינוניות

2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

2 יחידות סלק קלוף חתוך לקוביות קטנות

 1 כף כורכום

1 כף קארי

1 כף זרעי חרדל צהוב

1 כף מלח אטלנטי אפור

כוס עדשים כתומות אורגניות 'ניצת הדובדבן'

3 ליטר מים

 

שלב 3:

400 מ"ל קרם קוקוס

50 גרם זרעי דלעת אורגניים 'ניצת הדובדבן' קלויים

 

אופן ההכנה:

מקלפים את הדלעת/ הדלורית שבשלב 1, מתבלים ומשמנים. מכניסים לתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה למשך 20 דקות בחום של 200 מעלות.

מכניסים לסיר את כל המצרכים שבשלב 2 ומביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך מלא של הירקות.

מוסיפים את קרם הקוקוס וטוחנים הכול בבלנדר.

מתקנים תיבול.

להגשה מוזגים את המרק לצלחת, מניחים את הדלעות הצלויות על המרק ומפזרים גרעיני דלעת מעל.

המתכון באדיבות: עומר טל שף המתמחה בבישול גורמה בריא על בסיס הצומח – ניצת הדובדבן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה