מהמכס למיקסר - החיים המתוקים של אורצ'יז
25.05.25 / 17:31
בבקרים היא אחראית על גבולות המדינה ובערבים על גבולות הטעם. אחרי 17 שנה במכס, אורטל בן שושן מבאר שבע פותחת את אורציז' – עסק בוטיק לעוגות גבינה שכובשות את האינסטגרם והלבבות, כולל גרסה מפתיעה למתאמנים. זה הזמן להתמכר לטעם ולהזמין מהר לחג שבועות.
להתמכר לטעם שלה: אורטל בן שושן, חוגגת יום 41, גרושה ואימא לשני ילדים: עידן בן 14 ושיר בת 12, נולדה וגדלה בבאר שבע, בבית חצי עירקי חצי מרוקאי עם ילדות, לדבריה, בטוחה ומפנקת. "תמיד הכל היה בא לי בקלות" שיתפה אורטל. "עד המשבר הראשון שחוויתי שזה בגיל 32 שבו עברתי גירושים, אבל עם משפחה וחברים תומכים צלחתי גם את זה. סוד שאף אחד לא יודע, זה שכתבתי ספר ואני מאמינה שיום אחד אוציא אותו לאור".
ואיך החיים שלך כיום?
"הילדים שלי בכל שלב בחיי היו ההשקעה הכי גדולה שלי. לא היה לי זמן לשקוע. גידלתי מגדלת ואגדל תמיד בביטחון ואהבה, חינוך וחברות. אני כיום בזוגיות מאושרת וטרייה ששינתה לי את החיים בחודשיים. וכן, אני רואה את עצמי מתחתנת שוב, ברור".
והרבה ספורט לנפש?
"בזמן הפנוי שלי היא מאוד אוהבת להתעסק בספורט ורצה 10-12 ק"מ בימי שבת קבוע. רצתי במרוץ באר שבע פעמיים וגם בתל אביב וירושלים".
אורטל עובדת במכס מעברים - רשות המיסים בישראל כבר 17 שנה בתפקיד מוכסת. חלק עיקרי בתפקיד שלה, רק שתדעו, זה לדאוג שנשלם מיסים על המשלוחים, ושהכל יעבור כחוק . "אני גאה שאני חלק מהגוף הזה" מודה בפה מלא. "אני מגיל 21 במעברי הגבול , תמיד נהניתי ונהנית לצאת מגבולות העיר באר שבע, גם שרחוק מהבית. זאת עבודה דינמית עם חברה צעירה".
איך השפיע עליך ה-7.10?
"ב7.10 לא עבדתי במכס בשבועות הראשונים, לא התאמנתי, כמו כל המדינה הכל קפא. כל היום הייתי אצל אימא שלי בבית שלה במגדלים גבוהים, ושם הרגשתי בטוחה. כל היום בישלנו לחיילים, הוצאנו מתכונים מאתרים מספרים וכל היום בישלנו".
ומתי התחלת לרצות להכין עוגות גבינה?
"החלטתי בר אז אצל אימא שאני חייבת לנסות להכין עוגת גבינה. לכולם היא צונחת ונופלת אמרתי לעצמי שלא אוותר - אני אצליח. פתחתי ספר ישן של עוגות גבינה בלבד אצל אימא שלי והתחלתי להכין. זה יצא וואוו וככה התחלתי לאפות. כל שישי לפני שבת החלטתי שאני רוצה את זה צעד אחד קדימה. לקחתי קורס אונליין, ניסיתי לשלב בין המתכונים ויצא לי וואו."
ומה עשית עם כל העוגות שהכנת?
"התחלתי ממש לאפות סתם לשבת לשכנים, לחברות ימי הולדת כהפתעה ואפילו לחברה לעלייה לתורה של הבן שלה בבוקר. ככה התנסיתי במשך שנה .כמו שאמרתי בהתחלה, חלק מהחיים שלי זה לשים אוזניות ולהתחיל לרוץ. מאחת הריצות שלי עלתה בי מחשבה לקחת את זה יותר רציני ולמכור - מה יכול להיות?".
איך מתקדמים הלאה?
"זה ישב לי בראש מספר חודשים. כל ריצה עולה רעיון חדש. אני אחת שרצה אחרי המשקל, חיטוב ועיצוב ומתמיד הייתי חייבת להרכיב מתכון שלא יסתור את האורך חיים שלי. אחד מהרעיונות זה גבינה חלבון, שמבוססת מגבינה קלה 90 קלוריות לפרוסה ללא קמח ללא סוכר. כל יום ניסיתי משהו אחר. יש לי חברות אנינות טעם שתמיד אני בהתייעצות איתן במה לשפר ומה להוסיף, עד שמצאתי את עצמי בתוך מעבדה במטבח הקטן שלי ממציאה מתכונים, בלי להתעצל ובלי להתנצל".
ככה הגעת לשם העסק שלך - אורצ'יז?
"בדיוק. בעוד אחת הריצות השם אורצ'יז יצא לי. פה כבר פתחתי תיק לעוסק בעבודה נוספת ורצתי עם זה. פניתי לגרפיקאית טל עזרן, הסברתי לה איך השם וצבע וורוד ילכו איתי, והיא הוציאה לי לוגו שבכיתי מהתרגשות כשראיתי אותו".
ולמה רק עוגות גבינה בעצם?
"אני מאמינה במוצר שלי. העוגות גבינה טעימות מאוד, הן לא עוגת גבינה רגילות. אצלי מי ששומרת על המשקל או בחיטוב, גם יכולה ליהנות ממתוק. מפה רצתי עם זה באמונה שלמה ובלי להתפזר לעוד עוגות - רק עוגות גבינה. והיום יש עוגות גבינה בטעמים, יש עוגות גבינה בגדלים שונים, מאישיות ועד לוועדי עובדים ולכמות רצינית של עובדים".
איך מגיעים אליך?
"אני לא מפסיקה לחשוב, להכין ולצלם. רוב הלקוחות זה דרך הפייסבוק והאינסטגרם. אני נהנית בכל יום שאני אופה עוגות גבינה וההכנה ממלאה אותי."
איך יש לך זמן גם לקריירה, ילדים, ספורט ואורצ'יז?
"יחד עם העבודה שלי שיש לי סיפוק ענק מהמכס, אני גם מסיימת את התואר הראשון שלי. ברוך השם יש 24 שעות ביום וזה מלא זמן לעשות הרבה. תמיד יש לנו את השבת לנוח, אני גם שומרת שבת וברוך השם זה מה שנותן לי את הכוח והטעינה המלאה של הגוף והנפש לעשות הכל מראשון עד חמישי".
ומה החלום הלאה?
"עד היום גם חלומות שלא חלמתי לחלום, הקדוש ברוך הוא הגשים לי. תאמינו, תנסו –תצליחו".
מאפרת: ליטל שוורץ
צלם: מור כהן
לוקיישין: וילה במושב מעלה מבועים
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]