לאחר שהבריח פלאפון וקיבל שוחד: הוחמר עונשו של קצין השב"ס מבית המאסר בבאר שבע

$(function(){setImageBanner('b4982690-2bd5-4823-84fb-aed2b842b7d7','/dyncontent/2024/9/15/c202a6d5-5805-4866-8db8-bcf9caca5af9.jpg',18347,'גודמן 0924 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

בית המשפט העליון קיבל את ערעור הפרקליטות והחמיר את עונשו של קצין המודיעין בשב"ס שהורשע בקבלת שוחד מאסיר, לשנתיים מאסר בפועל. העליון קבע, כי מעשיו של הנאשם מחייבים תגובה עונשית מרתיעה, שיש בה כדי להעביר מסר ברור בדבר הענישה הצפויה לאותם עובדי ציבור אשר מנצלים את מעמדם ואת האמון שניתן בהם לצורך הפקת רווחים אישיים. "מדיניותו של בית משפט זה היא, כי הרשעה בעבירת שוחד מצדיקה עונש מאסר בפועל לתקופה ממשית, תוך מתן מעמד בכורה לאינטרס הציבור", ציין בית המשפט העליון.

למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה. קרדיט - ארכיון שב"ס

פרשת ההברחות בכלא אלה בבאר שבע קיבלה תפנית נוספת היום כאשר בית המשפט העליון החליט לקבל את ערעור הפרקליטות, וקבע כי כלאי אסף אמר, ששימש כקצין מודיעין בכלא אלה, והואשם בקבלת שוחד והברחת טלפון סלולרי עבור אסיר - יישלח לשנתיים בכלא.

כאמור, הפרשה התפוצצה לפני שנתיים, אז התכלה כי אמר בעצמו פנה ביוזמתו למהדי עבדאללה, אסיר שהפך לעד מדינה בפרשה והציע לו להחדיר עבורו טלפון נייד לתוך הכלא, תמורת תשלום. השניים סיכמו ביניהם את התנאים, ולאחר מכן הנאשם נפגש עם אחיו של האסיר וקיבל ממנו טלפון נייד ואביזרי טלפון עבור האסיר, וכן חלק מהתשלום עליו סוכם. על פי החשד, לאחר מכן הכניס אמר את הטלפון והאביזרים הנלווים לכלא, ומסר אותם לידי עבדאללה. בהמשך, נפגש הנאשם מספר פעמים עם מקורביו של האסיר כדי לקבל מהם את יתרת התשלום. סכום השוחד הכולל שקיבל הנאשם עבור החדרת הטלפון לתוך כתלי בית הכלא ומסירתו לאסיר עמד על 40,000 ₪.

לאחר שנעצר, הודה אמר במעשיו והורשע בעבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, ואיסור הכנסת חפץ לבית הסוהר ובית משפט המחוזי בב"ש גזר עליו עונש של 15 חודשי מאסר בפועל בלבד, לצד ענישה נלווית.

בתוך כך, הפרקליטות ערערה על קולת עונשו של הנאשם, ובית המשפט העליון כאמור קיבל את ערעור הפרקליטות והחמיר את עונשו ל-24 חודשי מאסר בפועל, זאת בהתחשב בכלל שלפיוערכאת הערעור אינה ממצה את הדין. בית המשפט העליון עמד בפסק דינו על חומרת המעשים, שמקבלת משנה תוקף לאור בכירות ורגישות מעמדו של הנאשם. בפסק הדין צוין, כי "בעת ביצוע המעשים כיהן המשיב כקצין המודיעין של בית הסוהר. בתפקידו זה היה מופקד על מערך איסוף המודיעין בבית הסוהר ועל מניעת עבירות מן הסוג שביצע. חרף בכירות תפקידו ורגישותו, מעל המשיב בייעוד המרכזי של תפקידו ופגע באינטרס הציבורי עליו הופקד. תחת למנוע ביצוע עבירות, ניצל המשיב את מעמדו לשם ביצוע עבירות שהיה אמון על מניעתן, למען בצע כסף, זאת תוך ניצול כוחו העדיף מול אסיר הנתון לפיקוחו".

קרדיט - ארכיון שב"ס

בית המשפט העליון קיבל את טענת הפרקליטות שבמעשיו, חשף עצמו הנאשם לסחיטה אפשרית מצד האסיר וגורמים אחרים, תוך העמדת כלל משימותיו המקצועיות בבית הסוהר בסיכון. עוד עמד בית המשפט על כך, כי חומרה יתרה טמונה במעשי הנאשם בשל כך שהמעשה אותו הציע לבצע בתמורה לשוחד, קרי החדרת טלפון נייד לתחום בית הסוהר, מהווה כשלעצמו עבירה פלילית, חותר תחת מטרות הכליאה ומסכן את ביטחון הכלואים והסוהרים. בהקשר זה, קיבל בית המשפט את עמדת הפרקליטות, שאין משמעות רבה לעובדה שהטלפון נמסר לאסיר שאינו אסיר ביטחוני או בעל פרופיל עברייני כבד, שכן מרגע שהחפץ הוברח אל תוך כתלי בית הסוהר, אין לדעת לאן יתגלגל ואיזו שימוש ייעשה בו, ולא ניתן לשלול כי ייפול לידיהם של אסירים אחרים, על כל המשתמע מכך.

בית המשפט הדגיש את החשיבות של הטלת ענישה מרתיעה ומחמירה בגין עבירות שוחד, לא רק בשל חומרתן ופוטנציאל הנזק הגלום בהן, אלא גם לאור הקושי הכרוך באופן טבעי בחשיפתן. בנוסף, קבע בית המשפט, כפי שנקבע בעבר לא פעם, שהעובדה שהנאשם נעדר עבר פלילי וניהל אורח חיים נורמטיבי אינה יכולה להוות שיקול לענישה מקלה, שכן אחרת הוא לא היה משמש בתפקיד בו שימש. את המדינה יצגו בערעור עורכי הדין עינת גדעוני ומוחמד סראחנה מהמחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה. בבית המשפט המחוזי נוהל התיק ע"י עו"ד מסעד מסעד מפרקליטות מחוז דרום (פלילי).

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה