המעטפת התקשובית של פיקוד העורף: סיפורה של רס"ל מורן פרץ

$(function(){setImageBanner('910bcebf-23d5-42ae-bd59-66790730790d','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

הכירו את רס"ל מורן פרץ. בת 25 מבאר שבע, נגדת תקשוב בפיקוד העורף אשר קיבלה אות הצטיינות מראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר על תפקידה בחטיבה. פרץ: "זה היה מרגש, זה לא מובן מאליו".

"במבצע צוק איתן היו לנו צוותים שנכנסו מהגדוד, לראשונה חיילים מפיקוד העורף נכנסו לעזה. זה היה ממש מרגש כל העניין הזה. פתאום חיילים מאצלנו עושים משהו קצת שונה ממה שאנחנו רגילים אליו... מאז אנחנו כבר תרגלנו הרבה פעמים מתאר כזה. זה ממש להרגיש כאילו בתוך הלחימה עצמה. הם היו משהו כמו שבוע בפנים... אני דאגתי שיהיה להם את כל המענה התקשובי, שהם יוכלו להישאר בתוך הרצועה ולשמור על קשר", נזכרת מורן פרץ. פרץ שירתה בעבר בגדוד לוחם של פיקוד העורף אשר נכנס בזמנו לרצועת עזה.

-

כיום, היא משרתת כרס"ל בחטיבת החילוץ וההדרכה של פיקוד העורף בצריפין. פרץ מסבירה: "אני מפקדת על המחלקה הטכנו-לוגיסטית שבפלוגת הקשר בחטיבה. אנחנו נותנים מעטפת תקשובית לחטיבה. זה אומר שאני ספציפית אחראית על ההיבט הלוגיסטי והטכני בחטיבה שמורכבת מארבעה גדודים. אנחנו נותנים להם את המעטפת התקשובית, בהיבט של אמצעי תקשוב, מחשוב והכל. זה אומר שבעזרתנו הם יכולים לתקשר וזה מה שחשוב". היא נמצאת בתפקיד כבר שנה וזהו התקן הראשוני שלה במסגרת הקבע. לפני כן, פרץ שירתה ארבע שנים בגדוד שחר, אחד מהגדודים הלוחמים של פיקוד העורף. "התחלתי כחיילת בגדוד עצמו, התגייסתי מההתחלה לאגף התקשוב. עשיתי קורס תקשובי שלושה חודשים ולאחר מכן שובצתי בגדוד שחר, כחיילת. הייתי שם שנתיים מלאות ונכנסתי לקבע בגדוד עצמו כנגדת", היא מסבירה.

תחושת סיפוק

פרץ קיבלה לאחרונה אות הצטיינות מראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר, האלוף נדב פדן, על תפקידה בחטיבה בשנה האחרונה והעשייה שלה. "זה היה ממש מרגש. זה לא מובן מאליו. בשנה הזאת עברתי הרבה דברים, הגעתי לחטיבה בהקמה, הכל חדש, אז את בונה הכל מאפס... את בונה תפקיד מאפס. אז את מקבלת סיפוק ממה שאת עושה", משתפת פרץ.

אז מה את בנית מאפס? מה בעצם הבאת לחטיבה?

"לפני כן לא היה מישהו שיכשיר את הנגדים הצעירים בגדודים, אז אני בעצם מלווה אותם באופן יומיומי. עושה את החפיפה שלהם, עוזרת להם עם ההתאקלמות שלהם בגדוד. בנוסף לזה, בחטיבה עצמה לא הייתה שגרת עבודה. בואי נגיד שיצרנו מן שגרה כזו ובנינו את המחלקה מחדש. ייעלנו את התהליך של העבודה היומיומית בחטיבה. אני מרגישה סיפוק. זה מספק כי אנחנו נותנים את המענה התקשובי לגדודים עצמם שתופסים קווים לרוב ביהודה ושומרון. אנחנו עולים לקו, לגדודים ואת נמצאת צמודה אליהם בשטח כל הזמן, את רואה את כל התהליך והעבודה שלהם, אז זה מספק אותך".

לוקחת את העבודה הביתה

פרץ נמצאת כבר ארבע שנים בתקשוב ואפשר לומר שהיא לוקחת את העבודה איתה הביתה. היא התחתנה ממש לפני שבועיים עם איש קבע אותו הכירה בגדוד שחר, במהלך שירותה בחטיבה. "הכרנו כשהייתי בקבע בגדוד וזה ממש כיף", היא מספרת. בנוסף, פרץ רוצה להישאר בתחום התקשוב בצה"ל גם בעתיד, ופועלת לשם כך כבר עכשיו. היא לומדת לימודי תעודה של הנדסאי אלקטרוניקה פעמיים בשבוע, במהלך השירות. "אני לומדת בשלישי ושישי כל שבוע, אני עכשיו לקראת סיום. אני לומדת הנדסאי אלקטרוניקה בבה"ד 7 בכיתה צבאית וזה ייתן לי תעודת הנדסאי של אוניברסיטת אריאל", משתפת פרץ. היא מוסיפה ואומרת שהלימודים יעזרו לה להתמקצע עוד יותר בנושא התקשוב והקשר, "זה גם קשור למקצוע שלי בסופו של דבר וגם זה חלק מהשגרה היומיומית. זה יכול לתרום לי בהמשך הקריירה הצבאית, בוודאי, זה חלק מהתחום". פרץ מאוד מאמינה באגף התקשוב וההגנה בסייבר וחושבת שהתפקיד שהם עושים מהותי לצה"ל ולמדינה. "אי אפשר היום להילחם בלי שיהיו אמצעי תקשוב, זה חלק מהשגרה היומיומית שלנו. אנחנו פוגשים את זה בכל מצב", היא מסבירה.

מה תרצי לאחל לשנה החדשה?

"שיהיה חג שמח קודם כל ושנה טובה! ושכל החילים יחזרו אלינו בבטחה, הכי חשוב".





אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('5229174a-98e9-4f3c-a1c1-6ddcf0ed6ee8','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה