תו ועוד תו: חדר המוזיקה של ד' קורם עור וגידים

$(function(){setImageBanner('0cf3fb91-4b08-4e61-a43c-fd987472b3e6','/dyncontent/2024/3/21/f5c6fbf4-2749-4549-8c62-2139dbde48d2.jpg',17667,'עע יעדים 0324 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

שלושה רבעים מהציוד, שלושה רבעים מהחניכים. חדר המוזיקה 'שלושה רבעים' בשכונה ד' קורם עור וגידים.

מי מאיתנו שאוהב מוזיקה לא חלם בתור מתבגר להיות חלק מהרכב או להקה? לשבת ביחד כל היום לנגן, לשיר ובתקווה גם להופיע? בשביל תושבי שכונה ד' בבאר שבע, החלום הזה יכול בהחלט להפוך למציאות בעזרתם של חבר'ה צעירים עם ניצוץ בעיניים.

ערבי ג'אמינג אחת לשבוע וגם הרכב נוער

עומר נוימן וירדן לוי, סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון ומתנדבים בתוכנית "הדירות הפתוחות", המעניקה דיור לסטודנטים המקיימים פעילויות מגוונות למען הקהילה, פעלו בתקופה האחרונה להקמת חדר מוסיקה לטובת תושבי שכונה ד' בבאר שבע.

חדר המוסיקה ששמו "שלושה רבעים" יפתח בעוד מספר ימים במתנ"ס בשכונה ד' בבאר שבע ויופעל על ידי סטודנטים מתנדבים. בחדר יועברו פעילויות שונות בחינם לתושבי השכונה, שיקבלו שיעורי נגינה על הכלים השונים: גיטרה, בס, פסנתר, תופים, ועוד. בנוסף, יתקיימו במתנ"ס ערבי "ג'אמינג" אחת לשבוע ויפתח הרכב נוער אשר יופיע באירועים השונים של המתנ"ס.

"בהתחלה לא היה לנו כלום"

תהליך הקמת החדר לא היה פשוט: "בהתחלה לא היה לנו כלום, רצינו להקים חדר מוסיקה לטובת תושבי השכונה כדי שהילדים והנוער יוכלו לבוא וללמוד לנגן, אבל לא ידענו מאיפה להתחיל" מציין עומר.

"תחילה פרסמנו דרך הפייסבוק ודרך אתר 'אגורה' (המאפשר פרסום חפצים למסירה בחינם. ש.ט.) בבקשה שאנחנו מחפשים כלים להקמת חדר מוסיקה שכונתי ומחפשים כל דבר שיכול להתאים  בין אם זה כלי נגינה, ציוד הגברה או אפילו מקלות תופים. בקשתנו התפשטה במהרה ברחבי הרשת והתחלנו לקבל עשרות פניות מרחבי הארץ מאנשים ששמחו לתרום לנו את הציוד שלהם ולעזור בתהליך ההקמה". 

"עד כה הצלחנו להשיג שלושה רבעים מהציוד ושלושה רבעים מהחניכים"

עומר לא שוכח להודות גם לאלה שבלעדיהם, החלום לא היה מתגשם: "בין התורמים היו רון תמם ואיתי רעני, תושבי באר שבע שעזרו מאוד לכל אורך תהליך הקמתו של חדר המוסיקה מתחילת הדרך. בזכות הסיוע קיבלנו מערכת תופים, גיטרות, חצוצרה, טרומבון ואפילו אקורדיון, ההיענות הייתה מדהימה ואנו מודים לכל אחד שעזר בתהליך".

עוד הוא מוסיף: "עד כה הצלחנו להשיג שלושה רבעים מהציוד, שלושה רבעים מהחניכים, ובהתאם לשלושה רבעים מוזיקליים, כך גם הגיע שמו של המקום" מציין עומר כאנקדוטה.  

עומר וירדן אף פנו לאוניברסיטת בן גוריון בבקשה לסיוע וקיבלו תקציב של 4000 ₪ מטעם האוניברסיטה לרכישת ציוד מוזיקלי לטובת החדר. "חיפשנו מקום שיתחשב באפשרויות הכלכליות שלנו וקיבלנו סיוע מדהים בעלויות מצד 'מרום כלי נגינה' בעיר העתיקה בבאר שבע".

חדר המוזיקה "שלושה רבעים" (כשמו כן הוא) יתחיל לפעול בעוד מספר ימים במתנ"ס בשכונה ד' וישמש מקום מפלט לילדים ובני נוער שאין ידם משגת לשלם למורים לנגינה או לקונסרבטוריון, ויאפשר להם להיפתח לעולם חדש וללמוד לנגן בסביבה מוזיקלית, חברתית וצעירה.

"יאפשר להם להיפתח לעולם חדש וללמוד לנגן בסביבה מוזיקלית, חברתית וצעירה"

עומר וירדן ישמחו לכל ציוד נוסף שיעזור להחליף כלים ישנים ושחוקים, במטרה לשפר את איכותו ונראותו של החדר. אם אתם מעוניינים להתנדב או לתרום ציוד לחדר המוסיקה, ניתן לפנות אליהם דרך עמוד הפייסבוק ולסייע בעשייה החברתית המבורכת.

בקרוב יתקיים ערב פתיחה רשמי של חדר המוסיקה והפנינג איסוף תרומות. 

בעבר, שכונה ד' בבאר שבע הייתה ידועה לשמצה כשכונה מוזנחת, מלאת פשע ואוכלוסייה קשת יום. מיקומה של אוניברסיטת בן גוריון בסמוך לשכונה הבריחה בשנים האחרונות את הטיפוסים המפוקפקים והביאה אליה אוכלוסייה צעירה ויוזמת, שבכל יום מחדש מעלה פרויקטים חברתיים במטרה לעזור לסובבים אותה. יוזמה זו יחד עם רבות אחרות הנפוצות באיזור האוניברסיטה ובקרב הסטודנטים, מהווים דוגמא חד משמעית שעל אף מראית עין, בין הבניינים הישנים של השכונה קיימת אוכלוסייה איכותית שבין השגרה הקשה של לימודים ועבודה, מוצאת את הזמן גם לפעול לטובת הזולת ולתרום לחברה.

באר שבע נט

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('3558918c-d0a7-4dcf-83d5-b00681b8e103','/dyncontent/2024/4/10/1ce44408-1dd9-411b-b3d9-da123a2ff67c.jpg',17729,'עזריאלי 0424 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה