צל"ש השבוע: לנה גולדנברג סבג

$(function(){setImageBanner('9b8ef3d2-3882-475c-821d-8a2616e82bf4','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

צל"ש השבוע הולך ללנה גולדברג סבג אשר עובדת כאחות אחראית במחלקת הקורונה ובמחלקה פנימית במרכז הרפואי סורוקה. לנה, יחד עם עמיתיה, עובדים מסביב לשעון כדי לסייע לכל חולה ולעמוד בכל אתגר: "הצוות שלי ואני עושים את העבודה שלנו מתוך שליחות ודאגה אמיתית למטופלים שלנו"

השבוע נחלק את 'צל"ש השבוע' לצוותים הרפואיים במרכז הרפואי סורוקה שעובדים מסביב לשעון בכדי לסייע לכולנו ועושים כל שביכולתם על מנת להציל חיים 24/7. השבוע הצל"ש הולך לנה גולדברג סבג, אחות אחראית במחלקת הקורונה ובמחלקה הפנימית ח' במרכז הרפואי סורוקה. 

לנה, יחד עם עמיתיה למחלקות ולבית החולים, עוברים תקופה מאתגרת בשל מגיפת הקורונה. "עבודה בתקופת קורונה היא עבודה אחרת ושונה ביסודה. טיפול בחולים נשאר טיפול בחולים אך השוני בא לידי ביטוי בעיקר באופן שבו אנו מטפלים ובנגישות", כך סיפרה ל'באר שבע נט' לנה, "מקצוע הסיעוד ביסודו מביא עימו חמלה ורוך שלהם חלק מרכזי בטיפול בחולה. הקירבה הפיזית, המבט בעיניים והשיח עם המטופל לצערי השתנה בגלל אופי המחלה והצורך במיגון. החולים לא רואים את פנינו בגלל שאנו ממוגנים בעת הטיפול והשיח לעיתים רבות נעשה מרחוק".

היא מסבירה שהשינוי הזה באופי העבודה דורש מהם באופן אישי מאמץ לא רק פיזי אלא גם נפשי. "יש לך הצורך לתת כמה שיותר כדי שהמטופל לא ירגיש חוסר או חסך בפן הרגשי בעיקר. העבודה שלנו שינתה פניה והיא ללא כל ספק מאתגרת, אחרת, שונה ומביאה עימה יתרונות וחסרונות הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אישית", אומרת לנה, "אופי המטופלים ב'גל השני' שונה מה'גל הראשון'. הגיל, התסמינים ובעיקר מצב החולים מצריכים טיפול יותר אינטנסיבי ומורכב. הצוות שלי ואני עושים את העבודה שלנו מתוך שליחות ודאגה אמיתית למטופלים שלנו".

לנה גולדנברג סבג עלתה ארצה יחד עם הוריה בשנת 1998 ומאז היא מתגוררת בבאר שבע. היא בת 39, נשואה עם שני ילדים וכיום, כאמור, עובדת כאחות אחראית מחלקת הקורונה ומחלקה פנימית ח' בסורוקה.

לנה גולדנברג. צילום: דינה פרנקל- סורוקה

ישנה חשיבות רבה לקשר האישי שיוצרים האחיות והאחים עם המטופלים, מהי לדעתך התכונה החשובה ביותר שצריכה להיות במקצוע זה?

"בעיני חשובות תכונות כמו אנושיות, אמפטיה, והיכולת להיכנס לרגע ל"נעלים של חולה ובני משפחתו", הן מושרשות בכל מי שבוחר במקצוע הסיעוד. בימים אלה תכונות אלו נדרשות באופן מובהק וכפול. זו הדרך היחידה שלך לעשות את התפקיד שלך באופן מלא, אמיתי וזה הרבה מעבר למקצועיות שאת מביאה איתך בטיפול בחולה".

ספרי לנו על קשר מיוחד שיצרת לאחרונה עם אחד החולים

"חלק משמעותי בהחלמה של חולה מעבר להחלמה הפיזית זה הריפוי הנפשי. לתמיכה ולמעטפת של חולה ברמה הרגשית, גם מאנשי הצוות וגם מבני משפחתו, חשיבות רבה. העידוד, היחס והשיחות של בני המשפחה עם המטופל הם חלק בלתי נפרד מהחלמתו. כך למשל הייתה לנו מטופלת מאילת ובני משפחתה נשארו באילת. המרחק הפיזי מהמשפחה הקשה עליה מאוד ברמה הרגשית והיא הייתה חייבת לשוחח ולראות אותם כדי להתעודד. לכן דאגנו לצור קשר עם בני משפחתה של המטופלת ואפשרנו לה לקיים שיחות וידאו מתוך המתחם, זה הרגיע, חיזק אותה וסייע להחלמתה".

 לנה גולדנברג. צילום: דינה פרנקל- סורוקה

"המשאב האנושי הוא החשוב ביותר"

לצד הרגעים המרגשים בתפקיד, לנה מספרת גם על האתגרים הרבים איתם הם מתמודדים בעבודה בבית החולים: "עבודה במיגון מלא היא משימה שהצוותים מתמודדים איתה לראשונה. מבחינה פיזית זה לא פשוט בכלל, חם, מזיעים, לא נח ולא פשוט. הקושי האמיתי הוא דווקא בכך שאין מגע ישיר עם המטופל, אין את המבט בעיניים, הם לא רואים את פנינו וזה מאתגר לשני הצדדים". בצל אירועי המחאות והשביתות שהתקיימו בחודשים האחרונים על ידי האחים והאחיות בשל המחסור בכוח אדם, הסבירה לנה על חשיבות ההון האנושי שנמצא בתפקיד: "המשאב האנושי הוא החשוב ביותר בטיפול במגפה הזאת ובכלל. חשוב שהמדינה תשקיע במשאב זה, בעיקר באזור הדרום כדי להביא לצמצום הפערים בכח האדם בין המרכז לפריפריה".

מה תרצי להגיד לעמיתייך בסורוקה ולתושבי באר שבע שקוראים את הכתבה?

"תושבי באר שבע והסביבה היקרים, בריאותכם והחלמת מטופלנו היא ליבת תפקידנו. המלחמה שלנו בנגיף היא משותפת וביחד נוכל למגר את התפשטות הנגיף. הקפדה על ריחוק, עטיית מסכה והיגיינת ידיים הם כללי בטיחות פשוטים למלחמה בנגיף. בכל מקרה, הצוותים בסורוקה שעמלים ימים ולילות, ערוכים יותר מתמיד לתת מענה עבורכם. אני מודה לכלל הצוותים בבית החולים ובמיוחד לצוות שלי שמוכיח את עצמו כל פעם מחדש ומתמודד בימים אלו עם משימה לאומית ועולמית מאתגרת. אתם אנושיים, מקצועיים, אכפתיים ומלאי רצון לתת מעצמכם למען המטופלים".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('82df63df-06fa-44a5-a786-c1956cccf163','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה