למען שמירה על הרציפות: ניסיון להחזיר משפחות שכולות אל תוך מעגל התעסוקה
04.07.24 / 09:40
מפגש מיוחד של קהילת משאבי אנוש בתעשייה בדרום: קידום תעסוקת משפחות שכולות ושמירת רציפות עסקית בטראומה קולקטיבית
קהילת משאבי אנוש בתעשייה בדרום קיימה בשבוע האחרון מפגש מיוחד בהשתתפות עשרות מנהלות ומנהלי משאבי אנוש מהחברות המובילות באזור.
במוקד המפגש היה הדיון בשאלה כיצד מעריכים ביצועי עובדים, מעבירים להם משוב שוטף וגם מקיימים שיחות קשות בימי משבר. כמו כן, המנהלים למדו כיצד ניתן לסייע תעסוקתית למשפחות שכולות. את המפגש הובילה דנה שדה אופיר, מנהלת מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים.
המפגש נפתח בשיח עם סיגל כץ מסטר, יועצת תעסוקתית במסגרת שירותים לאגף משפחות הנצחה ומורשת במשרד הבטחון, על אתגרי התעסוקה של משפחות שכולות וכיצד מתמודדים איתם. אחר כך שמעו המשתתפים את הרצאתו של אריה חכם, מנהל תחום הכשרות בעמותת צורים, העוסקת בחינוך טכנולוגי והכשרה כאבני בניין לתעשייה ישראלית חזקה.
ההרצאה המרכזית ניתנה על ידי יעל שחר ישראלי, יועצת ארגונית, לשעבר בכירה בחברת טבע ומכבי שירותי בריאות. שחר ישראלי היא מומחית לרציפות עסקית בטראומה קולקטיבית. הרצאתה הורכבה משני חלקים, הראשון עסק בניהול שיחות קשות עם עובדים על פי מודל סדור והחלק השני עסק בהערכת ביצועים ומשובים בעתות משבר.
דנה שדה אופיר, מנהלת מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים, מסרה: ״לאורך המלחמה תעשיינים בדרום נדרשים לצד הטראומה והשכול, לשמור על המשכיות עסקית בעבור ציבור העובדים שלהם והכלכלה הישראלית. תקופה זו מתאפיינת מטבעה בצורך להתאים את מדדי הערכת הביצועים וללמוד כיצד לנהל עובדים ואף לקיים שיחות קשות באופן שרגיש למצב. כינוס החירום התקיים לאור צורך שעלה מקהילת משאבי האנוש בתעשייה בדרום ובחרנו לעסוק בו לא רק באתגרים של חברות התעשייה, אלא גם באופן שבו ניתן לסייע לתעסוקת משפחות שכולות, מתוך תפיסת התגייסות לאומית״.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]