שר הכלכלה והתעשייה בבאר שבע: "אנחנו רחוקים מהמנוחה והנחלה"
22.12.19 / 11:45
בשבוע שבעבר הגיע שר הכלכלה והתעשייה חבר הקבינט הביטחוני, אלי כהן, לביקור בבאר שבע, במסגרתו ישב לשיח פתוח עם בעלי עסקים והקשיב לטענותיהם תוך מתן מענה והסברים מפורטים אודות תהליכים הצפויים להתרחש וכן רשם נקודות לשיפור
שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן הגיע בשבוע שעבר לבאר שבע ונפגש עם בעלי עסקים בעיר. מי שארגנו את הכנס לטובת עסקי הדרום הם הנהלת המלאכה והתעשייה יו"ר התאחדות המלאכה והתעשייה רווית אזוט, נציג חברי הנהלה מר אבו כף ומנכ"לית המלאכה והתעשייה בישראל מחוז דרום אורטל אלון.
במהלך המפגש העלו בעלי עסקים את מצוקותיהם ובזה אחר זה קיבלו מענה מצד השר אלי כהן, כאשר במקרים מסוימים אף ביקש מבעלי העסקים לפנות למשרדו באופן אישי לקבל מענה ראוי וטיפול יסודי. כמו כן, סיכם השר את דבריו ואמר "יש לי נוהל במשרד תוך 45 יום כל מפעל מקבלת תשובה, לחיוב או לשלילה אבל תשובה ללא התחמקות". והוסיף: "אנחנו משרדי הממשלה כאן עבורכם ולא ההפך, נכון יש עוד דברים לטפל בהם, אנחנו רחוקים מהמנוחה והנחלה, עשינו מספר צעדים חשובים אבל עוד לפנינו עשייה רבה".
עוד ציין כי "עם כניסתי לתפקיד עמדו בפני 13 סעיפים שבהם העצמאים מופלים לרעה, עד היום הצלחתי לקדם 4 סעיפים מתוך ה-13 ועוד לפנינו המשך עשייה, כאשר אציין לאן הלך הכסף עד כה ואילו סעיפים טופלו: העלנו את שכר חיילי החובה, הורדנו מיסים, עשינו פנסיה לעצמאיים ובנוסף העצמאיות שיולדות הן היו מקבלות סכום מאוד קטן הגדלנו להן את הסכום מהלך משמעותי עבור הנשים העצמאיות. לכן, אני חוזר ואומר מתוך ה-13 צמצמנו 4 סעיפים ויש לנו עוד 9 סעיפים לטפל בהם ונעשה זאת, לפנינו עוד עבודה רבה".
כמו כן, הנושאים המרכזיים שהיו על הפרק: יום שבתון הצפוי לפקוד אותנו שוב כבר בחודש מרץ הקרוב, תעריף מים ומיסוי שצפוי לעלות כבר בשנת 2020.
יום שבתון:
כאשר שוב ברקע הפלונטר הפוליטי מביא אותנו לבחירות נוספות בפעם השלישית, מסבירים במלאכה והתעשייה כי העלות המצטברת של שלושה ימי שבתון נאמדת בכ-5 מיליארד שקלים לתעשיינים כאשר כל יום כזה נאמד בכ-1.7 מיליארד שקלים. לאור הדברים, בשבוע שעבר פנו מהמלאכה והתעשייה במכתב לראשי המפלגות בו הלינו על בחירות בפעם השלישי ועוד ציינו כי "אנו תומכים בהצעות החוק של ח"כ עודד פורר וח״כ מיקי זוהר לביטול יום השבתון. לא יכול להיות שמאות אלפי עסקים במשק ישלמו מחיר כבד ונזקים אדירים בעקבות חוסר היציבות של המערכת הפוליטית".
תעריף המים לתעשייה בישראל:
תעריף המים לתעשייה בישראל גבוה משמעותית מאירופה וממשיך להתייקר בפעם השלישית ברציפות מתחילת השנה. "נראה כי המדינה מתעקשת על העלאת יוקר המחיה ופגיעה ביכולת של התעשייה הישראלית להתחרות בעולם" אמרו מהתעשייה והמלאכה. זאת כאשר במקביל, החליטה הרשות לשנות את השיטה לחישוב עלויות המים, לחלק ממפעלי התעשייה, אך לא טרחה להודיע שהמהלך יגרור עלייה דרמטית במחירים. והוסיפו: "שינוי שיטת החישוב נעשתה מבלי לשקף את העלויות הכלכליות למשק, אנו דורשים מהממשלה לפעול מול רשות המים להשהות את ההחלטה על שינוי שיטת חישוב תעריף המים, עד שיוצגו מסמכים כלכליים המצביעים על העלויות הכרוכות למשק כתוצאה מהשינוי. בנוסף, אנו דורשים מרשות המים לקטוע את רצף העלאות מחירי המים ולהימנע מפגיעה מיותרת באזרחי המדינה ובתעשייה הישראלית".
מיסוי:
לאחר דרישה לחשוף את הנתונים התרצה משרד הפנים וחשף כי: המשרד צפוי לאשר להעלות ארנונה למגורים ועסקים בעשרות מיליוני שקלים ב-65 רשויות מקומיות, באופן חריג, כבר בשנת 2020. ביניהן: ת"א, נתניה, חולון, ראש העין, חיפה, כפ"ס ועוד. יחד עם בקשות אלה קפצה הארנונה בעשור האחרון ב-25% והיא צפויה להגיע להיקף של כ-30 מיליארד ₪. המיסים האלה מייקרים את עלות הייצור בישראל, ומתגלגלים לציבור פעמיים – גם ביוקר המוצרים וגם בחשבון הארנונה. בתגובה לחשיפה אמרו מהמלאכה והתעשייה "אנחנו קוראים לממשלה לא לאשר שום העלאה חריגה ולשנות מהבסיס את שיטת המיסוי המוניציפלי בישראל!".
מנכ"לית המלאכה והתעשייה מסרה לבאר שבע נט: "המפגש לא נערך במשרדי הארגון ,לא ממגדל השן אלא, בשטח, בעסק מקומי שגם דאג לארח את כבוד השר ביד רמה. כבוד השר כמנהגו חי את השטח השמיע, שמע וסיים את המפגש עם הדים ומשמעויות להמשך. כמו כן, גילנו בעיות, הפכנו אותם לאתגרים! הסתכלנו על האתגרים, למדנו אותם ואת מרביתם פתרנו ואלו שלא יעסיקו אותנו בשנה הקרובה וגם אותם נפתור".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]