צווי סגירה מנהליים למקומות הפועלים בניגוד להוראות חקיקת הקורונה
01.07.20 / 10:12
ועדת החוקה אישרה לקריאות 3-2: את הצעת החוק להוצאת צווי סגירה מנהליים למפרי תקנות הקורונה. עוד קבעה כי בצו הסגירה ניתן יהיה להפסיק רק חלק מהעיסוק או הפעילות, או לסגור את המקום כולו
ועדת החוקה חוק ומשפט בראשות ח"כ יעקב אשר אישרה אמש (ג') לקריאות שנייה ושלישית את הצעת חוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש- צווי סגירה מנהליים. הצעת החוק נועדה לקבוע כלי להוצאת צווי סגירה מנהליים לעסקים ומקומות נוספים שבעל המקום פותח או מפעיל אותם בניגוד להוראות החקיקה השונות למניעת התפשטות מגיפת הקורונה.
לפי הצעת החוק ייקבעו שני סוגים של צווי סגירה מנהליים לפי דרגת החומרה של ההפרה שבשלה ניתן צו הסגירה- צו סגירה במקרה של הפרות ממוקדות של הוראות פתיחה לציבור של מקום או עסק שפתיחתו נאסרה; מקום או עסק שמספר השוהים בו חורג במידה ניכרת מההוראות, או הפרה במידה ניכרת של החובה לעטות מסיכה על ידי העובדים במקום (לא הלקוחות).
הסוג השני- צו סגירה רחב יותר שיינתן בשל הפרה של מגוון רחב של הוראות שאינן מפורטות בהצעה, אך רק כשמדובר בהפרה מהותית או בכמה הפרות, שבשלהן קיים חשש משמעותי להדבקה בנגיף הקורונה. בצו הסגירה ניתן יהיה להפסיק רק חלק מהעיסוק או הפעילות, או לסגור את המקום כולו.
עוד נקבע כי שלושה גורמים יהיו "גורמים מורשים" להוציא צו סגירה מינהלי: ראש הרשות המקומית; קצין משטרה בדרגת סגן-ניצב ומעלה; רופא מחוזי או סגנו. תקופת הצו – עד 7 ימים; ועם הארכות נוספות לתקופה כוללת של עד 14 ימים סה"כ. מי שנפגע מהצו רשאי להגיש השגה לגורם מנהלי בכיר יותר, ועל החלטה בהשגה ניתן לעתור לבית משפט שלום.
תמכו בהצעת החוק: היו"ר ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה) והח"כים איתן גינזבורג ועינב קאבלה (כחול לבן).
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]