המטבח הכפרי חוזר: 8 עקרונות עיצוב שיגרמו לכם להתאהב בו מחדש
17.11.25 / 09:33
זה לא המטבח של סבתא. הסגנון הכפרי החדש הוא מתוחכם, חם, ומשתלב באופן מושלם גם בדירה אורבנית. מדריך מקצועי לעיצוב המטבח שהוא הלב הפועם של הבית.
אם המילה "מטבח כפרי" מעלה בכם אסוציאציה של עומס פריטים, גילופי עץ כבדים וריח קל של אבק, הרשו לנו לעדכן אתכם. המטבח הכפרי עבר מהפך. הטרנד העכשווי, המכונה לעיתים "כפרי-מודרני" או "כפרי-עכשווי", הוא כבר לא נחלתם הבלעדית של בתי חווה מבודדים. הוא פרץ אל לב המיינסטרים ואפילו אל דירות אורבניות, והוא מביא איתו את מה שכולנו מחפשים בעידן הדיגיטלי- חום, נשמה ותחושה של בית אמיתי.
המטבח כפרי מודרני החדש יודע לשלב בצורה מתוחכמת בין החספוס והפשטות של חומרי הגלם הטבעיים לבין הקווים הנקיים והפונקציונליות של העיצוב המודרני. זהו מטבח שכיף לבשל בו, שנעים לארח בו, ובעיקר שמרגיש חי. אז איך עושים את זה נכון, בלי ליפול למלכודת הקיטש? אלו הם שמונת עקרונות הזהב.
1. המעטפת תחילה: קורות, אבן ורצפות חיות
הרבה לפני שבוחרים את צבע הארונות, העיצוב הכפרי מתחיל במבנה עצמו. אם התמזל מזלכם ויש לכם קורות עץ חשופות בתקרה זכיתם בפיס, וכל מה שצריך הוא לנקות, לשמר ולהבליט אותן.
אם לא, ניתן לשקול חיפוי קיר באבן טבעית מפירוק, או שימוש בטיח גס (כמו טיח "ערבה" או טדלקט) שמעניק תחושה אורגנית ו"לא מושלמת". גם לרצפה תפקיד מכריע: רצפת עץ רחבה במראה מיושן, אריחי טרקוטה טבעיים או אפילו רצפת בטון מוחלק בגוון חם, כל אלו יהוו בסיס יציב ומרשים לעיצוב כולו.
2. עץ דומיננטי: היופי שבחוסר השלמות
עץ הוא ה-DNA של המטבח הכפרי, אבל לא כל עץ. אנחנו לא מדברים על פורניר חלק ומתועש, אלא על עץ מלא, רצוי ממוחזר, שרואים עליו את טביעת הזמן. סדקים עדינים, הבדלי גוונים ו"פגמים" שהופכים אותו לייחודי.
הוא יכול להופיע בחזיתות הארונות, במדפים פתוחים, או ב"אי" מרכזי. הטרנד החם הוא לשלב אותו עם צבע. ארונות בגווני ירוק-מרווה, כחול-אפרפר או שמנת-מעושנת, שנותנים טוויסט מודרני לצד משטח עץ אלון טבעי.
3. מוקדי כוח: תנור וקולט אדים עם נוכחות
בניגוד למטבח המודרני ה"נעלם" (אינטגרלי), המטבח הכפרי חוגג את הפונקציונליות. התנור אינו מסתתר; הוא פריט הצהרתי. חשבו על תנורים רחבים ומרשימים (כמו של המותגים La Cornue, Lacanche או SMEG), שעומדים כרהיט בפני עצמם.
מעליהם, קולט האדים הוא לא יחידה נסתרת, אלא אלמנט פיסולי. קולטי אדים בחיפוי טיח גס, נחושת מושחרת או עץ, הופכים לנקודת המיקוד של החלל ומעניקים לו תחושה מקצועית וביתית בו-זמנית.
4. כיור 'פארמהאוס': הפריט שמגדיר את הסגנון
אם יש פריט אחד שמזוהה יותר מכל עם המטבח הכפרי, הרי הוא כיור ה"פארמהאוס" (Farmhouse Sink), המכונה גם כיור "אייפרון" (Apron). זהו כיור חרס עמוק, לרוב לבן, שחזיתו בולטת החוצה מקו הארונות.
מעבר לאסתטיקה הבלתי מתפשרת שלו, הוא גם פרקטי להפליא ומאפשר שטיפת סירים גדולים בנוחות. השילוב שלו עם ברז פליז (בראס) גבוה או ברז "גשר" הוא קלאסיקה מיידית.
5. אחסון פתוח: כשהכלים הם חלק מהעיצוב
הסגנון הכפרי מאמין ב"הכול בחוץ". במקום להסתיר הכול מאחורי דלתות אטומות, הוא דוגל בשקיפות ובנגישות. מדפי עץ פתוחים שעליהם מונחות צלחות חרס יפות, כוסות יין וצנצנות תבלינים, הופכים לחלק בלתי נפרד מהעיצוב.
מוטות תלייה ממתכת (פליז, ברזל שחור או נחושת) משמשים לתליית מחבתות, סירים וכלים שימושיים. זהו פתרון שלא רק נראה נהדר ונותן תחושה של מטבח שף פעיל, אלא גם הופך את העבודה במטבח ליעילה ונוחה יותר.
6. משטחי עבודה טבעיים (ולא רק שיש)
המשטח הכפרי צריך להרגיש טבעי ועמיד. בעוד שאבן קיסר מודרנית תתקשה להשתלב, משטחי אבן טבעית (כמו גרניט או שיש במראה גס ולא מלוטש) יעבדו מצוין.
אך האפשרויות לא נגמרות שם. משטח "בוצ'ר בלוק" מעץ מלא מכניס חום שאין שני לו, ואידיאלי לאזור החיתוך. אופציה נוספת שצוברת תאוצה היא משטחי בטון מוחלק או אפילו משטחי נחושת ופליז שמתיישנים ומקבלים פטינה יפהפייה עם הזמן.
7. וינטג' וייעוד מחדש: להכניס נשמה
מטבח כפרי שנראה כאילו יצא מקטלוג חסר את המרכיב החשוב ביותר - אופי. הדרך הטובה ביותר להוסיף אותו היא באמצעות פריטי וינטג' וריהוט שעבר הסבה.
זה יכול להיות "אי" מרכזי שהוא למעשה שולחן עבודה ישן של נגרים, ארון תרופות ישן שמשמש כמזווה פתוח, או ספסל עץ עתיק משוק פשפשים שמחליף כמה כיסאות בפינת האוכל. הפריטים האלו מכניסים סיפור ושוברים את המראה ה"סטטי".
8. הטאץ' הרך: טקסטיל, תאורה ומתכת
זהו הרעיון המקורי שלנו, והוא קריטי לאיזון. מטבח שמורכב רק מאבן, עץ ומתכת עלול להרגיש קר ומנוכר, כמו מחסן. ה"ריכוך" הוא שיהפוך אותו לבית.
השתמשו בטקסטיל, וילונות פשתן רכים על החלונות, שטיחון ראנר אתני על הרצפה, ומגבות מטבח יפות מכותנה. שלבו גופי תאורה חמים: מנורות תלויות ממתכת מושחרת, פליז או זכוכית מעל האי, שנותנות אור צהוב ורך. ולבסוף, שימו לב לידיות: ידיות פליז, פורצלן או ברזל יצוק הן התכשיטים הקטנים שסוגרים את העיצוב.
בשורה התחתונה, המטבח הכפרי המודרני הוא לא סגנון, הוא פילוסופיה. הוא דוגל בחומרים אמיתיים, בנוחות לא מתפשרת, ובאיזון מושלם בין ישן לחדש. זהו מטבח שמזמין אתכם לכבות את הטלפון, לפתוח בקבוק יין ולהתחיל לבשל.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
