בירות קראפט - טרנד עולמי וישראלי עולה
09.06.24 / 08:25
בירת הקראפט ממשיכה להיות בטרנד עולה ברחבי העולם עם גידול במספר המבשלות ומגוון הבירות והטעמים שמתחדשים כל הזמן. העלייה הזו בפופולאריות של בישול קראפט נובעת מהשילוב של חומרי גלם איכותיים, טכניקות בישול חדשניות והתשוקה של יצרני הבירות להיות כל פעם יותר יצרתיים ומקצועיים.
מה הופך כל בירה לייחודית?
הסוד לייחודיות של בירות הקראפט טמון ברכיבים השונים ובכשרון של היוצרים, שהופך את התהליך לאומנות של ממש.
כשות: אחד המרכיבים העיקריים שמעניק לכל בירה את טעמה, הוא צמח הכשות. הכשות קובעת לא רק את עוצמת המרירות של הבירה. הכשות מוסיפה לדנא של הבירה ריחות וטעמים, מפרחוני ללימוני לאדמתי ועוד. בשלני בירה מתנסים עם זני כשות שונים, כמו גם עם אופן הבישול איתם, מה שיוצר שכבות מורכבות של טעם.
מאלט: מאלט (או בעברית, לתת) היא הנשמה של הבירה, ותפקידה לספק את הסוכרים הדרושים לתסיסה. סוג המאלט ואופן הקלייה משפיעים מאוד על הצבע, הגוף והטעם של הבירה. החל ממאלט פילזנר בהיר שמעניק טעם נקי, ועד מאלטי שוקולד כהים שיוצרים תווים עשירים ועמוקים, הבחירה במאלט יכולה לשנות את אופיה של הבירה לחלוטין.
שמרים: השמרים ממלאים תפקיד מכריע בעיצוב אופייה של הבירה. זנים שונים של שמרים יכולים לשנות באופן דרמטי את פרופיל הטעם והארומה, על ידי פירוק הסוכרים והפיכתם לאלכוהול.
מים: כן, גם לאיכות המים יש משמעות גדולה בזמן בישול הבירה. איכות המים יכולה להשפיע על הכימיה של תהליך הבישול וכך גם על טעם. אזורי בישול מפורסמים מסוימים ידועים בפרופילי המים הייחודיים שלהם, שיכולים להדגיש או להחליש טעמים מסוימים.
רכיבים נוספים: מבשלות קראפט רבות ידועות ביצירתיות שלהן, ולרוב מוסיפות מרכיבים לא שגרתיים בשביל טוויסט בטעם ואופי הבירה. המרכיבים האלה יכולים להיות פירות, קפה, תבלינים וגם דברים מפתיעים יותר.
למה מבשלות הקראפט כל כך פופולאריות?
דגש על איכות וטעם: בירות הקראפט בולטות בזכות השימוש ברכיבים איכותיים וטכניקות בישול שמטרתן להעצים את הטעם, ולאו דווקא לייצר כמויות גדולות. ההתמקדות הזו באומנות הבישול ובמורכבות הבירה מושכת קהל נאמן.
מגוון וחידוש: המגוון העצום של בירות הקראפט, עם טעמים וסגנונות חדשים, שומר על עולם הבירות חי ותוסס. צרכנים נהנים לגלות בירות חדשות, וזה מה שמזין את העניין וההתלהבות המתמשכים בקהילת חובבי הקראפט.
מקומי וקהילתי: מבשלות קטנות רבות מתמקדות בייצור ובהפצה מקומיים, ומטפחות בכך תחושת קהילה בקרב הלקוחות שלהן. תמיכה במבשלות מקומיות פירושה גם בירה טרייה יותר וטביעת רגל פחמנית נמוכה יותר. הקהילה סביב מבשלות הקראפט מכילה "חובבנים" וברי סמכא כאחד. פסטיבלים, אירועי טעימות ושיתופי פעולה בין מבשלות הם דבר נפוץ, המחזק את הקשרים בתוך תרבות הקראפט.
חוויית הקראפט בלאוטר
הלאוטר הוא בית לאוהבי בירה. שם תוכלו לגלות מגוון עצום של בירות קראפט נדירות וטעימות, ליהנות מאווירה ייחודית, ולקבל שירות אישי ומקצועי. לאוטר מציעה את מגוון רחב של בירות קראפט, עם בירות מכל מישראל ומרחבי העולם, ממבשלות קטנות ומפורסמות כאחד. תוכלו למצוא בירות בסגנונות שונים, החל מ-IPAs קלאסיות ועד לבירות חמוצות ופירותיות, בירות חיטה, בירות כהות ועוד. לצד חנות ובר, הלאוטר מציע גם חנות אונליין להזמנת בירה , ככה שתוכלו לקבל את הבירות שלכם עד הבית.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]