אמריקאי או סיני? המדריך לרכישת סמארטפון חדש

$(function(){setImageBanner('db3b9545-3d80-43f9-88e1-085ce69e5a49','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,39323,'Image','');})

הסמארטפון הוא מרכז חיינו כיום ומידי פעם לפעם אנחנו חייבים להתחדש, רכישת טלפון חדש מעולם לא היתה עניין פשוט ועם הזמן רק נהייתה מסובכת יותר. יקר או זול? אנדרואיד או אפל? ואיך בכלל להתחיל להחליט מתוך ים האפשרויות?
מאת :יובל בנר

Shutterstock

מכיוון שכמעט כולנו נאלצים להחליף מכשיר מדי שנה עד שלוש שנים, אם זה בגלל איטיות שאנחנו חווים במכשירים הישנים או בגלל התקדמות טכנולוגית שאנחנו לא יכולים להישאר מאחור בלעדיה, נוצר מצב בו רכישה של טלפונים סלולריים הפכה למטלה בעלת מעורבות גבוהה של הצרכן. הכי חשוב ברכישה שכזו הוא ללא ספק לקנות מחברה גדולה שמציעה גם אחריות. אבל היום העסק לא פשוט – יש טווח מחירים גדול, פערים במפרטים הטכניים ובכלל, שפה טכנולוגית שלא כל אחד מבין ושפע של חנויות שעלולים לגרום לצרכן לבלבול וחוסר יכולת להחליט מה לרכוש. בשנים האחרונות כניסתן של חברות סיניות לשוק טרפה את הקלפים, שכן היום ניתן לרכוש טלפונים זולים וטובים אפילו במחיר של פחות מאלף שקלים.

בכתבה הבאה ננסה לעזור לכם להבין את הצרכים העיקריים שלכם מהמכשיר הסלולרי, תוך הבנה שכלל האצבע המנחה הוא שאת המכשיר כדאי לרכוש ממקור אמין עד כמה שאפשר, על מנת שקבלת השירות לאחר הרכישה, במקרה של תקלה, כך יהיה פשוט, נוח ומהיר עד כמה שאפשר.

יקר או זול?

שאלת התקציב היא הבסיסית ביותר. בעבר, היה לקשר את התוצרת הסינית עם מוצרים ש"מתפרקים לך ביד". היום, די בהצצה קצרה בתוויותיהם של המוצרים היוקרתיים ביותר בשוק כדי להבין שגם המותגים הגדולים בסופו של דבר מיוצרים בסין או לכל הפחות, עושים שימוש ברכיבים המיוצרים בסין. לכן, בבואכם להחליט על תקציב למכשיר סלולרי, יש לזכור כי מכשירי הדגל של החברות הגדולות לאו דווקא מתאימים לכל אחד ובכל מקרה בעוד כשנתיים יוחלף גם המכשיר הזה בחדש. יש לקבוע סכום המתאים לכם לרכישה זו ואז להבין אילו אופציות נפתחות בסכום הזה. סביר להניח שבסכומים הנמוכים יותר, יתאפשרו לך בעיקר מכשירים מבוססי אנדרואיד של המותגים הקטנים יותר, ובדיוק בהבדלים אלה ניגע בסעיפים הבאים.

מערכת הפעלה אנדרואיד

בשוק הסלולר ישנן שתי מערכות הפעלה עיקריות, IOS של אפל, שהיא מערכת סגורה ובה ניגע בהמשך, ואנדרואיד. ככלל, מערכת ההפעלה "מולבשת" על המכשיר הסלולרי והיא זו שמאפשרת לנו להשתמש בו בדרך קלה, פשוטה ומותאמת לכם עד כמה שניתן. האנדרואיד היא מערכת חופשית ופתוחה כך שכל מכשיר סלולרי או טאבלט, יכול לעשות בה שימוש. ניתן להתאימה בקלות לכל קישוריות שתרצו, להתחבר למחשב, להוריד ולשלוח קבצים ובגדול, לעשות בה כאוות נפשכם. מכשירים מבוססי אנדרואיד גם יהיו זולים יותר, בדרך כלל, מאשר המכשירים של אפל. מנגד, עקב העובדה שהמערכת פתוחה, היא חדירה יותר לפריצות ווירוסים שונים, מה שכנראה יהפוך אותו לאיטי יותר תוך פרק זמן קצר יותר מאשר מקבילו נתמך ה-IOS.

מערכת הפעלה IOS

בשונה ממכשירים מבוססי אנדרואיד, לאפל יש דרך שונה לעשות דברים. מערכת ה-IOS היא מערכת סגורה, לא ניתן לעשות בה שינויים כלל למעט מספר התאמות קלות. משמעות הדבר היא שרק אפליקציות או תכונות מקוריות או כאלה שאושרו על ידי החברה יכולות להיות מותקנות על המכשיר. מכיוון שחוקיות זו חלה גם על מוצרים נלווים, לעיתים אפילו התחברות למחשב יכולה להיות מעט מאתגרת. מנגד, חווית המשתמש, היוקרה ואורך החיים של המכשיר ארוכים יותר.

הבדלים טכניים עיקריים

אם ההבדלים בין שתי מערכות ההפעלה זרים לכם לחלוטין, הדבר הנכון יהיה פשוט לנסות ולגעת. להבין איזו מערכת הפעלה נוחה לכם יותר, לפחות בשימוש בסיסי וראשוני. חשוב לדעת שהגדלת זיכרון אפשרית רק במכשירי אנדרואיד, זמן הסוללה במכשירי אפל לרוב יהיה קצר יותר, ובגדול, אם ברצונכם או בעבודתכם צריך להתחבר למחשב או למערכות אחרות לעיתים קרובות, מכשיר אנדרואידי אולי יהיה נוח יותר. מנגד, במקצועות בהם ישנה נגיעה לעיצוב, תהיה העדפה ברורה לממשקי אפל.

לסיכום, מה כדאי לקנות?

ברור שאין תשובה חד משמעית לשאלה זו, במיוחד בשוק המשתנה ומתחדש כל הזמן. מנגד, כדאי לחפש טלפון סלולרי מומלץ על ידי חנויות שונות וסקרי לקוחות. טרם לכך, כדאי להיסגר ולהחליט לגבי סוג מערכת ההפעלה, זאת כדי לצמצם את אפשרויות הבחירה או לפחות לבדוק אילו מכשירים עיקריים יש במסגרת התקציב ולהתחיל לצמצם אפשרויות מנקודה זו. אין לייחס משמעות מיוחדת לארץ היצור של המכשיר אלא רק למפרט הטכני ולסקרי דעת קהל. והכי טוב? פשוט לשאול את מי שיש לו. אין חכם כבעל ניסיון.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('0bd07cf1-3d51-4f5e-8b69-7ff7c33221c1','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,39325,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה