שני מתכונים לקציצות המבורגר צמחוניות, טעימות

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('3ef77f2e-9af0-40b0-ac6d-31b4c183df18','/dyncontent/2022/9/29/6d85e308-fcfa-410d-ae1c-105b97c61e18.jpg',15320,'מכללת השף אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('3ef77f2e-9af0-40b0-ac6d-31b4c183df18','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7]]);})

יום ההמבורגר הבינלאומי יצוין ממש בקרוב (28.5) ונחשב ליום חג ברחבי העולם. גם בישראל, ההמבורגר נחשב לאחד המאכלים הכי פופולאריים ומנחמים עד כדי כך שבכל מסעדת המבורגרים מוצלחת, מוגשת גם גרסה צמחונית שהיא לא פחות מעולה מהגרסה המוכרת. המתכונאים של Beko, המותג הבינלאומי למוצרי חשמל מציעים שני מתכונים, שהם חלופות טעימות ובריאות לקציצת הבשר ושתוכלו להכין בעצמכם בקלות בבית.

המבורגר משעועית שחורה, צילום יחצ Beko (1)

קציצת המבורגר משעועית שחורה

מצרכים:

500 גרם שעועית שחורה מבושלת ושטופה

50 גר' שמן צמחי

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 פלפל ירוק גדול חתוך דק

3 שיני שום כתושות

100 גר' אגוזי קשיו קלויים

120 גר' גבינת פטה מפוררת או גבינת קוטג'

1 ביצה

90 גר' פירורי לחם

מלח ופלפל גרוס

גבינה לפי הטעם, למשל צ'דר או גבינה שוויצרית

4-6 לחמניות המבורגר מחיטה מלאה

רטבים לפי הטעם: קטשופ, מיונז, ברביקיו
תוספות לפי הטעם: חסה, בצל, מלפפון חמוץ

 

אופן ההכנה:

- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן

- מוסיפים בצל, פלפל ירוק ושום ומטגנים במשך 5 דקות

- מעבירים את התערובת לקערה גדולה

- גורסים את אגוזי הקשיו במעבד מזון

- מוסיפים את אגוזי הקשיו הגרוסים לתערובת

- שמים את השעועית במעבד המזון ומפעילים בפולסים עד שהשעועית קצוצה

- מעבירים לקערת התערובת ומערבבים בעדינות לאיחוד מלא

- מוסיפים ביצה ופרורי לחם, מתבלים ומערבבים

- יוצרים 6-8 קציצות מתערובת השעועית

- מחממים כפית שמן במחבת בחום בינוני, צולים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים

- מעבירים ללחמנייה, מוסיפים גבינה ותוספות לפי הטעם.

 

 

 מיני המבורגרים מסלמון עם חומוס עדשים

מצרכים:

180 גר' סלמון טרי

150 גר' בצל ירוק

150 גר' פלפל ירוק

2 חלבונים

1 כף שמן זית

190 גר' עדשים

מיץ מחצי לימון

60 גר' פירורי לחם

מלח ופלפל

 

 

 

אופן ההכנה:

- קוצצים את הסלמון במעבד מזון ומעבירים לקערה

- קוצצים את הבצל ומוסיפים לתערובת הסלמון

- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם

- מוסיפים לתערובת את החלבונים ופירורי הלחם ומערבבים הכל יחד

- מחממים כף שמן זית על מחבת

- יוצרים מהתערבות קציצות קטנות וצולים

- חותכים את הפלפל הירוק וצולים קלות

- טוחנים את העדשים ומוסיפים להם מיץ לימון, שמן זית ומלח

- מורחים את ממרח העדשים על לחם ומעליו מניחים את קציצת הסלמון

- מקשטים עם הירקות הצלויים

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('937bec53-5265-47d4-b687-ff40351c3203','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,43243,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה