יום השוקולד הבינלאומי: השוקלטיירית הבאר שבעית עם כל הסודות!

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('52b61f64-6d22-4239-8a82-fa35c07cecbb','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('52b61f64-6d22-4239-8a82-fa35c07cecbb','/dyncontent/2022/9/29/6d85e308-fcfa-410d-ae1c-105b97c61e18.jpg',15320,'מכללת השף אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7]]);})

לכבוד יום השוקולד הבינלאומי שמענו משוקלטיירית באר שבעית את העובדות המעניינות על השוקולד, הטעמים האהובים על הבאר שבעים והשילוב המנצח עם השוקולד

היום, 7 ביולי, מציינים ברחבי העולם את יום השוקולד הבינלאומי! כי מי לא אוהב שוקולד? חלב, מריר או לבן, שוקולד טעים בכל מצב ובכל גיל. לכבוד היום החגיגי שמענו משוש איתמר, בעלת "שושקולד" קייטרינג חלבי לאירועים ושוקולטיירית שמייצרת פרלינים וקינוחים בעבודת יד, על העובדות הכי מעניינות שאולי לא ידעתם על השוקולד, הטעמים האוהבים והשילובים המפתיעים.

שוש גילתה את האהבה לעולם השוקולד אחרי שהייתה בתחום ההוראה ולימדה במקיף ג' בבאר שבע במשך 30 שנה. בזמן שבתון שעשתה למדה בישול צרפתי ושם נחשפה לעולם הקינוחים והשוקולד. "הבנתי שאני צריכה לחזור למטבח, אז יצאתי לפנסיה מוקדמת ולמדתי את עולם האפייה והשוקולד", סיפרה שוש ל'באר שבע נט', "לכן פתחתי קייטרינג חלבי ואני גם מייצרת שוקולד בעבודת יד ומעבירה סדנאות שוקולד לכל הגילאים".

קרדיט שושקולד

צ'ילי, מרק שוקולד ומה שביניהם

"האינדיאנים של מקסיקו החלו לגדל את מטעי עצי הקקאו והם אלו שהעניקו לו את השם קקאו. השוקולד זקוק למזג אוויר טרופי, לכן בארצות בהן צמחו עצי הקקאו אלו היו ארצות שמסביב לקו המשווה", סיפרה שוש, "במקור הם טחנו את פולי הקקאו כך שיצא להם מרק שמנוני וכדי להוסיף טעם הם תיבלו אותו בצ'ילי. הם חשבו שמרק השוקולד הזה הוא כמו סם מעורר, לא ידעו בהתחלה שיש בו פשוט הרבה קפאין". שוש מספרת שכאשר הקקאו הגיע לאירופה הם לא אהבו את טעמו המר וכך הוסיפו לו את הסוכר, "באירופה הם הפכו את מק השוקולד ממר וחריף למרק מתוק. עד המאה שעברה לא ידעו עדיין למצק את השוקולד, להוציא ממנו את חמאת הקקאו כך שיהפוך למוצק".

מריר, חלב או אולי לבן?

כששאלנו את שוש מה טעם השוקולד האהוב על הבאר שבעים והלקוחות שהיא פוגשת מידי יום, התשובה לא הייתה חד משמעית, ותלויה בעיקר בגיל. "כשאני מייצרת פרלינים למכירה אני עושה את רובם בטעם מריר כי אנשים מבוגרים מעדיפים את הטעם הזה. החלק הפנימי של הפרלינים עשוי משמנת מתוקה בשילוב עם שוקולד כך שהחלב החיצוני נשאר מריר יותר", מסבירה שוש, "אבל כשאני עובדת עם ילדים אני דואגת שיהיה להם שוקולד חלב ולבן".

השילוב המנצח

הטעמים הפופולריים שאנשים הכי אוהבים לשלב עם שוקולד הם קלאסיים. שוש אומרת: "אנשים אוהבים לשלב בגנאש שוקולד עם נוגט, ריבת חלב, ממרח לוטוס או ממרח חמאת פיסטוק. אין אחד שלא אוהב את שילוב הטעמים האלה. יש גם כאלה שמבקשים לחזור לעבר האינדיאני ומשלבים שוקולד עם צ'ילי ופלפל חריף".

קרדיט שושקולד

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('bf22a4b9-870b-4f2e-b3aa-3f3f8ba2485c','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,43243,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה