מפת האנטנות של באר שבע: האם יש לכם אנטנה ליד הבית?
02.12.16 / 12:23
כמה קרובות האנטנות הסלולריות הפולטות קרינה לבית ולילדיכם? מעתה אפשר לראות בזמן אמת מיפוי של האנטנות הסלולריות בישראל ואף למדוד מרחק מדויק לאנטנה הקרובה לביתכם, והכל בלחיצת כפתור.
רבים מאיתנו אינם מודעים לסכנות בשכונה שלנו, אשר אחת מהן עשויות להיות אנטנות סלולריות זעירות רבות עוצמה אשר אורבות לנו מעבר לפינה. אנטנות סלולריות מוקמות על מנת לאפשר קליטה סלולרית ברחבי העיר, אך בו בזמן גם פולטות קרינה שעשויה לפגוע בבריאותנו.
חשוב לציין כי אין צורך להיבהל ברגע שרואים אנטנה סלולרית, אשר כפופות לתקנים בינלאומיים. אנטנות רבות מוצבות על גבי תרנים גבוהים ואינם מהווים סכנה לשלום הציבור, אך אם עולה חשש כי מוצבת אנטנה זעירה ממש על גג ביתכם, יש דרכים לטפל בכך אשר יפורטו בהמשך.
בישראל פרושות למעלה מ-8000 אנטנות סלולריות, כאשר אזור המרכז ובעיקר העיר תל אביב הם הצפופים ביותר מבחינת היקף האנטנות הסלולריות ואילו ירושלים, הצפון, הדרום ויהודה ושומרון דלילים יחסית.
לפי נתוני אתר Easy (וגם באפליקציה) בבאר שבע פרושות סך הכל 187 אנטנות סלולריות של המפעילות פלאפון, סלקום, פרטנר, והוט מובייל. לצורך השוואה, בעיר אשדוד אשר מספר תושביה דומה לזה של באר שבע מוצבות 124 אנטנות סלולריות, אולם חשוב לציין כי שטחה המוניציפאלי של באר שבע גדול יותר ולכן נדרש מספר גדול יותר של אנטנות כדי לאפשר קליטה ברחבי העיר.
על כל אנטנה מופיע סוג האתר, בדיקה תקופתית, והיתר קרינה. בנוסף, על כל אחת מהאנטנות מוצג מיקום מדויק, מרחק אווירי מהמיקום הנוכחי של הגולש, החברה המפעילה, עוצמת הקרינה ופרטי רישיון במידה ותרצו לנקוט בפעולה הנוגעת לאנטנה.
מהו טווח / מרחק ביטחון המומלץ מאנטנה סלולרית?
טווח הביטחון ממכשירים סלולריים ניידים ומכשירים אלחוטיים ביתיים הוא מסדר גודל של מטרים בודדים בעוד שטווח הביטחון מאנטנות סלולריות על-גבי תרני ענק עשוי להגיע לעשרות ואף למאות מטרים. אנטנות ממסר זעירות עלולות להיות מסוכנות משום שעל אף זעירותן הן יכולות להקרין בעוצמות גבוהות מאד. מרחק הביטחון תלוי בגורמים רבים ושונים, כגון: עצמת השידור (הספק המשדר והכיווניות של האנטנה), שיטות השידור (מיתוג, מאפיינים ספקטרליים), תדר השידור ועוד.
כך לדוגמא, אנטנה המותקנת על הגג שלכם מקרינה לעברכם פחות מאשר האנטנה על הגג שמולכם.
יש אנטנה מול ביתי? האם זה מסוכן?
מומלץ לא להיכנס לפניקה כאשר רואים אנטנה גדולה. גודל האנטנה והקרבה אליה אין בהם כדי להעיד על שטף הקרינה הפוגע בכם. אם רוצים לדעת את מידת הסיכון יש לבצע ניטור באמצעות מודד קרינה מוסמך. רק כך ניתן לדעת אם רמת הקרינה המשודרת מאנטנה מסויימת מסוכנת (וליתר דיוק, צפיפות שטף הקרינה במקום נתון). עם זאת, ואם עולה חשש כי מוצבת אנטנה על גג ביתכם, ניתן לפעול במספר דרכים.
חוששים מירידת ערך הנכס שלכם? יש אנטנה ליד ביתכם? יש מה לעשות בנדון
במידה וגיליתם כי בסמוך לביתכם מוצבת אנטנה סלולרית, ניתן לפנות לועדת התכנון והבנייה, ולבדוק האם ניתן היתר כדין להציבה בקרבת ביתכם, כמו גם האם הוגשו התנגדויות בנדון. בנוסף, ניתן לפנות למשרד להגנת הסביבה, ולדרוש כי נציגים מטעמו יערכו בדיקות קרינה ליד ביתכם כדי לשלול סכנה. יתרה מכך, ביכולתכם להגיש תביעה לביהמ"ש מסוג תביעת נזיקין בשל מטרד, הפרת חובה חקוקה, או במקרה של אי גילוי אודות קיומן של אנטנות סלולאריות (כאשר קונים דירה או שוכרים דירה) תביעה חוזית בעילת הטעייה, אי גילוי נאות וכד'. במסגרת התביעה, אם אתם בעלי הנכס, תוכלו לבקש כי ביהמ"ש יפסוק לכם פיצויים בשל ירידת ערך הדירה.
ניתן לצפות במפת האנטנות המלאה בבאר שבע דרך אתר איזי: https://easy.co.il/Cell-Tower-Location?region=322
או דרך אתר המשרד להגנת הסביבה : http://www.sviva.gov.il/YourEnv/Pages/YourEnv.aspx
לשאלות ותשובות נוספות בנוגע לקרינה סלולרית ניתן להיכנס לכאן:
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]