הגיעה ל"ביקורופא" בב"ש ונענתה "אסור לי לתת לך גימלים"

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('14dd7f3a-d6b0-478f-ad8c-69d458f71681','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,true,32653,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('14dd7f3a-d6b0-478f-ad8c-69d458f71681','/dyncontent/2022/9/29/6d85e308-fcfa-410d-ae1c-105b97c61e18.jpg',15320,'מכללת השף אייטם',525,78,true,32653,'Image','');},7]]);})

חיילת שהגיעה עם קלקול קיבה למרפאת "ביקורופא" בבאר שבע נדהמה כשנענתה מהרופא כי בעקבות ההוראות החדשות בצבא אסור לו לתת לה ימי מנוחה בבית. "אמרו לי: תזייפי מדדים ותוכלי לקבל טיפול בהתאם"

רשת מרפאות "ביקורופא", המעניקה טיפול רפואי דחוף לחיילים התבקשה לאחרונה על ידי חיל הרפואה בצה"ל להפחית משמעותית את כמות הגימלים הנרשמים לחיילים על ידי הרופאים. המהלך התמוה הזה הוא בעקבות אחוז גבוה של מתן ימי מנוחה "גימלים" לחיילים, כאשר חלק מאותם רופאים חילקו גימלים לכ-80% מביקורי החיילים אצלם, בעוד שבמרפאות הצבאיות מדובר על כ-20%.

"עשינו מיפוי ספציפי של הרופאים שנותנים הרבה גימלים, ואליהם אנו פונים", הסביר קצין בכיר בחיל הרפואה". לפי הערכות של חיל הרפואה, 50-60 אחוזים מהחיילים פונים למרפאות ביקור רופא, והשנה נרשם מספר שיא של פניות חיילים, שעשוי להגיע עד לכ-340 אלף פניות עד סוף 2016.

הרופא אמר לי ''אני לא יכול לתת לך גימלים''. צילום ארכיון: דובר צה"ל

בצה"ל מנסים להילחם בתופעה בה חיילים מזייפים מחלה על מנת לא להגיע לבסיסם, אך כשהרופאים קורסים תחת העומס ובצה"ל דואגים להפעיל לחץ, לא נותרה לרופאים היכולת לתת טיפול לחיילים שבאמת זקוקים לכך.

שיר, חיילת המשרתת כפראמדיקית באחד מבסיסי הדרום, לקתה בקלקול קיבה והגיעה למרפאת "ביקורופא" בבאר שבע. לאחר המתנה ארוכה ובדיקה ראשונית של הצוות הרפואי שלא הצביעו על חריגה במדדים, קיוותה לקבל טיפול מתאים, אך נדהמה כאשר נענתה על ידי הרופא "בעקבות ההוראות החדשות בצבא אני לא יכול לתת לך ימי מנוחה בבית".

לדבריה "הרופא הקשיב לסיפור שלי, הסברתי לו שאני פראמדיקית במקצועי ובמסגרת התפקיד אין לנו אפשרות להוציא גימלים. ביקרתי ב"ביקורופא" פעמים בודדות במהלך שירותי, אז אם הגעתי כנראה שבאמת קרה משהו. הסברתי לו שלמחרת אני לא אמורה להיות בבסיס אלא במשמרת כשירות של מד"א בעיר מגוריי אילת. ביקשתי ממנו טיפול מיידי ובנוסף יום מנוחה בודד רק כדי לא לעשות את הנסיעה הארוכה עד אילת ארבע שעות באוטובוס ולהיות קרובה לשירותים".

ביקשה יום מנוחה, וקיבלה כדורים נגד כאבים

למרות כאביה הרבים, קיבלה שיר כדורים להקלה על המצב ותו לא. "הרופא אמר לי שבעקבות ההוראה שנתן הצבא אין באפשרותו להעניק לי אפילו לא יום מנוחה אחד". סיפרה שיר. "הייתי מופתעת מאוד, וניסיתי להבין איך אני אמורה לנסוע נסיעה כה ארוכה כשאני במצב כזה. הרופא אמר שהמדדים שלי תקינים ומבחינתו אין שום מניעה לנסוע. ביקשתי שיקרא לרופא אחר".

"רופא נוסף הגיע, סוג של אחראי משמרת שהסביר לי שעל מנת לתת לי גימלים אחד מהמדדים שלי חייב להיות חורג מהנורמה, על אף שלא ניתן לשפוט רק על פי מדדים של לחץ דם ודופק. לאחר כמה דקות של ניסיון הסבר כושל לחלוטין מצדי, הרופא אמר שאני מסכנת את הרישיון שלו בעקבות ההוראה החדשה שניתנה לביקור רופא, והוא מצטער ואם לא הייתה ההוראה, הוא היה נותן לי מנוחה ללא כל בעיה, אך כרגע הוא לא מוכן לעשות זאת - והוא משאיר את זה לשיקול דעת הרופא הראשון שבדק אותי. הרופא הראשון כמובן אמר בדיוק את אותו הדבר וטען שאני מפריעה לו ושאלך".

שיר יצאה דומעת וכאובה מחדר הרופא, כאשר אחת העובדות ניגשה והסבירה לה שאין ביכולתם לעשות דבר כרגע בגלל שבצה"ל מבקרים את העשייה שלהם ולכן העבירו את ההוראה החדשה. "תזייפי את המדדים שלך ותחזרי מאוחר יותר לקבל טיפול" היא אמרה לי. "זה בלתי נתפס שאני צריכה לזייף מדדים על מנת שאוכל לקבל את המענה הרפואי לו אני זקוקה, ולא הייתי מוכנה לעשות זאת. היא הציעה לי לחזור יותר מאוחר כשהרופא הנוכחי יסיים את המשמרת ויתחלף.

"באפיסת כוחות יצאתי מן המקום, וחזרתי מאוחר יותר, מיותר לציין שלא זייפתי את המדדים שלי. עברתי שוב את אותן הבדיקות המייגעות וניגשתי לרופא אחר. לאחר שציינתי בפניו מה שקרה, הוא הסכים לתת לי גימל אחד בלבד כדי שלא אצטרך לעשות את הנסיעה הארוכה באותו היום ואוכל לנוח בלילה".

שיר יצאה זועמת: "מה אנחנו אמורים לעשות?  לא מספיק שמתייחסים לחיילים אוטומטית בצורה פחות רצינית רק כי חושבים שאנחנו מחפשים גימלים, עכשיו גם לא מוכנים לתת לנו טיפול רפואי ראוי רק כי יש ביקורת על ביקור רופא?  "


עוד הוסיפה שיר: "מה קורה אם העניין קצת יותר רציני מקלקול קיבה? למה חייל צריך לקבל הוראה לזייף מדדים על מנת שיוכל לקבל את המענה הרפואי המתאים? נכון, יש חיילים שמגזימים והולכים כל שני וחמישי במטרה להוציא גימלים, אבל חייבים להבין שלא כולם כאלה ויותר מזה, אם הרופאים מסכימים על המצב הרפואי - ומודים שהסיבה היחידה שלא נותנים את הטיפול המתאים (במקרה הזה מנוחה) היא אך ורק בעקבות ההוראה החדשה - משהו כאן לא בסדר, וצריך לעצור את זה עכשיו, לפני שיהיה מאוחר מידי ונמצא את עצמנו מספרים על מקרים חמורים יותר ובעלי נזק משמעותי ובלתי הפיך".

שיר פרסמה את נסיבות המקרה דרך פוסט בפייסבוק עם תקווה "שזה ימנע מקרים לא נעימים ובלתי הפיכים בעתיד".

ממרפאות "ביקורופא" נמסר בתגובה: מרפאת "ביקורופא" פועלת על פי הנחיות הצבא בנוגע לטיפול בחיילים ולא קבלנו כל בקשה או הנחייה להפחית את מספר ימי המנוחה לחיילים. מטופל המתקבל במרפאה מתחיל את הליך הבדיקה אצל אחות שם מתבצעת בדיקת מדדים, לאחר מכן מופנה המטופל לבדיקת רופא, הרופא מבצע בדיקה פיזית בנוסף לתוצאות המדדים ובהתאם לשיקול רפואי מקצועי. על בסיס בדיקת המדדים והבדיקה הפיזית מקבל הרופא החלטה על המשך טיפול. חשוב לציין כי ההחלטה על מתן ימי מנוחה נעשית על בסיס שיקול דעתו הבלעדי של הרופא המטפל.

בנושא מתן ימי מנוחה, ההנחיה מעוגנת בחוקת ימי מנוחה אשר קובעת את מספר ימי המנוחה המקסימליים שרשאי רופא ביקורופא לתת למטופל.  חוקת ימי המנוחה נועדה להבטיח המשך טיפול בחייל ע"י רופא היחידה. "ביקורופא" מטפלת במרפאותיה הפרוסות ברחבי הארץ הן באזרחים והן בחיילים ואין הבדל בהליך הטיפול הניתן לאוכלוסיות אלו.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('4123c4a7-7a4b-44c4-aaa3-fcdfe0d83f7d','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה