שחקן העבר של הפועל ב"ש בראיון באיטליה: "ישראל מדינה מדהימה"
15.10.25 / 16:30
קשר העבר האיטלקי, ששיחק בהפועל באר שבע לפני ארבע עונות, סיפר בראיון לכלי תקשורת איטלקי על תקופתו בישראל: "חייתי בבאר שבע, חצי שעה מעזה – ולא הרגשתי כמעט דבר. זו מדינה מתקדמת, שלווה וחדשנית".
שחקן העבר דוידה פטרוצ'י, ששיחק בהפועל באר שבע בעונת 2021/22, חזר השבוע אל התקופה הקצרה שבילה בישראל – והפתיע את אוהדי הקבוצה בדברים חמים במיוחד. בראיון שהעניק לאתר האיטלקי Fanpage.it, סיפר פטרוצ'י על חוויית המגורים והמשחק בישראל, אותה הגדיר כ"בלתי רגילה".
לדבריו, החיים בארץ היו רחוקים מאוד מהתדמית שמצטיירת באירופה: "ישראל היא מדינה מדהימה. כל מה ששומעים בחדשות על סכסוכים – זה מאוד יחסי. גרתי שם שנתיים ולא הרגשתי שום מתח אמיתי. האנשים רגועים, הולכים לים, מבלים בבתי קפה ובמסעדות. האווירה שלווה, הרבה יותר מערבית ממה שחושבים באיטליה", אמר.
פטרוצ'י, ששיחק תחת רוני לוי במדי האדומים מבירת הנגב אך שוחרר לאחר זמן קצר, סיפר כי התגורר בבאר שבע – "בערך 30 דקות מעזה" – אך לדבריו, כמעט לא הורגש איום ביטחוני ממשי:
"בהתחלה שמעתי אזעקות בודדות, אבל לא משהו דרמטי. פעם אחת הייתי בבית, האזעקה פעלה ונכנסתי למקלט – חוויה מוזרה, אבל המקומיים לקחו את זה בשלווה מוחלטת. הם ממשיכים לשתות קפה גם כשנשמעת אזעקה."
בהמשך שיבח פטרוצ'י את רמת החיים בישראל ואת הקדמה הטכנולוגית: "גרתי במתחם של ארבעה מגדלים בני 30 קומות, עם קניון, חדר כושר, ג׳קוזי וגן משחקים – הכול מנוהל באפליקציה. זה היה מאוד מתקדם, ממש הרגיש כמו ניו יורק. האיטלקים חושבים שישראל מסוכנת, אבל אני חייתי שם בנוחות מוחלטת. זו מדינה חדשנית ומודרנית ברמה גבוהה מאוד."
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
